Inmiddels achter de camera…de achterkamer-politiek die leidt naar Di Rupo 2? – 't Scheldt

Inmiddels achter de camera…de achterkamer-politiek die leidt naar Di Rupo 2?

Die liberalen blijven toch serieuze kapoenen. In plaats van zich te schikken naar de wil van de kiezer schrikken ze niet in het minst terug voor de befaamde achterkamerpolitiek van dit land. In het Brusselse zouden ze absoluut Didier Reynders het plezier willen doen dat zijn MR in de regering kan landen. Dat was oorspronkelijk niet naar de goesting van Elio Di Rupo…


Die liberalen blijven toch serieuze kapoenen. In plaats van zich te schikken naar de wil van de kiezer schrikken ze niet in het minst terug voor de befaamde achterkamerpolitiek van dit land. In het Brusselse zouden ze absoluut Didier Reynders het plezier willen doen dat zijn MR in de regering kan landen. Dat was oorspronkelijk niet naar de goesting van Elio Di Rupo maar er ligt lekkers voor hem klaar indien hij buigzaam is en wellicht is hij buigzaam binnen een groot monopolyspel dat geschoeid is op blauwe leest.

Toen Charles Michel een federale regering vormde met MR, Open VLD, CD&V en N-VA moest Bart De Wever de numeriek niet noodzakelijke liberalen een plekje gunnen binnen de Vlaamse regering. Net zoals bij de Sopranos worden verleende diensten niet vergeten. Nu willen de Franstalige liberalen dus dat de VLD haar best doet om de MR in de Brusselse regering te hijsen. Als op federaal niveau Elio zijn zin krijgt met PS, SP.A, Open VLD, MR, CD&V, Groen en Ecolo dan moeten de blauwe broeders dit wel uitgelegd krijgen aan de bevolking.

Dat is nu net het discussiepunt dat wekelijks op het partijbestuur uitgevochten wordt. Voorzitster Rutten wil het op Europa steken dat ze niet anders konden in ‘s landsbelang. Na 5 jaar vergeet de kiezer dat heus wel, meent Gwendolyn. Bart De Wever zou deze pil slikken indien er een concreet confederalisme-model op tafel komt. Op Vlaams niveau zou het Vlaams Belang dan aan boord kunnen komen op 2 voorwaarden: het VB zou federaal dit confederaal model moeten steunen en verder de radicale elementen binnen de eigen club onder controle houden. In de wandelgangen wordt vrij luid gefluisterd dat Tom Van Grieken dat ervoor over heeft. Hij zou immers zo de geschiedenis ingaan met een doorbroken cordon en met een deelname aan het beleid. Enkel de Open VLD met Rutten en de oude vrijmetselaarskliek liggen flink dwars. Nog veel koffiedikkijken dus op dit bestuursniveau maar wel veelzeggend dat deze denkpistes ski-vrij blijken. Wouter Beke finito, Charles Michel Europees, CDH oppositie. Leve regering Di Rupo II?

Pico Bello

***

Omdat ‘tScheldt zoveel ogen en oren heeft wordt ‘tScheldt tegenwoordig onder de tafel gelezen op alle politieke kabinetten. Het lachen neemt toe in de politiek! Steun ‘tScheldt! Klik hier!

1 reactie op “Inmiddels achter de camera…de achterkamer-politiek die leidt naar Di Rupo 2?

  1. https://www.facebook.com/freemasonhunters/videos/643889036069316/?v=643889036069316
    De o zo liberale Loge maffiosi en hun zieke spelletjes waar het kindermisbruik doet terug denken aan de partouzen
    van destijds ,allemaal onder de liberale mat geveegd ,De Guchten ,de De Croo’s , en nog een hoop Links liberale Loge broeders en hun nageboorten die nu nog steeds de macht misbruiken en straffeloos de bevolking pluimen , deze video
    illustreert de impact van hun daden
    Freemasonic watch.org indien men deze snoodaarden wat beter wil kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *