Koereurs Bis – 't Scheldt

Koereurs Bis

Vlaanderen, 16 april 2019. Daags dus na de grootste cultuurramp in Europa sinds het platbombarderen van Dresden, 13 februari 1945. Zelfs de meest gedreven atheïst had tranen in de ogen gekregen bij de vuurzee waarin de Notre Dame, symbool van Christelijk Europa, ten onder ging. We kijken naar het Journaal van de VeeRT, 19:00. En waar openen de ambtenaren-journalisten mee?

Zo. Vlaanderen, 16 april 2019. Daags dus na de grootste cultuurramp in Europa sinds het platbombarderen van Dresden, 13 februari 1945. Zelfs de meest gedreven atheïst had tranen in de ogen gekregen bij de vuurzee waarin de Notre-Dame, symbool van Christelijk Europa, ten onder ging. We kijken naar het Journaal van de VeeRT, 19:00. En waar openen de ambtenaren-journalisten mee? Beelden van het inferno? Een analyse van de bluswerken? Interviews met gebroken Parisiens? Neen hoor. We krijgen een Koereur te zien. Ene Victor Campenaerts, die ergens in Midden-Amerika op een fietske rondjes rijdt. Oeresaai, geen tegenstrever. Maar hij doet dat goed, de Victor. Hij rijdt snel. Sneller dan de vorige snelste. En dit voor vijftig (!) toeschouwers. Sorry, foutje, de bomma is er ook bij, 51 dus. Uniek in de wereld…. een Koereur die een uur op zijn fietske zit, hard rijdt, en dit blijkt belangrijker voor de VeeRT te zijn dan de ramp in Parijs. Blattje vraagt zich dan af: wie beslist dat? Is dat Goedele (wereldrecordhouder giechelen-achter-de-micro) zelf? Is dat de chef-ambtenaar-journalist? Of heeft de hitsige sportjournalistenclan de studio bezet en geëist dat de Victor voor de Notre Dame moet komen?

Hoeveel minuten kwam de sponsor van de Victor in beeld? Wat krijgt het journaille daarvoor? Weet u het? Uiteraard kwam dan – onvermijdelijk – Eddy de Grote, de genaamde Merckx, ook aan bod. Zijn 21547e interview, waarin hij voor de 68459542e keer “euueuueueuuue” mag zeggen met een blik die de genadeloosheid van het onbenullige etaleert. En verder een reportage in Borgerhout, voor het café – de Mokasa of de Bombasa of zoiets – waarin hij gevierd zal worden, Victor de Grote. De zatte nonkel mocht ook iets komen zeggen. Nog vier minuten geleuter. Dat is het Journaal. Dat is de VeeRT. 2.265,4 mensen werken daar. Hopeloos. Dit komt nooit meer goed. Nooit meer. Misschien het Journaal een nieuwe titel geven? “Wij Marginalen” bijvoorbeeld ?

Nawoord: Wij vernamen dat de Oeigoerse staatstelevisie hun journaal opende met een ander thema dan de Notre Dame: het wereldrecord Yak-kietelen, gewonnen door Moeter Nochsandzijn.

Blatt Leser

***

Foto: onze moslim koereur foto is gebaseerd op de ‘Notre-Dame-moslim’ foto die momenteel wereldwijd de ronde doet op de sociale media die zou moeten bewijzen dat een moslim op het dak van de Notre-Dame toekijkt hoe de brand de kerkt verteert. In werkelijkheid is het geen man maar een torentje op het dak.

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun ‘tScheldt voor nog meer brandwerende satire!</a>

 

1 reactie op “Koereurs Bis

  1. Men vraagt zich af waarvoor ze bij de VRT 3000 gesyndiceerden nodig hebben. Om blokken en de 7de dag te maken zal t niet zijn de kartonnen decors en gerimpelde Marxistische presentatoren gaan al decennia mee. Zelfs Thuis kopen ze gewoon aan. En Björn Soenens mag elke dag zeker 10 minuten op de kap van Trump komen zitten zo is t nieuws ook rap gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *