ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Klimaatactivisten bij terroristen in de leer – 't Scheldt

Klimaatactivisten bij terroristen in de leer

Het wordt een hete herfst, voorspellen klimaatactivisten. Dat heeft voor één keer niets met de opwarming van de aarde te maken. Radicale heethoofden met een eigen gewelddadige agenda lijken zich de komende maanden meester te zullen maken van het puberale schoolprotest. Of ze daarmee op breed gedragen sympathie bij de rest van bevolking zullen kunnen rekenen, is een andere vraag…

De mobilisatie rond het klimaat startte relatief onschuldig, naïef en bij momenten aandoenlijk. Zoveel lieve meisjes en jongens – de eerste generatie die elke dag met een SUV naar de Steinerschool om de hoek is gebracht – die zich met krijtjes en karton bezorgd toonden omtrent het klimaat. En bij wijze van heldhaftig offer daarvoor best een paar uur per week willen spijbelen.

Heilig verklaard

Aangemoedigd door leraren, schooldirecties en kwaliteitskranten kregen Anuna De Wever en Kyra Gantois heel snel de status van Bernadette Soubirous. Het ongeletterde herderinnetje dat in Lourdes de moeder van Jezus meende te zien verschijnen. Een heiligenverklaring was niet veraf. Tot uit de feiten bleek dat het aan de top van de klimaatbeweging net zo’n krabbenmand is als in eender welke politieke partij of vogelpikclub. De mooie snoet van de socio-cultureel bemiddelde en professioneel omringde Anuna won het van Kyra die in haar prille bestaan minder geluk kreeg toebedeeld. Nu is een derde fractie opgestaan: radicale klimaatactivisten die eisen dat Anuna hun aandeel in de beweging respecteert. Daarmee wordt in eerste instantie bedoeld: het recht om zich van kop top teen in het zwart gehuld – vermomd – onder die brave schoolkinderen te mengen. Want, klinkt het, hoe langer we softies blijven, hoe sneller de aarde naar de verdoemenis gaat. Minstens zo vreemd is dat de klimaatactiegroep Extinction Rebellion trainingen geeft en haar leden en sympathisanten tips in burgerlijke ongehoorzaamheid verstrekt. Dat academici hieraan hun medewerking verlenen, dient op zijn minst verbazingwekkend te worden genoemd. Extinction Rebellion wil in de neutrale Brusselse zone de tuin van het Koninklijk Paleis bezetten. Extinction Rebellion ijvert voor een post-groei samenleving. Fossiele brandstoffen zijn vanaf 2025 verboden. Het licht gaat uit, IPads doen het niet meer, popfestivals bankroet, smartphones in eeuwige ruste. Tevens wordt gedreigd met het blokkeren van verkeersknooppunten met levende schilden. Uitgelokte opstootjes die voor gewelddadige schermutselingen kunnen zorgen.

Extinction Rebellion aan het werk in de UK

Cellules Climatistes Combattantes

De manier waarop Extinction Rebellion haar militante aanhangers, beate volgelingen en gehersenspoelde sympathisanten in de leer van de burgerlijke ongehoorzaamheid onderricht om arrestaties te vermijden, verschilt in niets van de Ardense trainingskampen van de Vlaamse Militanten Orde of de stiekeme bijeenkomsten van Schild & Vrienden, onder het toeziend oog van kort gebroekte hoofdman Dries Van Langenhove. Maar, en dat gebeurt wel vaker, wanneer de rebellie het stempel links draagt, wordt een en ander makkelijker door de vingers gezien. De in gang gezette radicalisering van de klimaatbeweging doet vrezen voor de wedergeboorte van de CCC, de Cellules Communistes Combattantes. Slechts 1 ‘C’ dient te worden vervangen: Cellules Climatistes Combattantes. Anno 1984 en 1985 pleegde de CCC 14 aanslagen in België. Twee brandweerlieden verloren het leven. Achtentwintig onschuldige slachtoffers raakten gewond. Andermaal dreigen autonomen, anarchisten, stenengooiers, brandstichters en doelloze, opgefokte geweldenaren zich van straatprotest meester te maken. Zie ook: de gele hesjes in Parijs en andere Franse steden. Zie ook: vakbondsbetogingen die in een ware veldslag ontaarden. Zie ook: hooligans die elk voetbalplezier verpesten. Tijdens de Londen Fashion Week hebben de klimaatactivisten van Extinction Rebellion zich al laten horen. Levende lijven kleefden zich vast op de rode loper. Wordt die ook in Brussel en Antwerpen uitgerold?

Frits Van Robaais

***

Foto bovenaan: Activisten van Extinction Rebellion kleefden hun bijna naakte lichamen vast aan het glas in het publieksgedeelte van het Engelse parlement gedurende een Brexit zitting

***

Engelse parlementsleden kregen de achterkant te zien van de topless-leden van Extinction Rebellion.

1 reactie op “Klimaatactivisten bij terroristen in de leer

  1. Hart boven hard is dus blijkbaar verleden tijd ? enkel de linkse ‘moraal’ blijft ,het opdringen van het eigen groot gelijk ,andersdenkenden krijgen nieuwe namen ,klimaat terrorist lijkt mij een mooie ,een titel die beter bij hen zelf past ,nu de vakantie voorbij is kan er weer driftig gespijbeld worden met toestemming van leraren en ouders , dat er een debiele jeugd achter blijft is voor hun manipulatoren een win-win situatie .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *