ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent In het kaboutrrbos – 't Scheldt

In het kaboutrrbos

Heel lang geleden in een koninkrijk ver over de bergen, waar het land zo plat was als de koning die er regeerde, leefde een Tekenkaboutrr in een grote donker woud.

Heel lang geleden in een koninkrijk ver over de bergen, waar het land zo plat was als de koning die er regeerde, leefde een kaboutrr in het grote donkere woud.

**

Hij woonde in een paddenstoel waar, boven zijn deurtje, het opschrift “Villa Grootgelijk” in sierlijke letters geschilderd stond. Voor den brode maakte de kaboutrr grappige tekeningen. De ene vond hem een geweldig artiest, de andere vond zijn tekeningen zuurder dan de nachtelijke oprispingen na het degusteren van een Indische schotel Vindaloo.

Geïrriteerd door enkele kritische stemmen in het kabouterdorp voelde de Tekenkaboutrr zich verplicht om een hoge muur rechts van zijn paddenstoel op te trekken, zo hoog dat hij enkel nog door zijn grootste fans links van hem kon bewonderd worden. Het was een dolle tijd. De Tekenkaboutrr en zijn linkse vriendjes maakten zich vrolijk over de kabouters rechts van hen. Dat vonden de rechtse kabouters niet zo leuk, maar dat motiveerde de Tekenkaboutrr des te meer om nog scherper uit de hoek te komen.

Maar wat niemand wist, was dat de Tekenkaboutrr af en toe een beetje gebrek aan inspiratie had en dan stiekem te leen ging bij tekenkabouters uit een ander bos. Hij dacht dat die tekenkabouters daar nooit achter zouden komen, want ze woonden in een ver land met bergen en lochs. Eentje woonde zelfs in een land met kaboutercowboys en kabouterindianen, die laatsten leefden in aparte reservaten, maar dat is een ander verhaal.

Op een dag kwam er een tekenkabouter met kilt op bezoek bij een rechtse kabouter, die zich af en toe in linkie winkie outfit aan de linkse kant van Villa Grootgelijk waagde. Deze laatste had op risico van verbanning uit het woud ooit een schermschot genomen. Schermschoten is kaboutertaal voor foto’s van een tekst of tekening, om bewijs te kunnen leveren dat een kabouter ooit iets geschreven of getekend heeft.  De rechtse kabouter liet het schermschot aan de kabouter met kilt, Mc Nessie, zien. Mc Nessie was in alle staten, zijn werk werd gekopieerd en dat zonder voorafgaandelijke toestemming of kabouterrechterlijke vergoeding.

Het bos was in rep en roer. De kabouters lazen in hun krant de “Fluiter” dat de Tekenkaboutrr een achterbakse na-aper was. Links van Villa Grootgelijk kwamen kabouters van allerlei pluimage voor hem op. Er was zelfs een senior-writer-kabouter die beweerde dat de persvrijheid onder vuur lag. Het moet gezegd dat de senior-writer-kabouter een zeker genoegen schepte in grootspraak en dramatiek, net als een oude Vredeskabouter die eveneens in het linkse deel van het bos woonde. Rechts van zijn paddenstoel werd er dan weer feestgevierd, omdat de Tekenkaboutrr eindelijk door de mand was gevallen. Er was zelfs een ex-Staatskabouter die er een plagende tweet aan spendeerde, waarop de linkse kabouters over elkaar rolden om hun verkabouterwaardiging te uiten. Het moet gezegd dat de ex-Staatskabouter wel zeer vaak op de korrel werd genomen door de Tekenkaboutrr.

De Tekenkaboutrr schreef een ontzettend lange brief om e.a. uit te leggen, maar daar nam Mc Nessie geen genoegen mee. Dus zal er waarschijnlijk een zaak aanhangig gemaakt worden voor het kaboutertribunaal.

Moraal van het verhaal:

Als je graag op kaboutertenen trapt, draag dan kabouterlaarsjes met stalen tippen.

***

‘tScheldt is naar verluidt het beste anti-virale middel tegen linkse deugjournalistiek en felgekleurde wraaktekeningen. Verzorg jezelf! Kies je abonnement:

2 reacties op “In het kaboutrrbos

  1. Het kabouterbos in niet ver-weg land waar consumptie van magische paddenstoelen kan aanstoot geven tot
    hallucinaties en slechte tripjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *