Interne conflicten in kabinet Wouter Beke: administratie één grote puinhoop – 't Scheldt

Interne conflicten in kabinet Wouter Beke: administratie één grote puinhoop

Wouter Beke is die mijnheer die zichzelf heeft benoemd tot Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. In zijn kabinet groeit nu de spannig tussen ‘experts’ en de groep lakeien die Beke meebracht uit het CD&V hoofdkwartier…

Wouter Beke is die mijnheer die zichzelf heeft benoemd tot Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. Hij verliet daarvoor einde 2019 de federale regering nadat hij een immense verkiezingsnederlaag leed als voorzitter van de CD&V.

De keuze van Wouter Beke voor de zorgsector blijkt nu een vergiftigd geschenk. Het was bedoeld als uitbolbaan. Die ‘oude van dagen’ soigneren in een sector die al redelijk goed georganiseerd was, dat ging een makkie worden, dacht Wouter Beke.

Wouter Beke had niet gerekend op corona. Plots bleek dat hij nog iets van de sector moest kennen ook. Niet alleen Beke kent niets van de sector, maar ook alle gevallen engeltjes die hij meenam uit het CD&V-hoofdkantoor na de verkiezingsnederlaag van 2019 kennen niets van de sector.

Dat leidt nu tot zware conflicten in het ministerie van Welzijn en Volksgezondheid tussen de ‘experts’ en de mensen die Beke meebracht uit de Wetstraat.

Het feit dat Beke er bijvoorbeeld niet in slaagt om correcte cijfers door te geven aan de overheid zorgt voor wrevel. Zo werden er vandaag plots 241 ‘extra’ doden gevonden afkomstig uit de zorgcentra.

Interne bronnen bij het ministerie spreken over de ‘incompetente lakeien’ van Wouter Beke. Het gaat dan specifiek over de mensen die Wouter Beke dienden als voorzitter van de CD&V en die hij meenam naar het ministerie.

De lakeien van Wouter Beke

De man die vandaag mee verantwoordelijk is voor de data van het ministerie van Volksgezondheid is Jonathan Cardoen. Deze man kent net zo weinig van data als Marc Van Ranst van tango. Schrap dat laatste, desgevraagd zou het kunnen dat Marc Van Ranst het zo laat uitschijnen dat hij alles van tango kent. In ieder geval, Jonathan Cardoen was gewoon 9 jaar lang de algemeen secretaris van de CD&V. Hij was ook de afgevaardigde bestuurder van Unitas, de financiële vzw achter de CD&V. Cardoen wordt mee verantwoordelijk gehouden voor de verkiezingsnederlaag van de CD&V. Als beloning nam Wouter Beke hem mee naar het ministerie van Volksgezondheid waar hij én verantwoordelijk werd voor de data, én als kabinetssecretaris de boîte mee mag leiden.

Verderop in het rijtje lakeien treffen we de ex-woordvoerder van de CD&V, Steffen Van Roosbroeck. Hij is nu de woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid. Van Roosbroeck kon net op tijd de CD&V in het kielzog van Beke ontvluchten wegens groeiende geruchten over een #MeToo problematiek. Van Roosbroeck die als ‘dandy’ door het leven gaat is zo ongeschikt als woordvoerder dat Wouter Beke hem het woord niet laat voeren nu het ministerie onder vuur ligt. Hij staat gewoon op de payroll.

De volgende lakei op het lijstje is Tim Van Werde. Van Werde was privésecretaris bij Beke tijdens diens voorzitterschap bij de CD&V. Hij is nu privésecretaris bij Beke als minister van Volksgezondheid. Een mens vraagt zich af of de bevolking Wouter Beke levenslang een privésecretaris moet betalen…

Nog een lakei die Beke einde 2019 meenam uit de Wetstraat naar het ministerie… Thomas Vints. Vints is, U gelooft het nooit, eigenlijk burgemeester van Beringen. Maar tegelijkertijd nu ook “Raadgever algemeen beleid” van het ministerie van Volksgezondheid. In tijden van corona, terwijl honderden mensen sterven in de zorgsector wordt het algemeen beleid van dit ministerie dus bepaald door iemand die ook nog burgemeester is. Zou het kunnen… het is maar een vraag… dat het ministerie van Volksgezondheid niet moet gerund worden door… we zeggen maar wat… experts? Vooral nu?

Vints is niet de enige burgemeester in het team van Wouter Beke. Ook de juridische verantwoordelijke van het ministerie van Volksgezondheid is burgemeester. Het gaat om An Christiaens, burgemeester van Tongeren. En dan vergeten we Wouter Beke zelf best niet, burgemeester van Leopoldsburg.

Laatste in de lijst van lakeien die de CD&V tijdig kon ontvluchten samen met Beke is Eline Dhaen. Zij is nu verantwoordelijk voor de communicatie van het ministerie van Volksgezondheid. Zij was de ‘team coördinator’ van Wouter Beke tijdens zijn voorzitterschap bij de CD&V. Ze heeft zoveel ‘geteam-coördineerd’ dat driekwart van de CD&V blij was dat Wouter Beke eindelijk wegging als voorzitter omdat er anders waarschijnlijk geen partij meer zou zijn om naar de volgende verkiezingen te gaan.

Hoeft het te verwonderen dat een aantal echte ‘experts’ die al jarenlang verbonden zijn aan het ministerie van Volksgezondheid het gehad hebben met het Wouter-Beke-kliekje dat nu het ministerie leidt?

Alle posities hier beschreven worden ingevuld door mensen die geen morzel verstand hebben van Volksgezondheid, en nog minder van succesrijk leidinggeven of -nemen, gezien het ellendige trackrecord dat ze hebben achtergelaten bij de CD&V.

Het spijt ons om het te zeggen, althans wij durven te zeggen wat in het ministerie hardop gefluisterd wordt. Het ministerie van Volksgezondheid wordt geleid door een bende ‘incompetente losers’.

Het klinkt hard, maar elke dode die in de zorgsector valt mag vandaag begraven worden met een kaartje rond de grote teen… “met dank aan Wouter Beke”.

***

U betaalt als Vlaming een privé-secretaris voor Wouter Beke. Dan kan er zeker ook een abonnementje af voor ‘tScheldt, het enige medium in Vlaanderen dat U durft zeggen wat er zich achter de muren van het ministerie van Volksgezondheid afspeelt. Kies een abonnement:

5 reacties op “Interne conflicten in kabinet Wouter Beke: administratie één grote puinhoop

 1. Waar ik al weken me worstel zijn de”cijfers” vooral de overlijdens ,dé maatregel om het plebs aan de uitgestippelde lijn te
  laten lopen ,Kijk ik net even in het voorbijgaan naar TV waar een zekere Koen Wouters (neen die die half zachte VTM slet) die vrolijk kwebbelde over oudjes wiens kaarsjes zijn uitgedoofd , zinspelingen zoals “dubbele tellingen en miscalculaties ” fladderden over het po-co scherm , en cijfers die “hoger lagen dan de realiteit” , of net “weer niet bijgeteld ” doen mijn stelling dat er zwaar met ons kloten wordt gespeeld alle eer aan ,onbekwame , half debiele graaiers die nergens weet ,laat staan kennis van hebben zwaaien nu de plak over Vlaanderen land ,tijd om de guillotine boven te halen !

 2. Beke zal het nooit kunnen. Nu is hij bezig met te zorgen dat hetgeen overbleef aan ‘t jeven kiezers, door ouderdom en/of corona, overlijden. Hij beseft niet dat in die groep het overgrote deel nog voor zijn ” partij” kiest. Bij volgende verkiezingen wordt dit een totale afgang. Marcske pullover langs de andere kant, zal dan wel aansluiten bij een of andere formatie en het mensdom zal dan ook nog voor die clojo kiezen. Arm Vlaanderen.

 3. Volgens mij moet het politieke landschap helemaal herschreven worden.De partijen en hun loodzwaar aanhangsel kosten de burger heel veel geld.En waarvoor?Gezondheid,migratie,onderwijs,economie,klimaat daar moeten experten in de plaats komen.Het model
  van weleer kan dat niet.We zijn in een wereld waar de wereldproblemen moeten aangepakt worden.Dat kan alleen door experts aangepakt worden.Maar ja,hoeveel zwaar betaalde en onnuttige postjes komen dan op de helling.Mensen die geen enkel nut hebben in de kabinetten van de ministers,herschool u en wordt ook een held in de zorg.Wat zou de wereld er anders en humaner uitzien.
  Laat de zorgverleners aub MEER verdienen en jullie eruit gooien.Jullie hebben geen nut.Wie houdt nu de mensheid recht???De zorgverleners met een klein loon.Wanneer komt er rechtvaardigheid???

 4. Het wordt tijd dat de kabinetten worden afgeschaft of herleid worden tot een secretaris en een chauffeur.
  Laat de ministeries bemand worden door ambtenaren maar ook door specialisten met werkervaring uit de industrie en/of organisaties waarvoor dat ministerie verantwoordelijk is. Laat die benoeming gelden voor een bepaalde tijd vb 6-12 jaar, zodat dit geen uitloopjobje kan worden.

 5. Men mag zoveel kritiek op die volslagen incompetente vent geven als men wil, van die foefelaar die men in deze non-regering nog vlug een postje heeft gegeven omdat zakken nu eenmaal moeten gevuld worden en waar hij zo nuttig is als een hond in een kegelspel, glijdt alle kritiek toch af als van een paling in een emmer snot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *