ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Juffrouw Haat geeft les in liberale politiek: ‘Hoe een politieke gesprekspartner in de rug te schieten…’ – 't Scheldt

Juffrouw Haat geeft les in liberale politiek: ‘Hoe een politieke gesprekspartner in de rug te schieten…’

Ex-OpenVld-voorzitter Gwendolyn Rutten deed gisterenavond een ‘onthulling‘. Ze beweerde dat ze rijkelijk beloond zou zijn geworden indien ze vorig jaar mee in een regering was gestapt met het Vlaams Belang. Haar lichaamstaal verraadt echter iets anders…

“De afspraak op vrijdag” met Gwendolyn Rutten, Rik Van Cauwelaert en Walter Zinzen van 26 juni 2020 is er een om in te kaderen. In het praatprogramma doet ex-OpenVld-voorzitter Gwendolyn Rutten een ‘onthulling’.

“Bij de vorming van de Vlaamse regering een jaar geleden zaten we op dit moment volop in de discussies waarin de N-VA exact aan ons en aan CD&V het verhaaltje voorhield en zei “Stap alsjeblieft mee in een regering N-VA-Vlaams Belang. We gaan jullie rijkelijk belonen, maar we willen Vlaams Belang mee aan boord”.

Als de moderator vraagt of dat echt ter sprake is gekomen, begint Rutten met haar ogen te draaien en te knipperen als een verkeerslicht, waarop ze antwoordt “Dat voorstel heeft echt op tafel gelegen en is echt ernstig politiek afgetoetst”.

Een beetje mensenkenner voelde aan zijn laarzen dat mevrouw Rutten met haar lichaamstaal iets anders zei dan wat er uit haar mond kwam.

De manier waarop Rutten meent te moeten afgeven op de N-VA omdat die in verkennende gesprekken na de verkiezingen van 26 mei 2019 durfde te praten met een andere politiek partij is politiek onwaardig. De OpenVld is onder leiding van Rutten afgegleden naar een enge gecrispeerde partij waarbij het discours van haar mandatarissen een bijzonder ranzig kantje heeft gekregen.

***

Vooraanstaande virologen hebben ontdekt dat het lezen van 1 artikel op ‘tScheldt per dag het equivalent is van 30 minuten bewegen per dag om aanvallen van politieke correctheid af te weren en te compenseren. Verzorg U zelf. Kies een abonnement:

11 reacties op “Juffrouw Haat geeft les in liberale politiek: ‘Hoe een politieke gesprekspartner in de rug te schieten…’

 1. Ja, mevr. Rutten (‘de matras van de Wetstraat’ volgens kwatongen maar soit) haar houdbaarheidstermijn was verstreken, zoveel was duidelijk, en dat eerste-minister ‘poshje’ was een fat{im}a morgana, jammer toch. Tja, ooit deed Margriet H. mee aan de voorzittersverkiezingen, op verzoek van het establishment, zodat er voor de goede schijn toch nog een 3e kandidaat zou zijn…. En elke verkiezing heeft z’n verassing, volgens bekende sociologen, zodoende;-). Enfin, het blauwe fabriekje werd stelselmatig uitgezuiverd (hallo Jean-Marie, alles kits ?), overlopers naar NVA en zelfs het V.B., wat overblijft zijn de Logeknapen, de multi-culti’s, de burgemeesters en hun familie, hun personeel, hun vrienden uit het zakenleven, het journaille, en hier en daar nog een blauwe middenstander die nog niet helemààl gepluimd is (wacht maar af, folks…). De gozers met een virulente haat tegen ‘extreem-rechts’, het ‘populisme’ (tenzij dat van henzelf), de bureaukraten, opportunisten, de ‘vaste waarden’ met veel kapitaal en invloed, zij bepalen de koers, met de fiets of in de paardensport;-). Nu, het is een publiek geheim, in tempore suspecto waren er diverse afdelingen en personen in de CD&V en de VLD die absoluut niet vies waren om het cordon te doorbreken maar zij werden door een furieuze partijleiding afgedreigd om uit de partij gegooid te worden, en tja….een carrière in en buiten de polletiek, het schuift toch lekker nietwaar…. En als afscheidscadeau een ‘poshje’ in het Europees Parlement (què?), men kweekt er alras een flink buikje, en gezelligheid troef ginds, toch ? Het krioelt er trouwens van de escort-girls&boys, al ben ik geen ervaringsdeskundige (heb recent nog een nieuwe velospeld gekocht;-). Enfin, samen met de almachtige M.R. (Mouvement Ridicule) zullen ze proberen een tri-partiet te vormen, en anders nieuwe verkiezingen ?(pas op, vrienden, die kiesdrempel !).

 2. Ik weet niet wat de bedoeling was van Trutte . maar één zaak heeft ze bereikt : de NVA heeft hierdoor een fantastische publiciteit gekregen . En in het VB willen ze natuurlijk graag winnen , maar niet te veel ten koste van de NVA .

 3. ja wa heeft die Trutte nen heiligen schrik van NVA en VB zeg …. ze zou misschien nog mogen meespelen uit gratie , maar nee de meerderheid van Vlaanderen daar is ze Ho zo bang van !! dan liever wat achterbakse afspraakskes maken met al dat links geschuifel en ja hoor !! zo komen ze er misschien ooit wel .. als t god belieft !

 4. Tja, die fantastische publiciteit zal de NVA anders donders goed kunnen gebruiken (‘t is hem een lang en gezond leven gegund voor mijn part maar stel u maar eventjes voor dat Ward De Bever ‘iets tegenkomt’, geen pronte mokkel maar een accident, een beroerte, een hardaderbreuk, of nog iets tragischer……, dan neemt de Belgische geschiedenis een totààl andere wending, tenzij ik me zou vergissen, niets is uitgesloten;-). En het V.B. ? Die gaan een gouden dageraad tegemoet, in de vorm van een stemmentsunami, nl bij een volgende regularisering (‘generaal pardon’ zeggen ze in Holland) van massa’s nieuwkomers, vluchtelingen, asielzoekers, allochtonen, Nieuwe Belgen quoi…. Die onthouden vooral de slogan “Eigen Volk Eerst !” en stemmen zodoende en masse voor ge-weet-wel-wie. En zelfs nu zijn er al een significant deel beroepsmarokkanen en modelturken die het V.B. genegen zijn omwille van hun discipline, harde aanpak, stoer beleid of poging daartoe. No joke : in Borg. bv ergeren zich een deel gevestigde, authentieke Marokkanen grondig aan ‘al die vreemdelingen’ die daar aanspoelen… Ze bedoelen dan negers, zigeuners, Afghanen, Tsjetjenen en de tientallen andere nationaliteiten….Mensen met een andere cultuur quoi. Ja, ‘t kan verkeerd lopen, zei Brederoo, toen hij nog in de Brederodestraat woonde;-). Multi-cultuur is leuk, maar ze mogen nu ook weer niet overdreven, ‘t mag niet té multi worden, zo is de redenering. ‘t Zal mij halal-worst wezen, mijn omgeving is ook al zo ethnisch als de regenboog, maar grosso modo heb ik er even weinig of evenveel last van als van ons ‘eigen volk’. Zolang hun honden maar niet voor m’n deur komen schijten, want dan schijt ik ze uit (de baasjes bedoel ik;-). Und alle Menschen werden Brüder, al woedt er in de VLD (o.a.) een broederstrijd… Ach, zolang ze elkaar maar afmaken, tot onder de kiesdrempel liefst….

 5. “Waarom doet Rutten dat nu ??” vraagt men zich bij de VLD af…. Er wordt vanalles gesuggereerd : van ‘t was maar om te lachen…tot ‘ze had pijnlijke maandstonden…”. ‘t Zal wachten zijn tot haar politiek testament waarschijnlijk, als er tegen die tijd nog iemand haar naam herinnert….

 6. Ik had de rechtstreekse uitzending niet gezien , omdat Rutten ging komen had op het allerlaatste gehoord . Bij toeval een paar uur later kom ik dan toch op de afspraak en blijf toch kijken . Maar wat ik dan hoorde tarte elke verbeelding . Ik dacht dit mocht ze niet doen dat is het begin van haar politiek einde . En zal er blijkbaar niet ver naast zitten .

  1. Haar politiek einde ? Bwa, geen probleem, ze was toch al een tijd van plan om mijn goeddraaiende frituur over te nemen, gezien m’n pensioen lonkt. Ik wed dat haar dat beter ligt dan de polletiek…

 7. DE TIJD VAN HET GEZOND LIBERAAL GEDACHTEGOED IS MET HET HUIDIGE STEL SOMERS, DEWAEL RUTTEN EN CONSOORTEN DEFINITIEF TOT DE -10% VAN DE VLAAMSE KIEZERS TERUGGEBRACHT. MIJN STEM GAAT VOORTAAN NAAR DE NIEWE VLAAMSE ALLIANTIE, EEN PARTIJ DIE DE NAAM DUIDELIJK STELT : IN HET BELANG VAN ALLE VLAMINGEN EEN “ALLIANTIE” MET ALLE VOLKSE PARTIJEN , IN HET BELANG VAN ONS ALLEMAAl, NA TE STREVEN. WAT EEN SCHANDE DAT SOMERS EN DE WAEL ZELFS NOG EENS DESTIJDS ALS MINISTER_PRESIDENT DE INCARNATIE VAN VLAANDEREN WAREN !

 8. De idioterie van Rutten is één; maar dat die twee anderen, Walter en Rik, toch politieke intellectuelen dacht ik (maar dien ik mijn mening te herzien?), haar nog gelijk gaven, daar zakt mijn broek van af. De politieke correctheid mag zo langzaam aan ook terug gelden jegens de autochtone bevolking. Ah nee, da’s waar, dat zijn allemaal racisten. Ze hebben echt niks begrepen van wat er zich de 26e mei heeft voorgedaan. Zo moeilijk is dat nochtans niet, zeker niet als je het welzijn van de gehele bevolking tot doel hebt gesteld. Het wordt moeilijker als men vanaf 27 mei enkel bezig was en is met de volgende verkiezingen en hoe de schade te beperken
  van de eigen partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *