ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hoe groen was mijn school… Kristof Calvo op de dool… – 't Scheldt

Hoe groen was mijn school… Kristof Calvo op de dool…

Groen is een partij als een ander. Dat weten we met dank aan de onbehouwen manier waarop de linkse partij van Meyrem Almaci goudhaantje Kristof Calvo heeft geslachtofferd op het altaar van de macht, de rancune en de wraak…

Trouwe lezers van dit stoute, onafhankelijke periodiek weten dat wij geen fan zijn van het Mechelse groene woelwater Kristof Calvo. Een politiek talent. Ontegensprekelijk. Maar velen danig op de zenuwen werkend wanneer hij drammerig zijn eigen grote gelijk etaleert. Gezegend met een narcistisch ego dat nog groter is dan het nieuwe NMBS-station van Mechelen, is het Calvo gelukt tot het absolute gremium van het groene politbureau door te dringen. Hij is, zoals dat heet, sinds jaar en dag ‘incontournable’.

Klimaathysterie

Maar toch gaat het fout. In de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei 2019 trok Calvo zeer tegen de zin van voorzitter Almaci de Kamerlijst in de provincie Antwerpen. De kleine maar ietwat forsige Borgerhoutse reuzin van Turkse komaf diende tevreden te wezen met het Vlaams Parlement. De verwachtingen voor Groen waren hooggespannen. De partij dacht en droomde te kunnen meesurfen op de door Greta en Anuna ontketende klimaathysterie. Die een vegetarische scheet in een te recycleren petfles zonder statiegeld bleek te zijn. De groene windmolen kon geen deuk in een pakje bio-boter wieken. Het diende het vermaledijde Vlaams Belang met ruime voorsprong te laten voorgaan. Groen moest tevreden te zijn met een plekje in de overvolle piepzak. Een partijtje als een ander.

Basisdictatuur

In de aanloop naar de uiteindelijke formatie van de Brakelse Regering Alexander De Eerste staan de zenuwen bij Groen strak gespannen. Wie mag van/voor Groen minister worden? Calvo, die het regeerakkoord De Croo/Magnette mee heeft onderhandeld, denkt op beide oren te mogen slapen. De jonge snaak die evenveel fans als vijanden heeft, droomt zelfs van het vice-premierschap. Maar het wordt niks, helemaal niks. Tot diep in de ochtend zit het gremium van Groen samen teneinde Calvo te ontmannen en Mevrouw/Mijnheer Petra De Sutter en Tinne Van der Straeten naar de regering te sturen. De inspraakcultuur van Groen is nog pijnlijker dan een maoïstische klucht. Wanneer iedereen zijn basis-democratisch zegje heeft gehad, beslissen de apparatsjiks, Almaci op kop. Ze ruikt haar kans schoon zich van een bedreigend hemellichaam te ontdoen. Exit Calvo.

Machiavelli

Toen de mensen nog wel eens een boek lazen, schreef de Gentse magisch-realist Johan Daisne de roman ‘Hoe schoon was mijn school’. Zij die hallucinerend zijn blijven dromen dat Groen het anders en menselijk schoner zou doen dan pakweg het Vlaams Belang, zijn er aan voor de moeite en hun naïviteit. Het gaat er bij ‘het andere’ Groen net zo ruw, grof, achterbaks en leugenachtig aan toe als in eender welke partij. Van uiterst-links tot uiterst-rechts. Met Groen wordt het niet anders, menselijker, eerlijker of – gruwelijk misbruikt woord – verbindend. Groen is net zo’n smerige Augiasstal als de stinkende stallen die het zegt te zullen schoonvegen. Wouter Van Besien zit in de weg? Liquideer hem! Freya Piryns doet het met een liberale jonkheid uit een zwart nest? Liquideer haar!

Anders gaan leven? Anders aan politiek gaan doen? Niet de postjes maar de inhoud? Respect voor elke mens? Dankbaarheid voor bewezen diensten? Dwaas gekakel in een lucht van leugen, achterklap en kiezersbedrog. Messentrekkerij, egotripperij, genadeloze afgunst, wreedaardige wraak. Met dit staaltje Machiavellistische Oude Politieke Cultuur heeft Groen op een pijnlijke manier bewezen niet anders te zijn de anderen. Dat een vrouwelijke voorzitter zich minder hard en macho zou gedragen dan een door macht gecorrumpeerd en tieten bezeten manspersoon, klopt evenmin. Ook bij Groen worden vriend & vijand als sluikstort in een foute zak gedumpt.

Meyrem Almaci heeft de linksvoetige bakfietspartij die ze heeft geërfd eigenhandig ten grave gedragen.

Niet eens op een waardige manier.

***

Illustratie: Kristof Calvo internet cartoon: auteur onbekend

***

Wanneer de politiek correcten zoals Meyrem Almaci surfen op een golf van messentrekkerij, egotripperij en genadeloze afgunst, lijkt ‘tScheldt op een paradijselijk eiland voor gewone mensen met 2 voetjes op de grond. Kom bij ons wonen. Neem een abonnement:

9 reacties op “Hoe groen was mijn school… Kristof Calvo op de dool…

 1. Mooie proza ,wie de eer heeft in het pretpark borg-er-occo te resideren ,en ook ooit nog eens in de districtsraad verkozen is geweest bij de foute partij kijkt nergens meer van op .De kliek linkse extremisten
  verkozen door gesponsord kiesvee sjoemelt al jaren met de hen toebedeelde gemeenschap gelden en deelt het gezwind uit aan ‘diversiteit ‘ en andere ‘verbinding’ projecten zoals hun propaganda blad De Borger ,een gedrocht dat bol staat van eigenwaan ,leugens en propaganda ,de Chinezen kunnen er nog wat van leren !
  De rondborstige Turkse trol en haar entourage kan men regelmatig vinden in café José aan het Boulaertpark een gesubsidieerde praatbarak voor vrijwillig werkloze bak-en andere fietsers ,zo zijn er verschillende zo genoemde ‘pop up’ Bars ,voor het linkse parasietenvolkje dat dit circus draaiend houd
  .

 2. Ja Calvo onderhandelaar en kern uitstap. Had dan toch uw zinnetje afgemaakt “KERNUITSTAP JA MAAR NIET VOOR 2024, EN ZEKER NIET MET DE GROENE IN DE REGERING”. Dan pas was je ook een echte leugenaar, en mocht je ook in de regering zetelen. Je hebt je kans verkeken, En je stemmetje (frank bakkes) heb je nu ook al verloren.

 3. Turken willen ieder ras dat hoger staat dan het hunne, parasiteren en dan uitroeien. Het Catalaanse ras is weliswaar minderwaardig aan het Germaanse ras, maar veel hoger dan het Turkse.

 4. Ik heb het gifGroen mos achter zijn oren, nog eens extra goed bijgeverfd op uitdrukkelijk verzoek van al wie met een firma wagen rijdt als onderdeel van zijn wedde-pakket. Dat broekventje beschikt naar verluidt zelfs nog niet over een rijbewijs en dat voor een volwassene en in 2020 !

 5. Mijn pronostiek : hij gaat zich beraden en bezinnen over zijn toekomst…. Het zit er volgens mij dik in (als ik win een gratis 6-m abo op ‘t Scheldt ?), die gozer stapt nog over naar de liberalen, als links-liberaal uiteraard, mits wat vaseline-werk van stadsgenoot Bart S., en de verzekering van een interessant “poshje’. Een tweede optie is eventueel : hij maakt zijn entree als voetbaltrainer of iets van die strekking (cf. Het Onderlijfje….).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *