ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ICT-docenten dolblij met persconferentie Wilmès – 't Scheldt

ICT-docenten dolblij met persconferentie Wilmès

“Ik kan gemakkelijk 15 lesuren spenderen aan de powerpoint van Wilmès”, zegt Lode – ‘de Lou’ – Pelgrims, ICT-docent aan de Karel de Grote Hogeschool

In alle Vlaamse media hoor, zie en lees je nu al twee dagen alleen maar kritiek op de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om de scholen half mei deels te heropenen. “Alle malle regeltjes van die Ben Weyts volgen, wordt onmogelijk”, zo klinkt het bij monde van directies, juffen en meesters.

Maar wij van ‘tScheldt gaan altijd op zoek naar positief nieuws omdat wij weten dat u daar nu meer dan ooit behoefte aan heeft. “De persconferentie van vrijdagavond van Sophie Wilmès is het beste dat ons de jongste jaren is overkomen!”, klinkt het bij VLVICTD.

“Ik kan gemakkelijk 15 lesuren spenderen aan de powerpoint van Wilmès”, zegt Lode – ‘de Lou’ – Pelgrims, ICT-docent aan de Karel de Grote Hogeschool. De 59-jarige Borgerhoutenaar is sinds dit schooljaar ook voorzitter van de Vlaamse Vereniging van ICT docenten (VLVICTD). Hij klinkt en lijkt euforisch wanneer we hem Zoomen.

“Man, man, man: dit is een nieuwe standaard! Ik heb de Wilmès-powerpoint nog tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag naar 15 verenigingen van ICT docenten in het buitenland gemaild. Al mijn collega’s van onder meer Wit-Rusland, over Hongarije, Brazilië, Turkije, de VS, Jemen, de Filipijnen, Myanmar, China en Libië zijn het er over eens: dit is de slechtste powerpoint die ze ooit onder ogen kregen.”

“Ik voorspel nu al dat deze legendarische slides in het grote ICT-geschiedenisboek terecht zullen komen. Alleen al in de eerste zeven slides – en dan zit ik nog maar aan Fase 1B, hoofdstuk 2, alinea 7, punt 3f bis – ontdekte ik 69 fouten en 4 stellingen die elkaar regelrecht tegenspreken.”

“Ik heb nu al met mijn geachte VLVICTD-confraters afgesproken dat we deze powerpoint als enige examenvraag zullen gebruiken tijdens de eerste week van juli. Onze hogeschoolstudenten moeten op zoek gaan naar de fouten in de presentatie. Helaas duurt het examen zoals elk jaar slechts zes uur: het zal quasi ondoenlijk zijn om in die tijd alle fouten uit de powerpoint te halen. Maar kom, in dit corona-academiejaar kunnen we gelukkig wat milder zijn”, besluit Pelgrims.

***

“Plus est en vous” riep Wilmès naar Weyts toen die twijfelde een abonnement te nemen op ‘tScheldt. Schuchter kocht Weyts er 12, één voor elke maand van het jaar. U moet het voorbeeld van Weyts niet volgen. ‘tScheldt heeft alleen maar jaarabonnementen. Kies een abonnement:

1 reactie op “ICT-docenten dolblij met persconferentie Wilmès

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *