ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hoezo…Europarlements-leden zijn geen graaiers?? – 't Scheldt

Hoezo…Europarlements-leden zijn geen graaiers??

Het is wederom achter de rug. We hebben 751 volksvertegenwoordigers gekozen voor het Europees Parlement.  Zo zijn er 21 Belgen en 26 Nederlanders die vanuit stoffige, onderbetaalde werkgelegenheidsprojecten in de gevaarlijke banlieues rondom Rotterdam, Antwerpen en Mesen ineens op een bruto maandsalaris van € 8.484,05 in de Brusselse Leopoldwijk zitten.

Het is wederom achter de rug. We hebben 751 volksvertegenwoordigers gekozen voor het Europees Parlement.  Zo zijn er 21 Belgen en 26 Nederlanders die vanuit stoffige, onderbetaalde werkgelegenheidsprojecten in de gevaarlijke banlieues rondom Rotterdam, Antwerpen en Mesen ineens op een bruto maandsalaris van € 8.484,05 in de Brusselse Leopoldwijk zitten. Om de aantrekkelijkheid van deze zware job te verhogen, komt daar een belastingvrije maandelijkse vergoeding van € 4.416 overheen. Plus een dagelijkse premie van € 313 per bijgewoonde vergadering.

En het beste is: per parlementslid staat een bedrag van € 24.526 per maand ter beschikking voor het aannemen van werknemers. Maximaal 75% van dit bedrag kan worden gebruikt voor assistenten uit het land van herkomst. Sinds 2009 mogen dit helaas geen naaste familieleden meer zijn.

Dat is natuurlijk vervelend. Maar door schade en schande wijs geworden, weten gelouterde volksvertegenwoordigers ook hier een mouw aan te passen. Vooral de 51 Poolse parlementsleden kunnen er wat van: De goedlachse historicus Ryszard Czarnecki van de Fractie Europese Conservatieven en Hervormers heeft maar liefst 13 gezinsleden onder valse naam binnengehaald. Of wat te zeggen van de sympathieke Czesław Adam Siekierski van de Poolse christendemocraten. Deze 120 kilo zware sunny boy die als voormalig vrachtwagenchauffeur al over de nodige Europese ervaring beschikt, nam ene Aleksandra Maria Apostol in dienst. Volgens een artikel dat onlangs in de kwaliteitskrant Dziennik Dolnośląski verscheen, gaat het hier om een pseudoniem. Eigenlijke naam: Ewa Siejierska, echtgenote van!

Als je het zelf goed hebt, zou je denken dat het een mooie zaak is dit met landgenoten te delen. In het geval van de Oost-Europese beroepspolitici gaat deze vlieger echter niet op. Zelfs het kleinste voorstel voor verbetering van de arbeidsomstandigheden voor de 38 miljoen Poolse vrachtwagenchauffeurs wordt genadeloos geblokkeerd door de eigen mensen in het EU-parlement.

De enige oplossing voor de Poolse truckers is aan de bel te trekken bij de andere fracties. Dat hebben ze dan ook gedaan. Een vandaag ingediend voorstel door de Lega Nord wijst in de juiste richting: EU-parlementsleden mogen alleen nog door een chauffeur uit eigen land worden rondgereden. Mocht deze wet erdoor komen, zou dat in ieder geval 51 Poolse mannen, vrouwen of transgenders aan een menselijker bestaan kunnen helpen. Grazie, Italia!

Ardy Beld

***

Met Uw steun plaatsen we in het Europees Parlement een spiegelautomaat zodat de vorstelijk betaalde Europarlementariërs zich van tijd tot tijd in de eigen ogen kunnen kijken. Steun daarom ‘tScheldt. Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *