ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ‘Je suis féministe fasciste!’, een vrouwonvriendelijke vlek die elke propere broek besmeurt – 't Scheldt

‘Je suis féministe fasciste!’, een vrouwonvriendelijke vlek die elke propere broek besmeurt

Stella Bergsma (49) noemt zich een feministe fatale. Ze is geen femme fatale, wel een feministe fasciste. Stella propageert de cancel culture bij uitstek, de ultieme Blanke Endlösung

Stella Bergsma (49) noemt zich een feministe fatale. Over het algemeen hebben wij niets tegen een femme fatale, wel tegen een feministe fasciste ofte een ‘feminazi’, zoals die aardige mensen van de Spaanse VOX-partij het treffend omschrijven. Dames die dus duimen voor een Blanke Endlösung.

Stella Bergsma is binnen onze leefwereld niet belangrijk, net als wij dat niet zullen zijn in die van haar. In haar recentste zomercolumn voor De Morgen had ze het echter over de cancel culture en dat interesseert ons dus wel degelijk. To cancel, zoals in het afschaffen van steeds meer brokjes vrij geuite meningen. De waarachtige benadering van een gevoel, het wetenschappelijk onderzoek van een delicate situatie of het kritisch verleggen van een steentje in het maatschappelijk debat: dit is vandaag ronduit gevaarlijk geworden binnen (én ver buiten) de correct afgebakende woordencanon.

Onbesuisd een eigenste overtuiging vetmesten met reële ervaring en ongebreidelde belezenheid maakt van iemand een boeiend mens. Boeiende mensen worden echter in de boeien geslagen door een politiek correct eenrichtings-denken dat een utopische menslievendheid boven elke vrije mening verheft. Helaas is die menslievendheid niet universeel. Waar klassieke cultuur – die immer in beweging is – van de sokkel moet worden gekeild, ontstaat er simpelweg plaats voor een volgend type cultuur. Het volstaat om te behoren tot een kwetsbaar (!) clubje om dergelijk staaltje ‘cultuur’ uit te stralen. Alle minderheidsgroepen, subgroepen en splintergroepen hebben het plots van nature in huis en u dus blijkbaar niet. De hellekrocht lonkt naar al wie niet meedoet met deze progressistische zotternij.

Mary Wollstonecraft: “The neglected education of my fellow-creatures is the grand source of the misery I deplore.” (uit A Vindication of the Rights of Women)(1792)

Er wordt van alles afgeschaft: ‘onderscheiden’ rassen, ‘nutteloze’ huisvrouwen en ‘rechtse ‘proffen’. De beschaving wordt afgeschaft door de barbaren van het moment en haar pseudo-intellectuele collaborateurs. Niet langer gewapend met gerijpte kennis of volksvriendelijk mededogen nadert steeds sneller een collectief opgelegd afscheid van het normale. De Britse krant ‘The Sunday Times’ had het vorige week over ‘racism fear’ (angst om als racist te worden weggezet). Hierdoor wordt bijvoorbeeld moderne slavernij in de ‘sweat shops’ (illegale werkplaatsen waar mensen worden uitgebuit om goedkope producten te fabriceren) niet gerapporteerd. Schaf die waarheid maar af!

Betty Friedan schreef ‘The Feminine Mystique’ in 1963. In het boek beschrijft ze het afstompende ‘huisvrouwensyndroom’.

Bidet-bitch Stella Bergsma rolt haar fitnessballetjes in haar modieus verzet tegenover het terechte verzet tegen die malle cancel culture. Waarlijke denkers durfden het aan om via een gezamenlijke brief te protesteren tegen de afglijdende zelfcensuur die duurt tot we gewoon onszelf afschaffen. Feministe fatale Bergsma meent dat de natuur op den duur dergelijke lui fysiek wel zal ‘cancellen’.

Wanneer mag een recht(s)geaarde persoon zoiets eens uiten zonder in de problemen te raken? Feminisme is blijkbaar een vrijgeleide geworden om een natuurlijke ‘Endlösung’ te verhopen. Mary Wollstonecraft, Betty Friedan en Germaine Greer waren feministen voor iets en niet tegen iets. Wij op onze beurt zijn tegen Stella Bergsma (publiciste in Vrij Nederland, De Volkskrant en HP/de Tijd) en haar verdorven visie. Ooit bedacht ze de term ‘sletvrees’. Ook op columnisten zit een vervaldatum.

**

Mary Wollstonecraft (1759 – 1797), auteur van ‘A Vindication of the Rights of Women’ (1792) en moeder van Mary Shelley, auteur van ‘Frankenstein’ (1818)

Betty Friedan (1921-2006), auteur van oa ‘The feminine mystique’ (‘Het misverstand vrouw’) uit 1963

Germaine Greer (°1939), deugniet-feministe die de jaren 60 en 70 op stelten zette met haar furieuze publieke optredens, haar klassieker ‘The female eunuch’ (1970) en haar buiten de pistes van het politiek correcte pissen

***

Illustratie: Bidet-bitch Stella Bergsma 

***

Steun ‘tScheldt de laatste verzetsaard tegen de aanzwellende cancel culture (afschaffen van Zwarte Piet, afschaffen van satirische TV-programma’s, van standbeelden, van foute moppen…. Doe jezelf een grimlach, een glimlach of een schaterlach cadeau. Kies een abonnement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *