ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Het valt wel mee met de omvolking – 't Scheldt

Het valt wel mee met de omvolking

Factchecker’. Het nieuwe toverwoord waarmee de mainstream-media ‘fake news’ verspreid door foute politici in foute media proberen te ontkrachten, te corrigeren of – heel af en toe – deemoedig dienen toe te geven dat de naakte waarheid als ‘eerder waar’ dient te worden bestempeld…

‘Factchecker’. Het nieuwe toverwoord waarmee de mainstream-media ‘fake news’ verspreid door foute politici in foute media proberen te ontkrachten, te corrigeren of – heel af en toe – deemoedig dienen toe te geven dat de naakte waarheid als ‘eerder waar’ dient te worden bestempeld.

**

Er is niks op tegen dat foute cijfers, complottheorieën, waandenkbeelden en ideologisch gekleurde prietpraat – van uiterst-linkse of extreemrechtse signatuur – met correcte cijfers en feiten worden rechtgezet of tot hun ware proporties teruggeschroefd. Maar toch is het verrassend om lezen hoe strak de politiek-correcte zeilen worden bijgezet om een ongemakkelijke waarheid niet de plek te geven die een ongemakkelijke waarheid toekomt. Namelijk: in het hart van het debat.

Peperdure wanorde

Medio december 2020 werd in het Vlaams Parlement gedebatteerd over de op handen zijnde bouwshift, ook wel betonstop genoemd. Met dank aan de onzalige lintbebouwing en een elders in de beschaafde wereld ongezien wanbeleid inzake ruimtelijke ordening, worden België en Vlaanderen in het bijzonder geconfronteerd met kilometerslange ‘steenwegen’ waarlangs op gigantische percelen één gezinswoning of soms twee tegen elkaar leunende eensgezinswoningen zijn gebouwd. Daarin wonen dan, als het goed gaat, twee gezinnen met een paar kinderen, een vereenzaamd nog niet gevaccineerd oudje en een zonderlinge klompenmaker. Deze ondoordachte, slordige omgang met de openbare ruimte jaagt de overheid op immense kosten. Riolering, bekabeling en bedrading, watertoevoer en waterafvoer, postbedeling, vuilnisophalen, belbus: als we dichter op elkaar zouden wonen, kan de prijs van onze infrastructuur flink naar omlaag. Dichter bij elkaar gaan wonen is goed voor het milieu, spaart de schaarse openbare groene ruimte, vermindert het aantal autoverplaatsingen onder pakweg 3 kilometer, verhoogt de verkeersveiligheid en verkleint het risico op door gebetonneerde opritten veroorzaakte wateroverlast bij elke plensbui.

Eerder waar

Vlaams parlementslid Sam Van Rooy van het foute Vlaams Belang gooide een ongemakkelijke waarheid in het debat. ‘Door de massa-immigratie in dit land komt er elke tien jaar een stad ter grootte van Antwerpen bij’, liet hij in de handelingen optekenen. Een kind begrijpt: om de tien jaar een stad ter grootte van Antwerpen, dat is om en bij een half miljoen mensen bovenop de volgepakte densiteit die we nu al voelen in Vlaanderen. Dat is – vrij naar Wilders – voller dan vol. Om niet te zeggen: goeddeels onleefbaar. Een maatschappelijke en ecologische ramp. Niet meer. Zeker niet minder.

De ‘factcheckers’ van het opinieweekblad Knack (06012021) belden zich een slag in de rondte om uit te vogelen of die Van Rooy niet een klein beetje overdrijft. Want: in de periode 2010-2019 was er een migratiesaldo van slechts 500.389 mensen. Volgens Knack is de bewering van Sam Van Rooy bijgevolg ‘eerder waar’. Want: ‘Dat is iets minder dan het inwoneraantal van Antwerpen dat begin 2020 op 529.247 stond.’

Immigratie non-beleid

Een lichte overschatting, oordeelt Knack. Onderverstaan: met de door het Vlaams Belang gevreesde en verfoeide omvolking valt het nogal mee. Het is de vraag wat met meevallen wordt bedoeld. In 2019 alleen al mocht ons land 10.259 Roemenen verwelkomen, 4.983 Marokkanen, 4067 Fransen, 3734 Bulgaren en net geen 3.000 Italianen. Vermenigvuldig dit handvol onvolledige cijfers maal 10 en leg ze langs de lat van het inwonersaantal van uw dorp, centrumstad of stad. Over Afghanen, Syriërs, Eritreeërs en pakweg Soedanezen rept de factchecker van dienst met geen woord. Natuurlijk vertrokken er ook Belgen. Er keerden zelfs mensen met een Belgisch paspoort terug! En er wonen duizenden Nederlanders in Vlaanderen, in Brussel en in de Ardennen. De ‘Ollanders’ zijn onze grootste immigrantengroep. Maar wie naar betrouwbare ramingen zoekt omtrent illegaal verblijf kan net zo goed naar een naald in twee hooibergen tegelijk zoeken. Idem dito voor het aantal verplichte terugkeerders dat hier blijft hangen en van de radar verdwijnt. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Madhi (CD&V): ‘Slechts 18 procent van de mensen die moet terugkeren keert vandaag effectief terug. Dat is triest!’ (’t Pallieterke 07012021)

Gelukszoeker, economische migrant met een kennis- of vaardigheidsdiploma, kandidaat erkend vluchteling? Niemand weet het. Wat we wel weten: een schouderophalende voortzetting van het jarenlange non-beleid inzake immigratie en hardnekkig politiek-correct blijven wegkijken, is vragen om nog meer problemen. Op alle maatschappelijke, sociaaleconomische, religieus-culturele en ecologische terreinen. Dit lijstje van vier is niet volledig. Maar de factcheckers van ’t Scheldt kunnen niet anders dan het na rijp beraad eensgezind als ‘eerder waar’ beoordelen.

**

Illustratie: Sam Van Rooy

***

Wij zouden ook graag bij ‘tScheldt een verzameling factcheckers in de lade willen leggen. Steun ons met een factcheckingsabonnement. Kies je abonnement:

5 reacties op “Het valt wel mee met de omvolking

 1. GRENZEN DICHT want ONS Vlaanderen in ONS Fort Europa is ONS legaat aan ONZE telgen ! Nooit en nergens voorheen in HEEL de wereldgeschiedenis heeft een politiek-correct ontaarde masochistische elite het territorium dermate wijd opengesteld voor indringers of ze nu illegalen of asielkolonisten wezen. Hoe zou dat toch komen dat bvb Afghaanse “vluchtelingskes ocharme”(sic) niet naar het voor hen dichter nabijgelegen Verre Oosten of naar de rijke Golfstaten uitwijken ? Omdat wij hier in de Eurocratische Dictatuur opgescheept zitten met die oubollige “de Rechten vd Mens”, Bijbel der Linkse Kerk in feite een rotversleten Conventie die destijds zinvol was, maar nooit geactualiseerd werd ,aangepast aan de wijzigende omstandigheden en de ogen politiek-correct dichtknijpt voor “het Recht op Territorium voor de Stamboek Europeaan” !

 2. We zullen ons territorium terug moeten veroveren desnoods met een opstand , ik vrees dat het kalf al lang verdronken is en dit onland binnen minder dan één decennia een rottend kadaver is binnen een Europese moslim enclave die alle sociale kassen naar hartenlust kunnen plunderen samen met de “verkozen” linkse ratten, u kent ze wel de illuminati van de “vrijheid” .De massale censuur , de avondklok ,de maskerade ,de verklikkers,de veroordelingen van andersdenkenden ,en vooral de ononderbroken propaganda,de nazi’s waren en koorknapen tegen.De door de zionisten vet betaalde “virologen” ,weliswaar via hun labo’s, zien hun kapitaal met de dag groeien dat merk je ook aan hun kleding.De massale hersenspoeling van de jeugd draait op volle toeren al jarenlang , instituten zoals de Karel de Grote scholen zitten vol met links benoemde ‘leraren/essen’ meestal gerecupereerd via de vakbonden,diploma er gratis bij,zedenleer is vervangen door verplichte moskee bezoeken en dito halal maaltijden ter bevordering van de “inclusie” .Nog niet zo lang geleden zetten ze de collaborateurs van deze malaise tegen de muur of stopten ze die levenslang weg ,en dat zijn feiten.

 3. En geen enkele krant of tijdschrift gunt deze evidenties een vierkante centimeter ruimte. Zo kloot men Frederik. Vrijheid van meningsuiting? Smoelentrekkers!

  1. normaal van de gazetten . De subsidies die ze krijgen die zijn niet vrijblijvend of dacht u van wel
   de conclusie is eenvoudig

   wiens brood men eet diens woord men spreekt oud gezegde

 4. De toestand met het vreemd import is zodanig verrot dat hij niet meer omkeerbaar is en dat we langzaam maar zeker onze eigen zelfmoord aan’t organiseren zijn. Enfin, met “we” bedoel ik de linkse collaborateurs van de Wetstraat. En om de wil tot inburgering van onze invaders nog wat verder uit te hollen hebben de fascisten van Unia de Antwerpse vereniging “Moeders voor moeders” aan de schandpaal genageld omdat die (terecht) tegen het dragen van hoofdoeken zijn. (men ziet er meer in België dan in Marrakech of Casablanca!) Unia is immers, zoals men weet, de grote lieveling van landverrader Somers en die bolle heeft de zetel zelfs naar Meccalen laten over brengen zodat hij nog dichter bij de verkliklijn zou kunnen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *