ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hulp-slurpers: iedereen in Therapie! – 't Scheldt

Hulp-slurpers: iedereen in Therapie!

Dankzij Canvas konden we 8 keer binnenkijken bij de therapeut. Wat die gasten aan zielsaverij binnen krijgen is overstelpend. Het meeste kreeg je als kijker eigenlijk niet te zien. ‘tScheldt echter wel, hoor. In de niet uitgezonden fragmenten zagen we hoe een al te vriendelijke vrouw kwam getuigen over haar spirituele heler. Die wijsneus was tot de subtiele slotsom gekomen dat het mens haar onderste chakra toch niet volledig openstond. Nu heb je doorvloeiing van de levensenergie best wel nodig indien je een volkomen verlichting van je ellende betracht. Dus had de Leraar van het Hogere op volle kracht zijn lagere best gedaan via haar bilspleet. Bij lastige bejaarden in Antwerpse OCMW- rusthuizen kleven ze die tegenwoordig toe, lazen we in Het Laatste Nieuws. De tv-cliënte in kwestie waardeerde het kwakje van de kwakzalver maar matig met nachtmerries als gevolg. Of de therapeut daar wat aan kon verhelpen, als dat enigszins kon.

Dan een jongeman met eeltige handen die een inspirerend doe-het-zelf-boek over masturbatie had gekocht maar toch onbevredigd bleek over het werk.

Vervolgens wankelde een kiezer binnen die al levenslang links stond geparkeerd. Deze rood aangelopen technisch bediende was ten prooi aan verkiezingspaniek. Hij viel eenvoudigweg niet te helpen. Een zware CD&V-politicus op een onverkiesbare plaats zeurde licht gorgelend: “Als ik op tv kom denken arme mensen dat ze plots een breedbeeld-toestel in huis hebben, zij het dan eentje zonder kleur.” De therapeut zat intussen in een bizarre hurkhouding alsof hij zijn begripsdrang geweld moest aandoen, maar dat kwam gewoon door de spruiten-shake van die middag.

Na hem defileerde een jolige welzijnsmessias in designpofbroek voor de camera. Hij sprak met een gezet koppel uit Midden-Vlaanderen over de erotische acrobatennummertjes in de ’boekskes’ die zij niet zomaar direct konden plaatsen binnen hun gemiddeld bestaan. Een ploeterpapa met haren die erbij hingen als verkleurde jaloezieën raakte het niet eens met zijn professionele relatie-beëindiger. Als intellectueel had hij naast bindingsangst desalniettemin altijd een Knack-abonnement behouden.

Ook Tele-Onthaal stuurde ons enkele klachten die ze niet opgelost kregen. Iemand was kwaad op de Bond der Langslapers die hij in de voormiddag nooit kon bereiken. Iemand van het Opvanghuis voor Verstoten Lesbiennes was ontslagen na een spijtige vergissing in het gendertoilet. Een acteur uit ‘Thuis’ zat al 4 weken thuis door overacting. Anderen zouden ongetwijfeld volgen. Peter De Roover (N-VA) had gebeld om te bevestigen dat hij noch kleurloos noch geurloos was. En dat laatste klopte helemaal, aldus enkele misselijke getuigen. Een ander iemand aan de hulptelefoon had zich bezeerd tijdens tamelijk onvoorzichtig speeddaten. Een jaloers type belde geagiteerd over het overspel van zijn vriendin met haar bebaarde collega, want “iedereen weet immers dat een baard afgaat en haar gezicht vertoonde duidelijk een zwarte schijn”. Tenslotte werd onze hulp ingeroepen om alweer iemand tot bedaren te brengen. Als ervaren toerist wist hij dat de Italiaanse maffiosi hun slachtoffers verwerken in tomatenpuree. Stel nu dat die vermoorde knaap aids of zoiets had, zou hij dat dan ook kunnen oplopen bij het wegkauwen van een pizza? We zeiden hem dat ‘bijna alles’ behandelbaar is.

Trui De Swaffelaere

1 reactie op “Hulp-slurpers: iedereen in Therapie!

  1. Toch raar dat er nog steeds een ongezonde nieuwsgierigheid bestaat naar neerbuigende emo programma’s van een nutteloze over gesponsorde zender met een puberaal niveau .
    Ik herinner mij nog andere “openhartige” en “spontane” ontboezemingen voor de onbeschaamde lenzen ,van
    eenvoudige brave lieden die om een dagje pseudo roem belachelijk werden gemaakt door gewetenloze linkse klojo’s.
    Nu, moest en nog enige intellectuele waarde inzitten waar een toevallige kijker wat van kon opsteken ,was het misschien de moeite waard ,niet dus ,de debiliteit van de verschillende “Vlaamse” zenders is vrijwel grenzeloos , blind date, blind geroken , blind gepijpt ,blind bedrog en blind voor overspel , je kan het zo zot niet verzinnen , daarnaast nog de zoekertjes , boer zoekt vrouw vrouw zoekt gigolo , iedereen zoekt ,ik dacht dat daar Ebay voor bestond , ik ga nu naarstig op zoek naar mijn tweede hersencel ,en mijn boek .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *