ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Karel de Grote Hogeschool verplicht studenten om mee te betogen – 't Scheldt

Karel de Grote Hogeschool verplicht studenten om mee te betogen

Via verschillende officiële mededelingen werden studenten van de Karel de Grote Hogeschool nagenoeg verplicht om mee te betogen op donderdag 28 februari 2019. Voorafgaand aan de klimaat-spijbel-mars in Antwerpen kregen de studenten van de Onderwijsgroep Welzijn & Gezondheidszorg van de Karel de Grote Hogeschool de volgende niet mis te verstane boodschap…

Via verschillende officiële mededelingen werden studenten van de Karel de Grote Hogeschool nagenoeg verplicht om mee te betogen op donderdag 28 februari 2019. Voorafgaand aan de klimaat-spijbel-mars in Antwerpen kregen de studenten van de Onderwijsgroep Welzijn & Gezondheidszorg van de Karel de Grote Hogeschool de volgende niet mis te verstane boodschap:

Beste student,

Daarnaast zijn we als opleiding in overleg met de initiatiefnemers en zullen we de dag dat de mars doorgaat in Antwerpen als opleiding deelnemen. Die dag wettigen we ook de afwezigheid van studenten die participeren aan de actie.

De studenten die we spraken tijdens de mars wilden niet officieel gezegd hebben dat ze verplicht werden mee te betogen, wel dat ze ‘gepushed’ werden. Dat kan moeilijk anders als de school beslist formeel als groep deel te nemen aan de betoging.

Het bericht werd niet alleen via officieel schrijven meegedeeld, ook via de Facebook pagina van de opleiding.

We lezen:

“Zoals reeds eerder aangekondigd roepen wij als opleiding orthopedagogie studenten (en docententeam) op om donderdag 28 februari deel te nemen aan de klimaatmars die doorgaat in Antwerpen.
De studenten die die dag les (voormiddag) missen zullen gewettigd worden.”

De boodschap van de school is dubbel. Aan de ene kant wordt elke student van de opleidingsgroep verplicht deel te nemen aan de betoging. Aan de andere kant zijn de studenten die hun leerkracht volgen en dus op de betoging mee lopen, gewettigd afwezig. Wie dus braaf doet wat de school oplegt blijkt plots gewettigd afwezig.

Het moet gezegd, op de redactie van ‘tScheldt lopen een aantal redacteurs en redactrices rond waarvan we weten dat ze meesters en meesteressen zijn in kromme redeneringen, vooral als er veel gin & tonic in de ijskast zit van onze gin-sponsor. Maar wat de leerkrachten van de Karel de Grote Hogeschool hier in elkaar brouwen, krijgen we onderling niet meer uitgelegd, zelfs als iedereen volkomen nuchter is.

Bij de foto: Toen de studenten nog zelf hun betogingen organiseerden, wilden ze volgens hun borden vooral gefucked, geneukt en gepijpt worden. Nu de leerkrachten van de Karel de Grote Hogeschool de betoging mee ondersteunen en organiseren wordt de toon volwassener. Misschien moet iemand hen toch even de Wikipedia pagina van ‘Nationalisme‘ doorsturen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *