ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Is MeToo antisemitisch? Een gezinspak vol pakkende vragen – 't Scheldt

Is MeToo antisemitisch? Een gezinspak vol pakkende vragen

Met de venijnige protesten tegen Roman Polanski bij de uitreiking van de Franse Césars haalden de feministen echt alles van onder de rok vandaan…

Met de venijnige protesten tegen Roman Polanski bij de uitreiking van de Franse Césars haalden de feministen echt alles van onder de rok vandaan.

**

De terechte bekroning voor de regie van het sterke ‘J’accuse’ wekte pas helemaal de blinde nijd op van de mannenhaatsters. Of haten ze om andere redenen? Polanski is joods, net als de veroordeelde filmproducent Harvey Weinstein, de besmeurde regisseur Woody Allen en de dode neuk-buddy van Prins Andrew, Jeffrey Epstein. Spelen hier geen antisemitische motieven? Geef toe, het wordt ingewikkeld, dit carnaval der beschuldigingen. Bernie Sanders, joods presidentskandidaat in Amerika, noemt de joodse premier Netanyahu van Israël een reactionaire racist en wordt prompt door een conservatieve joodse belangenorganisatie op de zwarte lijst gezet. Wordt Sanders nu ook als antisemitisch beschouwd?

In New York worden joden op straat belaagd, bespuwd, gepest en geslagen door zwarten en dit op een niet meer te negeren schaal ondanks de wegfoefelpoging van burgemeester Bill di Blasio. Antisemitische negers, dat zag men niet aankomen. ‘The Nation of Islam’ had daar nochtans al veel ervaring mee. In Indië is ‘Mein Kampf’ al jaren een hit op de boekenmarkt. Zijn Indiërs inherent antisemitisch? Wie mag wie nu eigenlijk nog correct en kreukvrij beschuldigen? Lust je geen falafel? Is de muziek van Barbra Streisand niet aan jou besteed? Maakt een niet besneden acteur in een vrouwvriendelijke pornofilm een antisemitisch statement door te suggereren dat een besneden acteur vrouwonvriendelijker zou zijn? Antisemitisch, seksistisch, racistisch. Enkel als de weerman/vrouw vertelt dat de straten na een noodweer blank staan, bedoelt hij daar totaal niets mee. Tenzij het oude wijven regent, dan wel.

***

Foto: Actrice Adèle Haenel verlaat de zaal nadat Roman Polanski (86) de César voor beste regisseur wint. Haenel is een Frans #MeToo symbool nadat ze regisseur Christophe Ruggia ervan beschuldigde haar op ongepaste te hebben aangeraakt toen ze als tiener een film met hem maakte. Polanski wordt in de US gezocht voor verkrachting nadat hij in 1977 seks had met een 13-jarig meisje. Hij gaf in de rechtbank toe illegale seks te hebben gehad met een minderjarige, maar hij ontvluchtte Amerika vlak voor het vonnis.

***

We gaan nog eens met de schaal rond, zodat iedereen een cent kan geven voor de religie van satire, hoon en spot. Kies je abonnement:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *