ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hot Marijke blaast samenwerking met ‘tScheldt op omdat collega-columnist Amerikaanse betogers geen ‘walgelijk crapuul’ wenst te noemen… – 't Scheldt

Hot Marijke blaast samenwerking met ‘tScheldt op omdat collega-columnist Amerikaanse betogers geen ‘walgelijk crapuul’ wenst te noemen…

Met grote droefheid nemen we deemoedig van de beroemdste dame die ooit voor ‘tScheldt schreef afscheid, en dat zonder ook maar de kans te hebben gehad een Bart De Pauwke met haar te hebben mogen doen…

De strijd in columnistenland is bikkelhard, zeker in het satirische segment van de sector. Ofwel stoot je enkele islamitische heethoofden voor het heu… hoofd en schieten ze al je cartoonisten op een hoopje dood, ofwel schrijf je een genuanceerd humoristische column en krijg je Hot Marijke op je dak.

Drie columns lang duurde de samenwerking tussen ‘tScheldt en Hot Marijke.

Na een kort kennismakend ping pong spel op Twitter vonden ‘tScheldt en Hot Marijke het wel een amusante gedachte om een wekelijkse column van Hot Marijke te plaatsen.

Zowel de communicatie als de eerste columns van Hot Marijke waren van een absoluut leuk niveau, in zoverre dat de redactie van ‘tScheldt nooit echt goed wist of de columns door Hot Marijke zelf geschreven werden of door haar wat oudere vriend. Aangezien iedereen bij ‘tScheldt onder pseudoniem schrijft interesseerde het de redactie niet echt om exact te weten wie er achter de pen van Hot Marijke schuilging, een slimme frivole dame of een goed belezen intellectuele heer?

Het eerste kinkje in de kabel ontstond na de tweede column. Hot Marijke vroeg ‘tScheldt de commentaren onder haar artikels te verwijderen omdat sommige commentaren nogal negatief afgaven op haar beroep, terwijl iedereen weet dat zij een gevierde brandweervrouw is.

Om columniste Hot Marijke ter wille te zijn verwijderde ‘tScheldt de ‘comments‘ onder haar columns.

Helaas, het bleek een voorbode van een nog grotere storm in een nog groter glas water.

Geheel onafhankelijk van het schrijfwerk van Hot Marijke schreef de reeds meer dan 20 jaar meeschrijvende ‘tScheldt redacteur Gerard Van Clapdorp een column over de zogenaamde staatsgreep in Washington afgelopen week.

Iedereen die de satirische geschriften van Gerard Van Clapdorp op ‘tScheldt volgt, weet dat Van Clapdorp een zwak heeft voor Trump. Met een zekere sympathie en vooral veel nuance beschreef hij de vermeende ‘bestorming’ van Capitol Hill.

Dat kan en mag namelijk in ‘tScheldt, tegendraadse meningen ventileren.

Maar dat was buiten Hot Marijke gerekend.

Met een striemende e-mail nam ze per onmiddellijk ontslag als columniste van ‘tScheldt. Haar verwijt in essentie: ‘tScheldt had de betogers in Washington D.C. ‘WALGELIJK CRAPUUL’ moeten noemen. Omdat ‘tScheldt dat niet had gedaan kon en wil Hot Marijke niets meer met ‘tScheldt te maken hebben.

Met grote droefheid nemen we dan ook deemoedig van de beroemdste dame die ooit voor ‘tScheldt schreef afscheid, en dat zonder ook maar de kans te hebben gehad een Bart De Pauwke met haar te hebben mogen doen. De wereld is niet eerlijk.

**

Het afscheid van Hot Marijke viel als volgt in de digitale bus van ‘tScheldt….:

Hot Marijke <[email protected]>
Thu 07/01/2021 11:39
To: Redactie ‘tScheldt

Beste,

Betreft deze column:

Dit is geen democratie in actie, dit is WALGELIJK CRAPUUL in actie. Voor de rest maak ik er geen woorden aan vuil.

Ik kan totaal niet staan achter de inhoud van deze column, vandaar dat ik  volledig afstand neem van uw krant en ook geen columns meer zal schrijven,.

15 reacties op “Hot Marijke blaast samenwerking met ‘tScheldt op omdat collega-columnist Amerikaanse betogers geen ‘walgelijk crapuul’ wenst te noemen…

  1. Heeft Hot Marijke plots ijskoude voeten gekregen zoals die waarmee tal van andere vrouwen levenslang geplaagd zitten ? Ik kan het niet hebben dat “die van ons” om me te plagen plots en onverwacht één van haar ijskoude voeten tegen mijn 35° C. scrotum (= klootzak) houdt, om het uit te gillen !

  2. Heeft Hot Marijke plots ijskoude voeten gekregen zoals die waarmee tal van andere vrouwen levenslang geplaagd zitten ? Ik kan het niet hebben dat “die van ons” om me te plagen plots en onverwacht één van haar ijskoude voeten tegen mijn 35° C. scrotum (= klootzak) houdt, om het uit te gillen !

  3. Oei. Hopelijk geraakt Tscheldt deze harde klap te boven. Duizenden lezers zullen afhaken, hopeloos op naar de plek waar Hot Marijke haar geniale schrijfsels ten berde gaat brengen. Alternatieven? Misschien Moe Stoofvlees aanspreken, 87 jaar en nog steeds actief. Van haar de bestseller “Tuk op mijn Kut” en “leg hem in mijn hand, dan wordt het echt plezant”.

  4. Wie schrijft moet tegen kritiek kunnen, hoe HOT je ook bent. En dat jij brandjes kunt blussen, is een eer die jouw alleen toekomt. Er zijn ook veel mensen die willen dat je hun spuit eens gebruikt, dan altijd die van de brandweer. De kleur alleen,” ROOD”, doet alleen al denken dat die uit een donkere vochtige kast komt. Maar daarom stop je toch niet om een mening te geven. Iedereen heeft meningen, en die mogen gezegd worden. En iedereen heeft daar een antwoord op, en dat mag ook gezegd worden. Schrijven om een ander de mond te snoeren is geen satire. Alleen je naam, is toch al de moeite om gelezen te worden. Dus pak je pen terug, steek ze terug in uwen inktpot en schrijven maar. de moment dat de pen in het rood begint te schrijven, mag je een rustpauze nemen, dat doen alle HOT schrijvers, zoals Brusselmans ook. kop omhoog, pen in de aanslag en help ons verder aan leuke satirische HOTSPOTS . En denk er aan, je moet al heel veel naar onder scrollen, om de reacties te lezen. sla die handeling dus maar over. En trek aan die pen een gewone lijn die aanduid “tot hier en niet verder”.

    1. Een foto van de Gerard in zijn ondergoed? Primo : hij laat geen foto’s van zichzelf in ondergoed op een canapé maken om ze dan op ‘t internet te smijten Secundo : je wil hem niet zien in zijn ondergoed Tertio : hij heeft geen canapé. ps: zie jij echt graag belegen venten in hun onderbroek? Tja, ieder zijn goesting….

  5. Aan het symbool van “De Ziel” te zien, hoor ik nu ook bij de sterren schrijvers. En is het toch al van groen naar blauw gegaan. Wordt mijn input dan al een beetje gewaardeerd? Misschien dan eens een rubriek lanceren “Geef een reactie”. Waar iedereen zijn weetje van de dag kan plaatsen. beperken tot een half boekje, zo’, 30 of 40 blz-den. Ik den dat er meer HOT Marijkes te voorschijn zouden komen, die zoals ik gratis hun medewerking zouden verlenen. En neen ik zou niet willen dat ik voor mijn hobby moet betaald worden. Want zeg nu zelf, het zou erg zijn als mijn vrouw mij moest betalen, omdat ik voor hobby mij aftrek. Ze mag zelf nog niet zien, en dan betalen. dat kun je niemand niet aandoen. Maar als je er plezier aan hebt, mag niemand het dan weten? Dus die rubriek, lang leve de hot Marijkes.

  6. Tja , als het ‘hot’ eraf is en de doos is opgedroogd wordt een afwijkende mening niet meer gedoogd zei de pastoor ,blijkbaar is links gedachtegoed zeer trendy want het gaat nu om ter meest po-co zeuren en zeiken iedereen wil D.P.G en F.B zijn ,meer kunnen de gehersenspoelde cellen niet aan .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *