Hoe? Jij krijgt je kamer niet opgeruimd, en je komt op straat om te eisen dat de wereld moet veranderen?!?! - 't Scheldt

Hoe? Jij krijgt je kamer niet opgeruimd, en je komt op straat om te eisen dat de wereld moet veranderen?!?!

Jordan B Peterson (56) is de man van het moment. Een van zijn adviezen houdt in dat je al gek genoeg doet in deze wereld als je je kamer opgeruimd krijgt en kunt houden. Daarnaast gaat hij ervan uit dat de ‘ander’ niet altijd de leukste of de liefste is. De mens deugt in wezen niet, aldus Peterson, er zullen altijd mensen zijn die bereid zijn je naar de keel te vliegen.

 

Featured Video Play Icon

Jordan B Peterson (56) is de man van het moment. Een van zijn adviezen houdt in dat je al gek genoeg doet in deze wereld als je je kamer opgeruimd krijgt en kunt houden. Daarnaast gaat hij ervan uit dat de ‘ander’ niet altijd de leukste of de liefste is. De mens deugt in wezen niet, aldus Peterson. Er zullen altijd mensen zijn die bereid zijn je naar de keel te vliegen. Iedereen heeft geheime zondes, onvolkomenheden en tekortkomingen. Peterson roept op om jezelf te accepteren zoals je bent, te stoppen met zelfbeklag, en te starten met goed voor jezelf te zorgen. Geen evidentie, want door je aangeboren corruptie  ga je niet zomaar de zorg geven aan jezelf die je anderen wel gunt.

Over Peterson schreef David Brooks in The New York Times dat hij jongeren die of te veel geknuffeld of te veel beschuldigd werden tijdens hun opvoeding een houvast biedt. Traditionele waarden worden door de Canadees Peterson op bevattelijke wijze uitgelegd aan de jongeren die binnen de moderniteit aan hun identiteit zijn gaan twijfelen. Zijn pittige kritiek op het cultuurmarxisme in de Westerse mainstream en zijn pleidooi voor het kerngezin bezorgden hem een conservatief imago.

Als psychologieprofessor en cultuurcriticus werd hij op gigantische schaal bekend door zijn TED-talks en zijn bestsellerboeken zoals ’12 regels om te leven’. Een academicus die rockt! In dit filmpje pleit hij voor een opgeruimde geest die pas ontstaat als je je kamer eerst eens opruimt. Peterson stelt onomwonden dat jeugdige klimaatspijbelaars zich een tikkeltje arrogant gedragen als ze eisen dat de overheid de wereld moet veranderen, terwijl ze zelf hun kamer niet opgeruimd kunnen houden. Uiteraard kreeg Peterson hiervoor bakken kritiek over zich heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtwoord vergeten?
Wachtwoord kwijt? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link om een nieuw wachtwoord aan te maken via de e-mail.
We delen geen persoonlijke gegevens met derden.