ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Jobs, Jobs, Jobs voor Joke – 't Scheldt

Jobs, Jobs, Jobs voor Joke

Over één potentiële werkloze maakte men zich zorgen op het departement Welzijn: wat te doen met ons Joke?

In de Republiek Vlaanderen zullen er zoveel jobs bijkomen dat zelfs de gastarbeiders de luxe om racistisch te doen tegenover de nieuwste nieuwkomers dan maar gaan opgeven. De Arbeid gaat ons dermate vrij maken dat we geen tijd meer zullen hebben om te reizen (klimaatprobleem weg), om te eten (obesitas weg), te drinken (studenten weg) of te dansen (Sterren op de dansvloer weg).

Over één potentiële werkloze maakte men zich zorgen op het departement Welzijn: wat te doen met ons Joke? Haar leesboek ‘De tranen van de krokodil’ van wijlen psycholoog Piet Vroon had ze al uit, de speeltijd als minister was voorbij, het voorzitterschap van het Vlaams Parlement lag in het vet, want als zelfs Wilfried Vandaele van de N-VA het kon..

Toch had de Boerenbond op voorhand voorzichtigheidshalve Joke Schauvliege beloofd dat er voor haar altijd wat op de plank zou liggen. Joke heeft altijd geloofd in zelfbescherming zonder zich af te schermen. De deur staat immers altijd open voor iemand met de juiste stalgeur. Als voorproever van veevoeder zou ze het ver kunnen brengen in ‘den Bond’, zo werd haar verzekerd. Ook het bemannen van de gezellige kletskassa van de Aveve was een fijn idee. Joke beschikt nu eenmaal over die immer succesvolle aaineuronen. Dit zijn zenuwcellen die direct zijn verbonden met het genotscentrum en daar lusten ze bij de Boerenbond wel pap van. Bij de CD&V zochten ze nog iemand om de digitale kruimels te traceren die een verklaring konden vormen voor de mislukte campagne op de sociale media. ‘Allahluja’ juichten sommige christendemocraten al.

De firma Sloggi was dan weer van oordeel dat Joke als model echt wel een gat in de markt kon vullen. Ook de vzw die Body Shaming op het internet bestrijdt zocht nog naar een passend gezicht voor hun atypische fotoshoots. De ongetwijfeld op te richten Vlaamse vleugel van UNIA had een vacature openstaan op de dienst ‘Bestrijding van haardiscriminatie’. Toffe jobs, niet? Naar het Londense voorbeeld gaat de gouverneurvrije Provincie Oost-Vlaanderen een vaginamuseum openen. Als conservator zou Joke echter concurrentie kunnen krijgen van Carina Van Cauter. Gelukkig behoort die tot de coalitiepartner Open VLD waarmee alles koek en ei is. Bij de VRT tenslotte zoeken ze dringend een oppas voor Kindertuin Danira. Joke verdiept zich momenteel in ‘De verborgen kracht van depressie’ van Frederic F. Flach. Daarin wordt eigenwaarde gekoppeld aan het tijdens de jeugd kunnen vertrouwen op voorspelbaarheid. Zou Jokes partij dit nog kunnen opbrengen? We duimen.

Trui De Swaffelaere

***

De versnelde afkalving van de CD&V wordt volgens verschillende bronnen onder meer toegeweten aan de satire in ‘tScheldt. Er is maar één conclusie dan…Steun ‘tScheldt zodat we nog meer kunnen kalven! Klik hier!

1 reactie op “Jobs, Jobs, Jobs voor Joke

  1. Er zijn nog vacatures bij de schauwvegers voor betraande krokodillen ,die zien het roet door de tranen niet meer ,de ragebol in een zwart gat laten zakken daar moet men ook niet voor gestudeerd hebben ,ze kan misschien ook meedoen aan de debiele zeepjes van boerin zoekt man ,kwestie van de drekgeur niet te verleren ,ze moet enkel wat posters ophangen bij AVEVE en aanverwante bedrijven succes verzekerd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *