Hoe mooi de politiek kan zijn – 't Scheldt

Hoe mooi de politiek kan zijn

Een dansende Paul Magnette, een zingende Conner Rousseau, een met termen goochelende Koen Geens, een ballon van zichzelf opblazende Gwendolyn Rutten, een tijdens hun speeches moppen tappende Tom Van Grieken en Peter Mertens, een verdwijntruc uit het Grondwettelijk Hof door Zakia Khattabi en een politieke zeepbellen blazende Zuhal Demir: de Belgische politiek is aangetast door het showbizz-virus…

Een dansende Paul Magnette, een zingende Conner Rousseau, een met termen goochelende Koen Geens, een ballon van zichzelf opblazende Gwendolyn Rutten, een tijdens hun speeches moppen tappende Tom Van Grieken en Peter Mertens, een verdwijntruc uit het Grondwettelijk Hof door Zakia Khattabi en een politieke zeepbellen blazende Zuhal Demir: de Belgische politiek is aangetast door het showbizz-virus.

**

Het komt niet uit China maar is ontsproten aan het vernuft van zich vervelende politici. Het volk kan er maar goed mee zijn. Schoon dat die beleidsmakers ons jolig vermeien in de ingelaste pauze van het politieke toneel. Bij de socialisten in Heusden-Zolder vatte menige string van socialistische deernen vuur bij het aanschouwen van het beste dat Dansschool Magnette te bieden heeft. ‘Get shit done’, spoog Conner voor zijn rappersachterban. ‘Ik kan dat ook’, gromde Louis Tobback. Paul en Conner hebben voldoende aan een megaspiegel om aan hun trekken te komen.

We mogen ons nog verwachten aan meer plezanterie de komende tijd. Joachim Coens plant een nationale macramé-wedstrijd omdat zoiets mensen verbindt. Misschien een wat te kort koordje? Zal Jo deze zomer dan zijn zot frakske nog dragen? Spannend. Meyrem Almaci ontboezemde tijdens haar speech op een soort catwalk dat het door haar bedachte gezelschapsspel ‘Laat niet onder uw duiven schieten’ nu al een massieve belangstelling doet opwellen. Siegfried ‘Barack’ Bracke organiseert zelfs graag een populistische quiz over de geschiedenis van markten en foren om al het geld van de VRT te helpen opdoen. ‘De beste prijzen zitten errrrr nog in’! Bart De Wever op zijn beurt plant een tournee met komische imitaties van de koning zoals hij die tijdens de audiënties bezig zag. De try-outs vonden al plaats bij de opera zingende en balletdansende André Gantman thuis bij een glaasje water. De lokale N-VA-top gierde het uit en Gantman bracht het uit, nog breder dan satire ooit vermag.

***

We sturen onze reporters naar de Belgische politieke kermis om er als antrolopogen onderzoek te doen… Steun ons in dit gevaarlijk opzet. Kies je abonnement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *