ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kille stilte bij de CD&V. Beke bekent: “mikken op moslims was toch niet zo’n goed plan…” – 't Scheldt

Kille stilte bij de CD&V. Beke bekent: “mikken op moslims was toch niet zo’n goed plan…”

Ene Cathy Camertijn uit Hemiksem gaat in haar omgebouwd bestelbusje 4 maand lang Europa doorreizen op zoek naar de kracht van stilte. Op plekken in bossen en kloosters, maar ook op onverwachte plaatsen de stilte proeven en over die ervaringen een boek schrijven. Waarom zou ze echter niet eens ‘dicht bij de mensen’ gaan piepen in het hoofdkwartier van de CD&V? Het is daar zo oorverdovend stil…

Ene Cathy Camertijn uit Hemiksem gaat in haar omgebouwd bestelbusje 4 maand lang Europa doorreizen op zoek naar de kracht van stilte. Op plekken in bossen en kloosters, maar ook op onverwachte plaatsen de stilte proeven en over die ervaringen een boek schrijven.

Waarom zou ze echter niet eens ‘dicht bij de mensen’ gaan piepen in het hoofdkwartier van de CD&V? Het is daar zo oorverdovend stil dat je zou gaan vermoeden dat Metallica een privé-concert heeft gegeven voor Wouter Beke, Kris Peeters en Hilde Crevits in het kleinste kamertje met als gevolg dat hun oorgesuis nu al het slechte nieuws buitensluit. De interne partijbezinning lijkt op een gebed tot de Heer om mild te zijn voor Zijn kudde christendemocraten. Ze hebben het toch altijd goed bedoeld? Hun afwezigheid van beleid kan toch niemand hebben geschaad? “Paul Vanden Boeynants, dat was pas een vleesgeworden kracht en Leo Tindemans, die ging begeesterend speechen in elk zaaltje van het land”. Wouter Beke houdt niet van zulke nostalgie. De voorzitter die tergend traag de exit zoekt, heeft naar het schijnt een gelofte van stilte afgelegd om zichzelf te straffen voor zijn geklungel. Collega Servais Verherstraeten had een forse flagellatie voorgesteld, maar dat is nu eenmaal Servais, hè.

Joke Schauvliege was het woord fellatio direct eens gaan opzoeken in de dictionaire van de lokale leesboekenbibliotheek en was dampend van de vapeurs haar oude video’s met een Yves Leterme in topvorm beginnen afvegen. “Flagellatie betekent geseling als zelfkastijding, beste Joke”, kwam Koen Geens even graag toelichten, terwijl hij een strak priesterhabijt uitprobeerde. Marianne Thyssen suggereerde een opgedreven strijd tegen obesitas in Vlaanderen. Inge Vervotte had inmiddels haar telefoonnummer laten wijzigen na al dat smekend gebel om terug te willen keren naar de warme stal.

Tafelspringer Marc Leemans van het ACV wou gerust een stille mars organiseren, maar zijn lekkende vakbond is niet meer zo welkom als weleer. Kris Peeters sukkelde nog een beetje met zijn besnijdenis na dat geflirt met een stel joden. Hij had beroep gedaan op een scheefsnijder en nu waren zijn schoenen constant slachtoffer van zijn gezeik. Gelukkig is er nog Hilde. “Dat is een stille, maar eens die gaat loeien, wreed straf”, verduidelijkte een veeboer die haar beter kende dan de meesten onder ons. Een verkilde Beke las in een hoekje ‘De Stille Kracht’ van Louis Couperus. Deze roman uit 1900 verhaalt over een burgerlijke vrouw in een exotisch kader die wordt gegrepen door een stille kracht. De dame voelt zich mystiek ‘bespookspuwd’. Aan zoiets kan Wouter zich optrekken.

Mo Vanelders

***

U moet ons niet geloven maar ‘tScheldt heeft de hand gehad in het magistrale verlies van de CD&V bij de laatste verkiezingen. Wij vragen deemoedig Uw steun om ons werk verder te zetten. De CD&V is bij uitstek de grootste machtspartij die de laatste decennia Vlaanderen heeft herleid tot een armtierige provincie en zich vandaag actief bezondigt aan de promotie van niet-gewenste religies in Vlaanderen. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *