ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hoge Heren en Dames beginnen al prijzen aan elkaar uit te reiken en elkaar in de armen te vallen van contentement en kirrend geluk… – 't Scheldt

Hoge Heren en Dames beginnen al prijzen aan elkaar uit te reiken en elkaar in de armen te vallen van contentement en kirrend geluk…

De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) heeft net Erika Vlieghe onderscheiden met een Gouden Penning…

De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) heeft net Erika Vlieghe onderscheiden met een Gouden Penning. 

**

De Gouden Penning gaat naar mensen die wetenschap en kunst op een ‘bijzondere manier ‘ naar een breed publiek brengen.

De Gouden Penning was nog niet per DHL tot bij Erika Vlieghe gebracht of coronacommissaris Pedro Facon kon zijn geluk niet op dat een virusspecialist in de prijzen viel. Hals over kop twitterde hij Erika zijn felicitaties.

Waarschijnlijk is de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten zo gefossiliseerd dat ze nog niet op de hoogte is dat het volk nog in het midden van een pandemie zit, en niet zo direct bezig is met prijzen en Gouden Penningen, zeker als die Gouden Penning toegekend wordt aan iemand die in het midden van de pandemie staat.

Mogen we aan de Hoge Heren en Dames vragen dat ze elkaar nog niet om de hals vallen en elkaar prijzen geven terwijl er nog een opgelegde lockdown bezig is, en de politie zonder boe of bah woningen betreedt waar men dan niet bezig is met oorlogswapens, drugs, verkrachting of moord, maar waar men gewoon samen een glas blijkt te drinken?

**

Noot: De Gouden Penning wordt uitgereikt sinds 1998. Voorgaande laureaten: Emile Boulpaep, Jos Delbeke, Alain Platel, Marleen Temmerman, Jacques Rogge, Philippe Herreweghe, Roger Raveel en Dries Van Noten.

***

 

8 reacties op “Hoge Heren en Dames beginnen al prijzen aan elkaar uit te reiken en elkaar in de armen te vallen van contentement en kirrend geluk…

  1. Net als Van Ranst bleef ze rond de hete brij draaien toen het begin van de tweede golf gelinkt werd aan bepaalde clusters van bevolkingsgroepen en er een uitleg moest aan gegeven worden. Net dit gehuichel levert haar nu een prijs op. Ik kijk op naar wetenschappers, maar walg van dezen die hun status misbruiken om politieke standpunten in te nemen. Net dit soort wetenschappers/bv’s ondermijnen het meest de noodzaak aan hun “maatregelen” want je weet helaas niet meer of het de politicus/a of de virolo(o)g(e) is die spreekt. En om als spreekbuis te dienen van een niet verkozen regering met ministers die niet eens op een lijst stonden, dat maakt hen helemaal ongeloofwaardig. Je zou denken dat mensen met zoveel kennis en ervaring zich toch wel wat rationeler zouden opstellen en de problemen durven te benoemen waar en bij wie ze ook mogen voorkomen. In triest!

  2. Het zou deze dame – en bij uitbreiding iedere publiekelijk betrokkene – sieren om dergelijke ‘prijs’ openlijk te weigeren, alleen al om daarmee duidelijk te stellen dat er rond de pandemie tot vandaag nog geen enkele winnaar is en er dus weinig te vieren valt. Dat het tegenovergestelde gedaan wordt past volledig in de huidige maatschappij-doctrine, dus we zien wat we zien: via alle kanalen die ze in bezit heeft genomen, pompt de regimeclub haar eigen volgzame leden en wensen zodanig veelvuldig rond dat de massa er onmogelijk nog onderuit kan of naast kan kijken: als je niks anders meer hoort of ziet, “zal het zo wel zijn”. De club beoordelen op behaalde resultaten mag niet ter sprake komen, dat is niet wetenschappelijk maar dat is toogpraat. Een ploeg die alleen maar verliest, maar door de analysten en specialisten terzake aan het eind van het seizoen (met nul punten) toch bestempeld wordt als ‘het beste gespeeld, met de beste tactiek’ en tuttiquanti zal niet hoeven degraderen als ‘de hoge heren’ de regels aanpassen. Als er al regels waren…Een glazen bol is overbodig.

  3. De “regels”zijn al in de maak maar dan in “wettelijke vorm” ik vraag mij dan ook af ,hoe kan iets wettig zijn als het niet door het volk wordt gedragen ?,verder feit, dit is een door de Eu maffiosi (zowel de commissie als het parlement) gestuurde dictatuur om het eigen falen te maskeren en democratische controle onmogelijk te maken Onwettig draconische straffen voor wie niet in het lijntje loopt ,het aan de schandpaal nagelen van opposanten ,en het verbod op alles !! een totalitaire staat waardig. Het puin ruimen dat de opvolgers moeten doen is quasi een onmogelijke taak ! Hoog tijd om deze bende graaiende raven er uit te gooien , hun gestolen “wedde’s” terug te vorderen, hun eigendommen verbeurd verklaren en terug te geven aan de maatschappij !

  4. Die zelfverheerlijking is eigen aan een bepaalde kaste. Poppenkastkop Charles Michel klopte zichzelf ook herhaaldelijk op de borst voor zijn schitterend beleid…. Alhoewel, ik kan mij met de beste wil niet herinneren dat we ooit door een grote kliek onbekwame imbecielen werden geregeerd als door de regering Michel.

  5. Erika Vlieghe en al de voornoemde voorgangers behoren tot de linkse belgicistische club, gesteund door de linkse propaganda-zenders VRT en VTM.
    Vlieghe (Groen!) en van Ranst (PvdA-PTB) teren op de coronacrisis, als het van hen afhangt, wordt de COVID-vaccinatie zo lang mogelijk uitgesteld.

  6. Gedaan met de rond de PoCo-pot draaierij ; “Kak of gene kak, de PoCo-pot op !” Objectief-correcte constataties en rapportering zonder eufemistisch politiek-correct verdraaiende …”duiding”(sic) zoals “in bepaalde gemeenschappen”(sic) , noem toch eindelijk eens “man en paard’ godverdomme !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *