ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huts, Hutsekluts, Onthutsend – 't Scheldt

Huts, Hutsekluts, Onthutsend

Natiebaas Fernand Huts heeft de Boerentoren gekocht! Hij wil de eerste wolkenkrabber op het Europese vasteland teruggeven aan de Antwerpenaar.

Natiebaas Fernand Huts heeft de Boerentoren gekocht! Hij wil de eerste wolkenkrabber op het Europese vasteland teruggeven aan de Antwerpenaar.

**

Er zal worden gewoond, gewerkt en gewinkeld. Op voor iedereen toegankelijke terrassen zal van het indrukwekkende panorama kunnen worden geproefd. Kunstverzamelaar Huts zal er zijn kunstverzameling voor een breed publiek ontsluiten. Komt dat zien!

Gejuich op alle banken? Nee hoor. De pezewevers, muggenzifters, gesubsidieerde culturele opbouwwerkers, Vlamingenhaters en door jaloersheid verteerde brave zielen, staan eensgezind op de eerste rij om kritische kanttekeningen te maken bij de plannen van Huts. Dat er nog voor al die verlichte en verdraagzame geesten aan een onderbouwde mening zijn toegekomen, ruim baan wordt gemaakt om het over Huts’ centen, zijn helikopter, huizen en kastelen en de Panama Papers te hebben; hoeft geen betoog.

Nog een terugkerende jammerklacht: Huts zou zich al te zeer bekommeren om de herwaardering en het letterlijk naar waarde schatten van de Vlaamse kunst. Schande! Een Vlaming die zich bekommert om de herwaardering van de Vlaamse kunst! Die kan niet anders dan een verborgen agenda hebben. Het versterken van de Vlaamse identiteit, de Vlaamse volkstrots en het diep verankerde besef dat Vlaanderen qua artistiek talent voor geen ander volk hoeft onder te doen. Toen niet en nu niet. Dat Huts van de Latemse School houdt, wordt hem net niet ten kwade geduid. Gust De Smet, Permeke, Van De Woestyne: allen zouden zij Den Vlaemschen Ongerepten Volksaard verheerlijken. Aldus, heet het in de opgewarmde hutsekluts van non-argumenten, de weg van vreemde smetten vrij makend om de onafhankelijke dictatuur van het Vlaams-nationalisme te installeren. Op klompen en vendelzwaaiend in korte ribfluwelen broek.

Identiteitsfabriekje ACOD

Op de opiniepagina’s van De Standaard (25112020) gaat Robrecht Vanderbeeken, ‘vakbondsverantwoordelijke cultuurwerkers’ voor de socialistische vakbondscentrale ACOD, woest tekeer tegen ondernemer Fernand Huts en diens plannen met de Antwerpse Boerentoren. ‘Wat moet de Antwerpenaar bijvoorbeeld met een cadeau van een havenbaas die strijdt voor de afbouw van de sociale rechten van de havenarbeiders?’, vraagt Vanderbeeken zich af. Ondernemer Huts – door Vanderbeeken een ‘olijke kunsthandelaar’ genoemd – is de mening toegedaan dat niet elke logistieke handeling binnen het havengebied – het vouwen van een beha in een enveloppe – onder de notie hard labeur valt, havenarbeid die slechts mag worden uitgevoerd door een stamboekdokwerker. Nog een paar quotes van Vanderbeeken die de inhoudelijke kwaliteit van zijn opinie misschien kunnen staven: ‘Het Vlaams-nationalisme is zijn (Huts, nvdr) nieuwe Jeruzalem’. Of: ‘Wordt de toren een privaat-publiek indentiteitsfabriekje?’.

Gedachten en meningen zijn vrij. De figuur van de wild om zich heen slaande Robrecht Vanderbeeken is evenwel niet onbesproken. De man kwam in het oog van de storm terecht toen hij beweerde dat Israël de vitale en gezonde lichaamsdelen van Palestijnse kinderen wegsneed, ten behoeve van de wereldwijd vertakte organenmaffia. Een hardnekkige variant op de talloze mythen en verdichtsels die sinds de donkerste middeleeuwen over de joden de rondte doen. En geen klein beetje voedsel hebben gegeven aan het nazisme en de uitroeiingskampen. Robrecht Vanderbeeken is geboren en getogen in een inktzwart nest. De kleine Robrecht kreeg het antisemitisme met de paplepel ingegoten, weten joodse stemmen. Dat antisemitisme heeft hij jaren na datum blijkbaar nog altijd niet uitgebraakt. En werpt een ander licht op zijn hier boven aangehaalde metafoor ‘zijn nieuwe Jeruzalem’.

Meer dan 5700 mensen tekenden een petitie tegen Robrecht Vanderbeeken op het platform Change.Org: “Sack Dr Robrecht Vanderbeeken for vile antisemitic hate speech.”

Vanderbeeken lijkt één van de vele socialisten te zijn die engagement voor de goede Palestijnse zaak als een Arafat-sjaal voor hun blinde Jodenhaat hebben gedrapeerd. Ook Jeremy Corbyn van het Britse Labour is in dat bedje ziek. Vanderbeeken heeft filosofie gestudeerd. De universiteiten van Gent en Brussel hebben zich eerder van de man gedistantieerd. Dat De Standaard – altijd op de eerste rij om zwarte stambomen te ontrafelen en niet klakkeloos elke ingezonden opinie publicerend – Vanderbeeken toch de ruimte geeft om even voorspelbaar als ongenuanceerd tegen Huts te keer te gaan, zal veel DS-lezers verbazen. Dat een linkse vakbond de omstreden Vanderbeeken aan boord houdt, is ronduit onthutsend.

***

Verzorg U zelf. Neem een abonnement op ‘tScheldt:

9 reacties op “Huts, Hutsekluts, Onthutsend

 1. Als je binnen een vakbond verantwoordelijk bent voor de “cultuurwerkers”, die toch zwaar getroffen zijn door COVID-19, dan zou je denken: die Vanderbeeken houdt zich daarmee bezig. Schrijft daar opiniestukken voor. Komt met acties. Niet dus. Gedreven door afgunst gaat hij een initiatief aanvallen dat hoe dan ook culturele activiteiten zal genereren, werk zal verschaffen aan heel wat mensen. Moet een vakbond daar dan niet blij om zijn?
  Misschien zal ooit iemand aan Vanderbeeken de vraag stellen: en wat heb jij gerealiseerd voor de mensen? Hoeveel jobs? Hoeveel welvaart?

 2. Hoe hij speelde met de presentatoren van de 7 de dag.(zondag 22 nov) Dhr Huts sprak van “de Bart”. Dat moet pijn hebben gedaan bij de poco’s en bij ‘t brouckventje dat juist de studio had verlaten. Dhr Huts zei o a
  dat de Boerentoren (de nieuwe!) voor alle Antwerpenaren, voor alle Vlamingen en voor internationale bezoekers. belgen, dat woord sprak deze moedige man niet uit. Hulde aan Dhr Huts!

 3. Hadden we maar meer Hutsen in Vlaanderen!
  Natuurlijk is hij slim genoeg om niet in de politiek te gaan !!!

  Over de vakbond – kan er nu niemand eens een analyse maken van het aantal jobs dat de Vakbonden in de laatste 50 jaar gecreëerd hebben, gered hebben en vooral ook vernietigd hebben.

 4. Ik herinner mij nog de kunstroute die Huts op poten had gezet op eigen kosten !!! , Reynaert de vos was het thema met een zeer mooie uitgetekende fietsroute tot aan de Nederlandse grens met enkele groots opgezette locaties inclusief een hoeve waar men eigen producten kon nuttigen , dit alles onder de noemer Vossen .
  Ik heb zelf aan de haven gewerkt en kan enkel maar respect opbrengen voor de man en de tewerkstelling die hij heeft gegeven aan tienduizenden havenarbeiders en ook aan normale werkzoekenden die anders NIKS zouden hebben (order picking) .Dat hij afbraak zou doen aan het sociaal statuut is onzin , de erkende havenarbeiders hebben nog steeds hun ‘boek’ ,enkel diegenen die het systeem jarenlang hebben misbruikt kregen van ‘de groene tafel ‘ een rode stempel richting uitgang ,tenslotte heeft hij een commerciële instelling die moet draaien ,de haven is geen liefdadigheid-instelling, de concurrentie is bikkelhard ,de gieren van de bonden verliezen hun greep en dat is maar goed ook ,gedaan met Sossen corruptie en de verkoop aan partijleden van dok boeken !

 5. Dag Fernand, ik “kom morgennoen, we gaan een pintje drinken, Mie Katoen komt morgen noen we gaan een pintje doen”

 6. Lekkere winterse kost, zeker als het vriest en eens een tweede keer opgewarmd nog lekkerder ; https://www.solo.be/nl/recepten/vlaamse-hutsepot/ Maar let wel “spruiten en rapen doen het gat gapen !”, zoals mijn bomma placht te zeggen. Dus ter verteringsoverlast, nadien in open lucht gaan wandelen bijvoorbeeld in het park. Laat er daar gerust ettelijke vliegen want ‘s winters kunnen er immers door de luchtverplaatsing geen bladeren meer van de bomen vallen en “beter in de wijde wereld dan in enge darm”

 7. Waarom “Boerentoren” en niet “Boerinnentoren” of “LGTBoertoren” ????? Gedaan met die discriminatie ongeacht of men naar gelang de lichaamsbouw of voorkeur gehurkt of rechtop staande pist of normaal, anaal , oraal, kaal, banaal of federaal sext ! Gedenk ; “Met politiek-correcte prietpraat in de mond stroomt nadien de PoCo-“duiding”(sic) uit de kont” en dat is belangrijk ter PoCo-Propaganda indoctrinatie.

 8. Die stellingen die Dr. Robrecht Vanderbeeken daar poneert zijn geenszins een uiting van jodenhaat want anti-Zionisme is een politieke stellingname en geen anti-religieuze of vermeend anti-semitische. Mogelijk zijn het net exponenten der filosemitische pro-Zionistische “Haute Finance” Lobby die ter bewust-intentionele misleiding een alchemistisch gebrouwen amalgaam willen maken van inderdaad werkelijk bestaande jodenhaat (“antisemitisme” benoemd zelfs indien gepleegd door andere Semitische talen sprekende volkeren, raar maar waar !) en een politieke opinie ; anti-Zionisme. Het is een door PoCo-propaganda verspreid vooroordeel dat alle Joden aanhangers der Zionistische entiteit Israel zouden zijn, quod non. Google maar eens ; “Neturei Karta”, nkusa.org ! Toen in Iran er een internationale conferentie over de Shoa werd gehouden in 2015 , afwijkend van de historische main stream versie die in ons land wettelijk verplicht is en zelfs afwijkingen ter zake sanctioneert met één jaar celstraf, zouden er zelfs naar verluidt anti-Zionistische Joden aanwezig geweest zijn. U kunt één en ander ter zake opzoeken op http://www.bing.com. Over de orgaanhandel, die Dr Robrecht Vanderbeeken aanhaalt schrijft een Israelische gazet ; https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-became-hub-in-international-organ-trade-over-past-decade-1.6492129

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *