Knallers van kandidaten – 't Scheldt

Knallers van kandidaten

Wie zijn parlementszitje verliest is onder meer de immer knipogende Rik Daems (Open VLD), die gast met de lippen Hans Bonte (SP.A), de god waarin niemand meer gelooft Siegfried Bracke (N-VA) en de groezelige Wouter Van Besien (Groen) met de gefnuikte burgemeestersambitie.

Wie zijn parlementszitje verliest is onder meer de immer knipogende Rik Daems (Open VLD), die gast met de lippen Hans Bonte (SP.A), de god waarin niemand meer gelooft Siegfried Bracke (N-VA) en de groezelige Wouter Van Besien (Groen) met de gefnuikte burgemeestersambitie.

Bij ‘tScheldt hadden we over de partijgrenzen heen geduimd voor onvermoede talenten die het helaas ook niet hebben gehaald. We willen ze voor u nog eens op een rijtje zetten, alhoewel we niet kunnen garanderen dat deze toppie-toppers ze zelf wel allemaal op een rijtje hebben.

Neem nu bij de Open VLD Danny Den Druypere op de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement. Deze kloeke neringdoener van 34 ijverde voor echte frieten in de restaurants. Hij ergert zich al jaren aan het opschrift ‘verse frieten’ om dan in razernij te ervaren dat ze weer eens diepvries fakefrieten serveren. Aan 5 jaar in de Vlaamse vertegenwoordiging hoopte hij genoeg te hebben om aan deze plaag een verse oplossing te bieden, want de beroepspolitiekers hebben er niet echt veel van gebakken.

Bij de SP.A mikten we op een gepensioneerde leerkracht van 71. Adrienne Groes uit Limburg kwam vroeg in haar loopbaan in aanraking met een potloodventer en is sindsdien gefascineerd door elk stevig exemplaar dat ze in handen kan krijgen, het liefst met een bloedrode kleur. De kleine man heeft recht op goed materiaal, daarvan is juf Groes doortrokken. Iedereen op digitaal dieet en verder de roede niet sparen, gelooft deze ware travailliste. ‘Liever smarties dan smartphones bij onze kinderen’, luidde haar slogan.

Bij het Vlaams Belang was er de Franstalige Brusselaar Giorgio Cornuto (58) die in een trattoria werkt en daar occasioneel een aria kweelt op verzoek. Als kelner vindt hij het ergerlijk een Italo-Nederlands te kwebbelen met verwende Vlamingen. Momenteel laat hij nog steeds het partijprogramma voor hem vertalen in de vaste overtuiging dat hij zich erin had kunnen terugvinden.

Mon Bats (47) van de PVDA stond op de Europese lijst. Hij werkt op de dienst Gebroken Water bij de Antwerpse waterwerken- intercommunale, bedeelt voedselpakketten aan stakerspiketten en bezoekt gaarne rommelpaleizen in multiculturele wijken. Een pure gast en meer moet dat eigenlijk niet zijn!

Onze vijfde favoriet was Laetitia Smet (22) die voor de N-VA op de federale lijst in de provincie Vlaams-Brabant kandideerde. Deze hoofdboekhoudster bij een firma in speeltjes voor meerderjarigen met heupproblemen gelooft in diepgang en komt daarbij in haar partij met bijzonder veel voldoening aan haar trekken met haar idool Theo.

De hier geschetste democraten gingen ervoor, grepen de uitdaging en respecteerden bij voorbaat de kiezer in diens keuze. Ze verdienden onze volle steun. We zien hen zeker terug in 2024.

Trui De Swaffelaere

2 reacties op “Knallers van kandidaten

  1. Wouter hield het boor besien ,al maar goed ook ! ,zijn graai deerne zal wel genoeg ritselen in de overgesubsidieerde graai tempel de Roma ,ook mooi dat Hans bontekoe het islamitische veld moet ruimen er is nog licht aan de horizon.
    Signore Cornuto (figlio di mama voluit) heeft mijn inziens zijn sporen verdiend bij Pee Klak de welbekende schrok keet in het Brusselse ,bekend om zijn spaghetti puttanesca ,en vino tinto.
    Over de rode brigade laat ik mij verder niet uit , vini vidi etc…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *