ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hoe kwamen de corona-maatregelen achter de schermen tot stand? – 't Scheldt

Hoe kwamen de corona-maatregelen achter de schermen tot stand?

‘tScheldt medewerker Jef Nalis legt pijnlijk bloot hoe de dictatoriale en vermoedelijk ongrondwettelijke coronaverplichtingen stuk voor stuk een sponsor hebben die elke coronaregel keurig hebben gelobbyd…

Maandagmiddag 27 juli 2020 kondigde premier Sophie Wilmès in haar persconferentie de nieuwe coronamaatregelen aan. Ze drukte iedereen op het hart om deze maatregelen minutieus na te leven om de gevolgen van de tweede golf zo beperkt mogelijk te houden. In de provincie Antwerpen vond gouverneur Cathy Berx, dat de maatregelen niet afdoende waren en ging enkele stappen verder.

De meesten onder ons hebben zich de maatregelen reeds eigen gemaakt en ik wil jullie daarom allemaal feliciteren met jullie burgerzin.

Maar ik zou me niet tot jullie richten moest ik niet meer smeuïge details te melden hebben. Een anonieme bron wist mij te vertellen wie de geheime krachten waren achter de genomen maatregelen. We overlopen even de verschillende maatregelen en leggen meteen het lobbywerk bloot.

Mondmaskerplicht:

Vanaf nu is het in Antwerpen verplicht om overal mondmaskers te dragen, in openbare gebouwen, in winkels, in de stadskern, maar ook op een verlaten landweg. Dit was, naar ons verteld werd, een eis van Cathy Berx, uit innige solidariteit met Marc Van Ranst ter camouflage van diens dentair mausoleum.

Avondklok:

Op aandringen van mevrouw Van Ranst werd besloten dat iedereen in de provincie Antwerpen van 23u30 tot 6u thuis moet zijn, zo is zij ervan verzekerd dat Marc, de chick magnet, thuis is en niet in één of andere TV-studio rondhangt.

Sluitingsuur om 23u:

Vrouwenvereniging Femma zorgde ervoor dat deze maatregel ingevoerd werd, de achterliggende reden hoeft geen betoog, want iedereen kent hun lijfspreuk “Mannen aan de afwas”.

Thuiswerk:

Het kwam ons ter ore dat Jimmy Geurts, kraakvers OpenVld-voorzitter Egbert Lachaert onder druk heeft gezet. De naam zegt u misschien niet meteen iets, maar Jimmy is de echtgenoot van Gwendolyn Rutten, hij is ook de man die extra rosé insloeg om nog een vet feestje te organiseren op de vooravond van de lockdown. Wel Jimmy is het beu dat George-Louis Bouchez te pas en te onpas aan het voluptueuze achterwerk van zijn Gwenny zit, hij hoopt dat thuiswerk een extra barrière voor haar derriere zal vormen.

Alleen winkelen:

Deze maatregel werd opgelegd door Pierre Van Damme, de arme man is het beu om op zijn schaarse vrije dagen IKEA-kasten te versleuren en monteren. Hier kreeg hij steun van Marc Van Ranst die toch al zijn truien online koopt bij www.V-hals.nl

Bubbel van 5:

Zelfs vanuit haar vakantie stuurde Erika Vlieghe de beslissingen. Ze eiste een maximale en onveranderlijke bubbel van 5 personen. Vijf is namelijk het exact aantal vrienden van Erica. Ze heeft het zeer moeilijk met de ruime vriendenkring van haar collega’s en buren en wil niet telkens weer geconfronteerd worden met haar beperkte sociale vaardigheden.

Sport:

Cathy Berx sloot fitnesscentra en verbood contactsporten. Het was niet meteen duidelijk, maar het echte doelwit van deze maatregel was Koning Voetbal. Hier spelen mystieke krachten op de achtergrond. Op 28/7 postte Pieter Vandeloo, medewerker van Johan Sauwens (CD&V), dat er een tekort aan testwissers dreigde en dat het onverantwoord was om profvoetballers zo regelmatig te testen. In zijn ondertussen aangepaste twitter bio verwees Pieter naar Marc Vertongen. Ingewijden weten dat Pieter in 2016 heel even getest heeft bij Royal Antwerp FC, blijkbaar was zijn performance van een zo abominabel niveau, dat David Geraerts hem spottend Marcske Vertongen noemde. Pieter heeft dat nog steeds niet verteerd en zorgde ervoor dat Cathy Berx het voetbal wou verbieden. Gelukkig stak minister van leute-landse zaken Ben Weyts daar een stokje voor.

**

Zoals u wederom ziet is er heel wat meer gaande achter de politieke façade dan een leek zou vermoeden. Maar u, beste lezer, had dat al langer door.

Jef Nalis

***

Illustratie: Coronafeestbeest Jimmy Geurts met zijn vrouw Gwendolyn Rutten

***

Steun de unieke CIA van ‘tScheldt. Kies een abonnement:

 

 

2 reacties op “Hoe kwamen de corona-maatregelen achter de schermen tot stand?

  1. De veiligste manier om toch zonder mondmasker op straat te komen, is gewoonweg niet meer ademen zo lang men op straat vertoeft. Eens binnenkamers kan men gerust terug opgelucht ademen. Het dient evenwel aanbevolen zich niet al te lang op straat te begeven, echt niet langer dan nodig….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *