Hondsdolle kat op een hellend vlak van dommigheid – 't Scheldt

Hondsdolle kat op een hellend vlak van dommigheid

Nu onze crematoria op volle toeren draaien, zal er ongetwijfeld een gaatje te vinden zijn om katje Lee aan de eeuwige Inca jachtvelden in Peru terug te geven…

Nu onze crematoria op volle toeren draaien, zal er ongetwijfeld een gaatje te vinden zijn om katje Lee aan de eeuwige Inca jachtvelden in Peru terug te geven.

**

Van alle idiote vaudevilles die wij in ons leven van dichtbij hebben meegemaakt, haalt de tenenkrommende soap rond katje Lee met stip top drie.

In volle corona-crisis, economisch wellicht de hardste schok sinds de Grote Depressie – noch katje Lee, noch baasje Selena waren toen al geboren – lukt het de Vlaamse reguliere media toch weer om van alle kanten veel te veel licht te laten schijnen op een van de pot gerukt verhaal dat van geen enkele breed-maatschappelijke of journalistiek relevante waarde is.

Hemeltergend sentimenteel

Nog erger is dat uitgerekend in deze corona-crisissituatie die van elke Vlaming veerkracht, weerbaarheid en doorzettingsvermogen vraagt, de media-focus richting een stom beest draait waarvan de onwettig gesmokkelde blijde intrede per vliegtuig uit Peru niet zonder gevaar is. Het siert viroloog Steven De Gucht – bekend van radio en televisie – dat hij de enige wetenschappelijk relevante waarheid die er toe doet, rustig en helder in het debat heeft gebracht. Op citaat: ‘Hondsdolheid is het dodelijkste virus ter wereld, er is geen methode om aan te tonen dat het dier (katje Lee, nvdr) niet besmet is, we moeten uitgaan van het ergste scenario.’

De breed uitgesponnen sentimentele aandacht voor het lot van een mogelijks gevaarlijke zieke kat, is ronduit hemeltergend. Mogen we eerst de corona-doden tellen en onze tranen deppen? Middenin een kantelmoment waarbij duizenden banen dreigen verloren te gaan, opgehokte burgers de radeloosheid nabij zijn, de werkloosheid piekt, welvaartsverlies dreigt en honderden kinderen aansluiting bij de kop van het onderwijspeloton verliezen, is Vlaanderen in de ban van een onwettig in het land gesmokkelde kat. Het zal de internet-trollen worst wezen. De woordvoerster van het Federaal Voedselagentschap werd bedolven onder haatdragende agressie en zelfs met de dood bedreigd. Waarom? Omdat het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen heeft beslist dat katje Lee – Monster Lee? – een spuitje moet krijgen. De Franstalige liberaal Dennis Ducarme – voogdijminister FAVV – houdt voet bij stuk: ‘Er is geen alternatief’. In verstaanbaar Nederlands: dat beest moet dood want dat beest is een gevaar voor de volksgezondheid.

Mediageile Ben Weyts

Dat uitgerekend de Belgische Justitie meent zich over het lot van een beest te moeten buigen terwijl de juridische achterstand in ernstige zaken gigantisch is en onopgehelderde halszaken van algemeen belang in kelders vol beschimmelde kartonnen dozen verdwijnen, kan niet anders dan elke burger met afgrijzen vervullen. Hebben die hermelijnen mantels echt geen andere katten te geselen? Selena – al of niet terechte bazin van katje Lee – heeft dat beest onwettig in België binnengebracht. Als die manifeste onwettigheid niet meer van tel is en ondergesneeuwd raakt door oudewijventranen om een miauwend schepsel, zien we niet goed in waarom wij dan in onze eigen reet geen met coke en andere shit gevulde condooms uit Peru in Vlaanderen mogen binnenbrengen. Zoals te verwachten was het enkel nog wachten op minister Ben Weyts – bevoegd voor Dierenwelzijn en Onderwijs – om zich met deze prioritaire kwestie van algemeen Vlaams belang te moeien. Duizenden leerkrachten kijken de komende maanden en wellicht nog jaren tegen een berg educatieve, pedagogische en maatschappelijke problemen aan. Aandachtspunten die voorrang moeten krijgen, zeker van de N-VA van welks puikje Ben Weyts tot nader order deel uit maakt. Niet dus! De mediageile Weyts geeft voorrang aan het eerste beste melodrama dat zich aandient en waarmee hij met dank aan de VRT, VTM, ATV en tutti quanti gegarandeerd het nieuws haalt: een soap rond katje Lee, aflevering klavertje vier! Dat iemand die toch een eindje heeft doorgeleerd zich zot van glorie kan verkijken op het gezond verstand van de buik en de hersenen van Vlaanderen verbaast niet weinig. In diezelfde rij door beesten bezeten malloten hoort GAIA-voorman Michel Vandenbosch thuis. Deze gevaarlijke domme koeiendrijver riep op de trappen van het Antwerpse Justitiepaleis te bezetten om – nu komt ie! – het leven van katje Lee te redden. Waarom niet op de trappen van een Woon Zorgcentrum? De intensive care van een Academisch Ziekenhuis? Op de trappen van een inrichting voor psychiatrische patiënten, opvangcentrum voor drugverslaafde daklozen of volgepropte gevangenis? Het Antwerpse Kattendijkdok?

***

Het lijkt erop dat ‘tScheldt nog de enige gazet is in Vlaanderen die bepaalde vragen durft stellen bij bepaalde beslissingen over bepaalde binnengesmokkelde katten. Steun ‘tScheldt. Kies een abonnement:

 

6 reacties op “Hondsdolle kat op een hellend vlak van dommigheid

 1. Akkoord met uw schrijfsel, doch de dagvaarding van het FAVV, doet er niet voor onder! € 5.000,00 per uur eisen dat Lee niet ingeleverd wordt ?? Het is toch Lachaert niet zeker die FAVV hierin verdedigt??

 2. Iemand die geld genoeg heeft om een kat uit peru naar hier te smokkelen , kan gerust 5000 € per uur afdokken . Zo kan het FAVV wat extra middelen hebben zonder op de belastingbetaler beroep te doen . En al diegenen die voor dat smokkelend kieken pleiten om het katje in leven te laten , verantwoordelijk stellen indien het beest blijft leven en iemand besmet .

 3. Nuchter artikel, getuigend van pragmatisch boerenverstand!
  Dat laatste is er, na vijftig jaar cultuurmarxistische indoctrinatie in onderwijs en universiteit, ondersteund door de MSM, natuurlijk intussen wel uitgeklopt!
  Ik heb als arts ook meteen na het lezen van deze soap in HLN, mijn woede gekoeld door een verbolgen email te sturen naar BDW, ik geef toe in weinig verhullende bewoordingen, met het verzoek die ” sul van een Weyts ” op de vingers te tikken voor deze uitschuiver.
  Tot hiertoe nog geen reactie ontvangen, ik maak me ook niet teveel illusies…

 4. Misschien is het goed om de kat Lee eerst nog wat te folteren?
  Stelletje idioten stop met jullie onnozele praat!

  Als dit , als dat , het is totaal niet bewezen dat de kat (Lee )besmet is.
  Jij weet al wel zeker dat de kat besmet is?

  Een “stom beest” kerel wat ben je toch een idioot.
  Mvg
  Steven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *