ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Karel de Grote Hogeschool brengt docent in gevaar… met knal van dt-fout – 't Scheldt

Karel de Grote Hogeschool brengt docent in gevaar… met knal van dt-fout

Het nieuws van gisteren dat de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen achteruit gaat, werd gisterenavond perfect geïllustreerd door de Karel de Grote Hogeschool toen ze met een knal van dt-fout haar docent afviel die een islam cartoon in zijn les gebruikte…

Op 26 oktober 2020 gaf een docent van de Karel de Grote Hogeschool les over staatsrecht en vrije meningsuiting. In het gebruikte beeldmateriaal zat een cartoon van ‘tScheldt over de islam.

Sinds begin deze week sturen moslimstudenten van de Karel de Grote Hogeschool de cartoon zonder enige context door naar buitenschoolse middens waardoor er een lawine aan haatboodschappen ontstond op social media, tegen de school, tegen de docent, tegen de cartoon en tegen ‘tScheldt.

In plaats van haar docent in bescherming te nemen koos de Karel de Grote Hogeschool de kant van de woedende moslimgemeenschap en doet ze er alles aan om te ‘bewijzen’ dat ze een pro-islamitische school is. De school liet optekenen in bevriende kranten dat ze een onderzoek startte naar haar docent.

Deze bevriende kranten hadden er geen probleem mee om in de titels boven hun ronkende artikels te schrijven dat het om een ‘racistische’ cartoon ging. Wie ook maar een beetje gezond verstand heeft, weet dat de gewraakte cartoon niet racistisch is.

Los van het cartoon onderwerp kwam het nieuws naar buiten dat de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen niet achteruit gaat, maar achteruit dondert.

We begrijpen perfect waar dat laatste vandaan komt, getuige daarvan het Instagram account van de Karel de Grote Hogeschool. Daar verscheen gisteren een tekst die alle verbeelding tart. Niet alleen omdat in de eerste zin een knal van een dt-fout staat, maar ook omdat de boodschap nog meer olie op het moslimvuur gooit.

Als antwoord op de Instagram boodschap verschenen op Arabisch getinte social media accounts nog meer haatboodschappen tegen de docent en begon er een zoektocht naar de naam van de docent. Binnen het uur was de naam van de docent gekend en werd zijn naam verder gedistribueerd.

In een normale wereld zouden we hopen dat de Karel de Grote Hogeschool klacht indient tegen de groeiende haatboodschappen tegen haar docent, maar zoals we al zagen is de Karel de Grote Hogeschool eerder bekommerd om haar imago bij de moslims en doet ze er alles aan om haar moslimleerlingen niet voor het hoofd te stoten.

Zoek de dt-fout

Zie hieronder het Instagram bericht van de Karel de Grote Hogeschool waarin ze haar docent afvalt.

“Alright, dus. Er was een les die ging over wat vrije meningsuiting precies betekenD in ‘t wettelijke kader”

Als de Karel de Grote Hogeschool de dt-regel niet kent, dan maken we ons geen enkele illusie dat ze weet wat racisme eigenlijk is.

Haataccount

Een van de accounts aan de basis van meer dan honderd haatberichten tegen de docent en de islam cartoon op sociale media:

De gewraakte cartoon

***

Steun ‘tScheldt in de aankoop van een Duitse herder om post te vatten op de mat achter de voordeur van de redactie. Kies een abonnement:

18 reacties op “Karel de Grote Hogeschool brengt docent in gevaar… met knal van dt-fout

 1. Even googelen en je vindt de naam van de schuldige van de taalfout. Marnicq M.
  Misschien even wat onderzoek naar zijn punten in het 5de en 6de leerjaar.
  Hoe heeft die mijnheer ooit een hoger diploma kunnen halen. Hij haalt het ganse niveau van de KDGHS naar beneden. Wat een domoortje.

 2. Er staan nog VIER kemels (!) in dit KDG bericht. Primo : “kunnen doen” moet “kan doen” zijn, onderwerp is enkelvoud. Secundo : “studenten (en in het verlengde)” … hier ontbreekt iets, na dat “verlengde” Tertio : “van daar uit gaan we ver” moet zijn : “van daaruit gaan we verder” Quatro : “pro is voor”, ofwel is men voor, ofwel pro. …. wie is de auteur? Marnicq Mengels …. COMMUNICATIEVERANTWOORDELIJKE …. de kwaliteit van het onderwijs gaat inderdaad achyteruit https://www.linkedin.com/in/marnicq-mengels-5b67ab118

  1. je vergat ‘de deling van de cartoon’ nog … met zo’n kemels vermenigvuldigt het aantal commentaar zich uiteraard wel snel …

 3. Wellicht zijn ze in die school, net als hun “geviseerde” leerlingen meer bezig met het ding dat wel met cyanolit aan hun hand lijkt vastgeplakt dan met lessen over spelling. Tja, idioten die 24/24 corresponderen met “wtf”, “lol”, “brb” etc hebben nu niet echt bepaald nood aan een correcte spelling. Uiteraard staan ze, eens nadat ze lang genoeg hun broek op de schoolbanken versleten hebben, van verontwaardiging te krijsen omdat ze wegens onbekwaamheid gediscrimineerd zouden worden op de arbeidsmarkt.

 4. Het is duidelijk waarnaar wat we stilaan maar 100% zeker aan ‘t toegroeien zijn, en dat dank zij zekere poco incivieke ministers, de linkse pers waaronder bvb Het Laagste Nieuws en niet te vergeten de rode minaret aan de Reyerslaan: een islamstaat! De 5e colonne van de invaders heeft 40 jaar op de vingerknip gewacht en die is er nu gekomen en de meute begint zich te roeren want ze weten zich gesterkt door onze politieke ruggengraatloze lafaards. Die kunnen later ook zeggen “wir haben es nicht gewusst”. Alleen maar jammer dat het dan veel te laat zal zijn en dat er dan geen point of return meer mogelijk zal zijn.
  De Franken hadden nog helden zoals Karel Martel die de overheersers terug over de Mare Nostrum joegen. Het huidige Europa daarentegen heeft alleen lafaards die ze binnen trekken.

 5. Ik heb mij lang afgevraagd waar de puntsloffen in de arabische wereld voor stonden. Nu heb ik een vermoeden. Zeeeer lange tenen. Bestaat er een equivalent voor het spreekwoord over de splinter ,het oog en de balk. Zijn wij niet de ongelovige christenhonden waartegen gelogen mag worden en wiens vrouwen( hoeren) enkel gebroed ter wereld brengen.

 6. Onbegrijpelijk dat er geen zeker soort ‘front’ wordt gevormd door de bevolking…
  Natuurlijk zal en moet er iemand of een vereniging het voortouw nemen, zijn nu al onze Vlaams nationale partijen in winterslaap ??

  1. Er staan meerdere fouten in.
   Alsook vele Anglicismen. Wat er nog maar is op wijst dat dat hele socjus- en multicul-gedoe uit Amerika komt.

 7. Ik vind dat “KDGH” uit pure & onversneden islamofilie hun naam dienen te politiekcorrectiseren tot “MDGL” , Mohammed de Grote Hoge Lageschool

 8. De boodschap van die school is geschreven in een taaltje dat haar niveau onderschrijft. Als je het mij vraag overleeft die school nog omwille van de naam die ze 20 jaar geleden kon maken door bekwame studenten af te leveren. Als je die boodschap leest, dan weet je dat het geen leerlingen van KDGH zullen zijn die het nieuws gaan halen met innoverende zaken die de mensheid gaan dienen.

 9. Maar zolanch wei maar polletiek korect bleiven is er cheen henkel bropleem taarom diend Vreie Meninkschuitink beteugeldt te woorden !

 10. Ze studeren nu af aan hoge scholen en universiteiten met een taal- en wiskundeniveau van het vroegere achtste leerjaar.
  Ik spreek over de jaren vijftig.
  Weldra komen er de privé scholen, alle niveau’s omvattend.
  De Walen lopen hier in voor.
  Arme autochtone vlaming, zonder de nodige centen, we zijn dan inderdaad terug in de jaren vijftig.
  De cirkel is rond : dank u, mei68-babyboomers. Eigenlijk hebben jullie het over de hele lijn verkloot…
  Kunnen we nu al een fonds oprichten voor onze witte leergierige kindjes ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *