ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kleuren met kleuters – 't Scheldt

Kleuren met kleuters

De Vlaamse holebi’s zijn voor altijd vrij om te vrijen waar en wanneer ze maar willen. Dat is ook maar normaal in een tolerante regio als Vlaanderen. Het recept voor zoveel jolijt : de regenboogkleuren.

De Vlaamse holebi’s zijn voor altijd vrij om te vrijen waar en wanneer ze maar willen. Dat is ook maar normaal in een tolerante regio als Vlaanderen. Het recept voor zoveel jolijt : de regenboogkleuren. Gebouwen, zebrapaden en palen, allemaal in kleur. Weg met het zwart/wit-wereldbeeld. Talloze homo’s lopen gelukkig niet langer het gevaar te worden uitgescholden voor holbewoners . Neen, ze worden voortaan terecht geëtiketteerd als de paraderende hippe vogels die ze zijn. Menig verlicht politicus steekt hiervoor een pluim op de hoed.

Een hetero is zo retro, toch ? Bert Bultinck, galeibeul bij Knack, veroordeelde recent nog de witte man als veroorzaker van de erfzonde en de Universiteit van Gent heeft op haar beurt Diversiteit als eeuwige waarde gebeiteld in haar programma. Wie dat geloof mist, verbeurt meteen ook elke kans op verdere loutering. Toch jammer dat er in dat Gent blijkbaar kwaad bloed circuleerde bij de buitenlandse buren van een vertimmerd homostel. Dat verwacht je niet met een regenboog-zebrapad voor de deur.

Dus nood aan meer kleur : in Brussel roze gebouwen als protest tegen borstkanker. Dit is geen vorm van ‘betetteling’, verzekerden ambtenaren die hierover hadden nagedacht. Protest is heus geen verzetje ! Het hieraan gul gespendeerde geld kwam op die manier tenminste niet in de zakken van medische wetenschappers. Mensen in witte jassen zijn zelden geheel onverdacht. Kleurrijk Vlaanderen, waar geen hutten meer bestaan. Zeker niet in Gent, trots als ze daar zijn op sociale woningen met een toefje rode schimmel.

Pico Bello

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *