ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Historisch: de Reichstag Speech van Bart Somers – 't Scheldt

Historisch: de Reichstag Speech van Bart Somers

Brussel, 13 november 2019: In het parlement hield Bart Somers, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen een historische speech. Wegens het belang van deze speech, geven wij de speech integraal weer…

 

Brussel, 13 november 2019: In het parlement hield Bart Somers, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen een historische speech.

Wegens het belang van deze speech, geven wij de speech integraal weer:

Bart Somers:

“De volkeren der aarde zullen dra erkennen dat het Vlaanderen onder leiding van mijn partij geen vijandschap wenst met de buitenlanden. Het binnenland is het probleem. Vandaag zal ik andermaal profetisch zijn. Als die 850.000 Vlamingen die in deze Reichstag vertegenwoordigd worden door de verwerpelijke fractie aan mijn rechterzijde, erin zouden slagen om de immigratie naar Vlaanderen te stoppen, dan zal het resultaat geen Arabificatie van Vlaanderen zijn, en dus de overwinning van deze Vlamingen, maar zal het juist leiden tot het einde van hun miserabele clubje in dit eerbiedwaardige parlement.”

(pauzeert)

“Voorwaar ik zeg U, we moeten deze fractie van 850.000 Vlamingen NU stoppen. We moeten regels uitvaardigen die er toe leiden dat zij verdwijnen uit Vlaanderen. Hun plaats kan dan van rechtswege ingenomen worden door vluchtelingen, asielzoekers en migranten, vooral dan economische migranten.”

(applaus van groot deel parlement)

“Voorwaar ik zeg U, de bevolking is gerechtigd zich vanaf NU te keren tegen ieder individu dat zichzelf Vlaming noemt, een Vlaamse vlag zwaait, zijn kind een Vlaamse naam geeft, of met zijn ogen draait als er op het staatsnieuws gezegd wordt dat terroristen en hun kinderen terug naar België moeten worden gebracht.”

(pauzeert)

” Voorwaar ik zeg U, het is tijd om restaurants die balletjes in tomatensaus serveren te sluiten, het is tijd om vitrines van winkels waar louter in het Vlaams bediend wordt te bekogelen met roze waterverf, tenzij ze ook de lang verwachte vertaling van de naam van hun winkel in het Arabisch naast hun eigen naam plaatsen, het is tijd om de kleur blank in het straatbeeld te verbieden, minstens elke blanke te voorzien van een ster op de borst mocht de blanke zich verhullen in een dikke winterjas en diep over het voorhoofd getrokken wintermuts.”

(applaus van groot deel parlement)

“Voorwaar ik zeg U, het is tijd om afscheid te nemen van wielerwedstrijden op de baan wegens te wit en te zweterig. Ik zeg U dat de cyclocross wel mag blijven bestaan als er maar veel modder op het parcours ligt en de renners zwart over de streep komen.”

(pauzeert)

“Voorwaar ik zeg U dat wij onverdroten verdergaan met het sluiten van bejaardencentra waar de meerderheid van de ouders en grootouders van deze 850.000 valse Vlamingen zich bevinden. Ik zeg U luid en duidelijk: de boeken uit hun boekenkast moeten NIET naar de kringloopwinkel.  Breng ze met mijn groeten en toestemming naar de vuurtjes van de nieuw aangekomenen in het Brusselse Maximiliaanpark in afwachting van hun nieuwe woning in de leeggekomen bejaardencentra.”

(applaus van groot deel parlement)

“Beste vrienden en symphatisanten, vandaag is de dag aangebroken dat wij beginnen met de deportatie van 850.000 slecht geplaatste Vlamingen!”

(kippenvelmoment)

Antwoord van groot deel parlement:
“Heil Bart”, “Heil Bart”, “Heil Bart”

***

Noot: overeenkomsten met de beroemde speech van het grote idool van de familie Somers, dhr A. Hitler, op 30 januari 1939, in de Reichstag berusten niet op toeval.

8 reacties op “Historisch: de Reichstag Speech van Bart Somers

 1. Geachte redactie,
  Ook al vind ik dit een redelijk komisch en mooi bedacht artikel stoor ik mij enorm aan de noot.
  Als neef van Bart Somers en dus familie wil ik niet met zijn fameuze speech over de Reichstag geassocieerd worden. Ik ben al genoeg gestigmatiseerd door zijn echte speech (ik behoor tot die 850000 Vlamingen die hij verwijt Nazi te zijn) dat jullie mij nu ook nog gaan aanwrijven dat Hitler mijn idool is. Ik vraag u vriendelijk om excuses daaromtrent.
  Hoogachtend Herman Hermans

  1. Correct is correct, de satirische noot is er in Uw geval misschien over. Wij kennen U niet en wensen uiteraard U niet te plaatsen in een kamp dat het uwe niet is. Wij gingen voort op de uitgebreide informatie die Bart Somers zelf aan onder meer Humo gaf over het vergaande collaboratieverleden van zijn ‘familie’…

  2. Tja..Bartje zijn eigen fout zeker?
   Het eigen ‘zwarte ‘verleden vergeten van vader ,grootvader en zijn nonkels.
   Nog meegemaakt van Waalse Ps -ministers.
   De pot verwijt de ketel…..

 2. Wie zegt dat het geen opgemaakte zaak van het clubje van dat vet manneke Bart S om het vlaams belang in een slecht daglicht te plaatsen , dat ze maar eens in hun eigen clubje gaan kijken, daar kan hij ook in zitten die dat vuurtje heeft aan gestoken, alle middelen zijn goed om die 850000 mensen het zwijgen op te leggen want ze zijn er nog altijd niet goed van die verkiezings uit slag wacht maar tot 2024 gr

 3. Wat heeft Bartje de blauwe geschelpte daarmee bereikt ? dat de rangen van het “nazileger ” met nog duizenden zullen versterkt worden ? hoop doet leven ,en dan gaan bleiten dat een oude man hem met de dood heeft bedreigd , wat heeft
  Filip de boze van bagger over zich gekregen ? op hem en zijn familie is er zelfs geschoten ,dus die blauwe steenpuist mag voor mijn part morgen doodvallen

 4. Het was geen sinecure om het collaborateursgebroed op het spreekgestoelte van de Reichstag te krijgen. Niet minder dan 2 forse mannen (type Schwarzenegger en “The rock” Johnson) waren immers nodig om hem eerst uit de kont van Calvo te gaan sleuren.

  1. Dat zal allicht niet, maar zijn familie wel. Het is dan ook zeer onkies om als minister van Samenleven vandaag in het Parlement andere parlementariërs te beschuldigen lid te zijn van de Reichstag… Eeuwige satire zal zijn deel zijn. (‘tScheldt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *