ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Klassenjustitie voor Dominique Leroy, ex-CEO Proximus – 't Scheldt

Klassenjustitie voor Dominique Leroy, ex-CEO Proximus

Als je de kluit wil belazeren helpt het om machtige vrienden te hebben of om baas geweest te zijn van een overheidsbedrijf…

Als je de kluit wil belazeren helpt het om machtige vrienden te hebben of om baas geweest te zijn van een overheidsbedrijf…

**

Als je baas bent van een overheidsbedrijf dat ook beursgenoteerd is, is er een deal met de aandeelhouders die hun geld in het bedrijf hebben gestoken. De deal is… dat het spel voor iedereen even eerlijk moet worden gespeeld.

Een geheim één-tweetje met Duco Sickinghe benevelde het brein van Dominique Leroy waardoor ze een enorme stommiteit beging.

Terwijl ze baas was van Proximus, was haar concurrent Duco Sickinghe CEO bij Telenet. Die stapte op bij Telenet om een investeringsfonds op te richten, Fortino, gelegen aan Berchem station. Sickinghe werd ook voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN in Nederland in 2015.

Toen men bij KPN een nieuwe CEO zocht contacteerde Sickinghe de Belgische Leroy.

In het geheim onderhandelden de twee de overstap van Leroy naar KPN, voor een deel ook een concurrent van Proximus in België. Leroy was op een bepaald moment opgevreeën genoeg om te beslissen Proximus te verlaten en voor een extra zak geld KPN te gaan leiden.

Handel met voorkennis

Alleen Leroy wist wanneer ze ging vertrekken bij Proximus. Voor haar vertrek verkocht ze een massa aandelen van Proximus. Een schoolvoorbeeld van misbruik van voorkennis. In principe is het zo dat het vertrek van een baas van een beursgenoteerd bedrijf de waarde van de aandelen doet dalen. Om geen verlies te leiden verkocht Leory haar aandelen snel snel vooraleer zou uitlekken dat ze weg zou gaan bij Proximus. De andere aandeelhouders waren natuurlijk niet op de hoogte van wat er stond te gebeuren en konden niet reageren op nieuws dat hen nog niet was meegedeeld.

Vraag is of Leroy wel zo slim als ze zich verkoopt. Iedereen met genoeg gezond verstand weet dat zo’n aandelenverkoop gemonitord wordt. Leroy verkocht haar aandelen en wat gebeuren moest gebeurde, de verkoop raakte bekend. Het FSMA, Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, begon een onderzoek.

Handel metvoorkennis is een strafrechterlijke inbreuk. KPN kon zich niet veroorloven een aangebrande CEO aan te werven, dus werd het huwelijk tussen KPN en Leory afgeblazen.

In een normale wereld zou Leroy strafrechterlijk veroordeeld moeten worden.

Proces afkopen

Maar plots blijkt dat Leroy haar proces heeft afgekocht voor een slordige 107.000 euro.

Hierdoor stopt het proces tegen haar. Hierdoor zal ze niet strafrechterlijk veroordeeld worden. Hierdoor kan ze terug aangenomen worden door beursgenoteerde bedrijven.

Er is maar 1 woord voor wat zich hier afspeelt: klassenjustitite.

***

Foto: Duco Sickinghe, voorzitter van KPN tekent contract met Dominique Leory bij hem thuis in Kraainem en neemt een selfie van het begin van het einde van Leroy bij Proximus én KPN. Alleen weten ze dat op dat moment nog niet.

***

Er is één groot verschil tussen mensen als Domique Leroy en de lezers van ‘tScheldt. Leroy kan haar processen afkopen. Kies een abonnement:

 

13 reacties op “Klassenjustitie voor Dominique Leroy, ex-CEO Proximus

 1. Ge kunt ook uw vermeend “recht” kopen middels een dure advocaat. Die put uit een container een emmer “procedurefouten” en als ge NOG meer ereloon betaalt kan hij het naar verluidt wel flikken dat “overschrijding van de redelijke termijn” kan gekocht worden met een flinke schadevergoeding voor de rijke klant er bovenop als tractatie. Zo werkt dat in een tot Scheefstaat ontaarde gewezen “Rechtstaat”

 2. In een “echtscheidingszaak” die me veel verdriet kostte (om van de financiele aderlating niet te spreken) slaagde het klasse- en vriendjesjustitieapparaat erin om me drie maanden op te sluiten dienstig in het vooronderzoek……ex haar pa was dikke rijkswachter en nog dikker bevriend met bepaalde onderzoeksrechters…. Geloof je het niet ? het dossier v 1000 bladzijden tegen mij ligt hier ter inzage. En mijn klachten, mijn getuigen ? Allemaal genegeerd….wat een klucht.

 3. Dat België een klassejustitie heeft is al langer bekend. Wie het dichtst bij het vuur zit heeft meestal de meeste warmte. Maw De rijken betalen nooit iets dat is voor het eenvoudige volk. De slogan de vervuiler betaalt is kwatsch. Het kapitaal moet mee betalen is eveneens een fabeltje. Want wiens kapitaal bedoelt men wel juist diegene die altijd hier zijn belastingen mooi heeft betaalt en geen buitenlandse rekeningen bezit en ook niet in de belastingparadijzen vertoeft. Dat kapitaal dat men nog amper heeft kunnen sparen dat wilt men absoluut ook nog afnemen. Vuile politiekers die meeheulen met het grote kapitaal. Dat zijn hun interessepunten. En verkiezingen organiseren haalt niets uit want achter de schermen is al bepaald wie mee mag doen en wie niet.

  1. Daarom dat de staatsvuiligheid nu moord en brand schreeuwt via de VoRT over vermeende “rechts-extremisten” die gaan oefenen in polen om de staat omver te werpen met moord en doodslag !, dat zou eigenlijk wel mogen gebeuren alhoewel dit fabeltje meer lijkt op een politieke agenda van dat corrupt bedrijf waarvan een prominent bestuurslid in een niet zo ver verleden vier ! mensen vermoord heeft en is kunnen vluchten zonder straf ,ze hebben hem dan maar in Marokko (zijn roots) opgepakt en veroordeeld .Corruptie geen enkel land ter wereld doet beter dan dit onland !

 4. Wij depaneren betrapte foefelaars tegen een flinke vergoeding, mag grotendeels “in het zwart” betaald worden.

 5. Is het niet normaal dat als je je bedrijf verlaat en naar een concurrent trekt, je je eigen aandelen van je bedrijf van de hand doet. Wat is hier de voorkennis, wat die aandelen koers gaat doen kan je niet op voorhand weten.

 6. Minnelijke schikkingen (zeer beminnelijk), soms na 30 jaar procederen en palaberen, ‘t zou bij Nonkel Juul & Tante Zulma niet waar zijn, betaal maar eens een boete niet op tijd…. Tja, Kroon, Kerk & Kapitaal, vele handen op 1 buik, en wie de macht heeft misbruikt ze, altijd en overal. Tot er een revolutie losbarst, waarop de nieuwe machthebbers op hun beurt enz enz….

 7. toendertijd, het proces van 4 omroepers tegen VRT winnen in eerste aanleg voor 90 procent.
  Rechter was niet de eerste de beste. Vonniste o.a.de zaak RENAULT. Blijkbaar toch niet goede genoeg
  VRT in beroep, we verliezen voor 95 procent. We konden in cassatie gaan, maar te duur voor ons dus…

  Ja meester, onderga je lot zonder morren, onnozelaars waaronder inzelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *