ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Het Totale Failliet van de Politiek! – 't Scheldt

Het Totale Failliet van de Politiek!

Wat een zooi toch, die politiek! Onverbeterlijk naïef en oeverloos dwaas moet hij of zij zijn, die nog in dat boeltje wereldvreemdheid gelooft! De kloof tussen het volk en zijn leiders was nog nooit zo onoverbrugbaar breed!

De dwaasheid regeert!

Wat een zooi toch, die politiek! Onverbeterlijk naïef en oeverloos dwaas moet hij of zij zijn, die nog in dat boeltje wereldvreemdheid gelooft! De kloof tussen het volk en zijn leiders was nog nooit zo onoverbrugbaar breed!

*

Maar het besef ervan bij de verkozen staatsmannen en -vrouwen is nog niet voor morgen. Als het water trouwens nu al niet definitief te diep is.

Neem nu Gwendolyn Rutten! Zelfs met een dubbelglazige bril zo groot als haar voorgevel, blijft ze zo stekeblind als een versleten mol voor de realiteit: dieper kun je de OpenVLD van verstokte “glibberalen” niet in de ravijn rijden, en toch verkoopt ze het laatste restje blauwe linzensoep voor het premierschap van een regering waarin ze numeriek toch niks te zeggen zal hebben. Of wat te zeggen van haar oestrogeen hysterische minister van Samenleven in de Vlaamse regering?

De graai- en schraapzucht van de moderne politieke kaste kent z’n gelijke niet. Vergeleken met “ons Gwen” en consoorten oogt Marie Antoinette, God hebbe haar blanke ziel, een Chiroleidster bij de Ribbels (1ste en 2de leerjaar). En het volk maar betalen! Afgezet tegen dat Vlaamse volk is een uitgezogen melkkoe een luxe-rund, grazend op de weiden van een mondain ClubMed-eiland in de Stille Zuidzee! Heeft U nog wat ruimte voor een “klimaattakske” of zes, misschien?

En ter bescherming van uw buidel moet je op de reguliere pers ook al niet meer rekenen: de perslui die goed en wel zicht krijgen op de door het gepluimde plebs gevulde en scheef te slagen “vetpotten”, vinden plots de “job van hun leven” en zijn weg natuurlijk: Dirk Sterckx, Valerie Van Peel, Ivo Belet, Siegfried Bracke, Johan Van Overtveldt, Mark Demesmaeker, Karl Apers, Carl Huybrechts, Jan Becaus, Pol Van Den Driessche, Veli Yüksel (Joeksel!); vroeger reeds de betreurden Tuur Van Wallendaal en Mark Vanlombeek of de ondertussen wat belegen Nadine De Sloovere … Wie kent háár nog?

Dynastieke Democratie …

Bovendien is de politiek van tegenwoordig een familiale aangelegenheid geworden. Behoeden, zo moest de democratie ons, van al teveel dynastieke zotternij! En kijk, nooit of te nimmer in de ganse geschiedenis was er meer politieke inteelt – genetische gebrekkigheid incluis! – dan nu. “De koning is dood, leve de koning!” schalt men nu bijna dagelijks over de hoofden van het dociele volk; en nog nooit overtrof de zoon de vader of de dochter de moeder of gelijk welke andere combinatie. Onlangs werd Baby Coens tot formateur gepistonneerd, ook al had men jaren geleden reeds de hele familie, bloed- én aanverwanten tot de laatste aangetrouwde idioot aan toe, een definitief beroepsverbod moeten opleggen vanwege het vernietigende onderwijsbeleid van Papa Coens.

Bij de De Croo’s, de Tobbacken, de De Guchten, de Detièges, de Anciaux’, de De Clercqen, de Bexen (van Groen), de Dehaenes en bij nog meer Vanvelthovens is het niet anders. Gelukkig is “Annickske” geen familie van Minneke De Ridder, het gescheiden TAK-wijfje wier twee zonen, naar eigen zeggen, de Vlaamse Leeuw foutloos kunnen meezingen. Et alors? Lang moet je evenwel niet zoeken naar de reden van die onbenullige trots: Minneke is de kleindochter van Lode Van Dessel, jarenlang VU-burgemeester van Nijlen. Weer familie!

De Van Rompuys stuurden ons gelijk twee broers: zijn we er tenminste in één generatie vanaf! Zo is toch de hoop … Maar de beste politieke inteelt-soap blijft met voorsprong toch die van de Van den Bossches: hing de vader om 10 uur ‘s morgens al in de Whiskey-touwen, dan maakte de nymfomane dochter het zo mogelijk nog bonter! Sex, drugs, Rock&Roll, en een nooit helemaal opgehelderd thesis-verhaal! Maak er een film van, en iedereen vindt ‘m weliswaar goed, veel bloot ook, maar toch een beetje overdreven! Geen kind van haar heeft dezelfde vader; verfilm al haar vrijages en je hebt gelijk een driedubbele “cast” nodig. Bovendien allemaal op uw kosten, waarde lezer. Er zijn ooit voor veel minder revoluties uitgebroken!

Terminaal ziek!

En tot wat strekt nu al die democratische inteelt? Volg een week de politiek en je weet het! Dagelijks komen al die media-getrainde politieke zwanzers U uitleggen waar U de fout ingaat, waar U het toch niet helemaal begrepen heeft, wat en hoe U bovendien allemaal moet denken.

Lang geleden leerde ik op school dat de term “democratie” afgeleid is van het oud-Grieks “dèmos” (volk) en “kratein” (regeren): het volk regeert! Niet de eigengereide en schraapzuchtige regeerders.

Welnu, een democratie waar de niet eens nog guitige lolbroeken van politici U onafgebroken moeten komen uitleggen dat U zich vergist als U zich vragen stelt bij de import van miljoenen kansenparels uit primitief ontwikkelde gebieden; dat U zich vergist wanneer U ook wel eens comfortabel met uw wagen tot aan uw stadsdeur wil rijden om uw boodschappen af te zetten; dat U zich vergist wanneer U zich bedot en beduveld voelt als U weer maar eens in de stip Vlaanderen en omwille van uw proper dieseltje gepluimd wordt voor een op hol geslagen wereldklimaat terwijl, aan de andere kant van de wereld, Australië volledig in brand werd gestoken door criminele pyromanen en blijft branden wegens barslecht bosmanagement, terwijl de plastieksoep vooral Azië en Afrika treft en terwijl op de Filipijnen de Taal-vulkaan op natuurlijke en volledig mens-vreemde wijze CO2 houdende asse en lava de lucht in spuwt … wel zo’n democratie, beste lezer, is terminaal ziek en zonder toekomst! Rutten zou zeggen: het leven van zo’n democratie is voltooid. Waar zitten toch die euthanasie-dokters als je ze écht nodig hebt?

***

Een daad van verzet is het nemen van een abonnement op ‘tScheldt. Kies je abonnement:

2 reacties op “Het Totale Failliet van de Politiek!

 1. Democratie het meest verkrachte woord in dit onland ,bij elkaar gehouden door jaloezie en afgunst ,reeds decennia “bestuurd ” door nepotisten van vader op zoon ,of zichzelf meermaals opvolgende tjeven trollen
  die met zelfbediening wetten het ‘domme ‘ plebs hun legaten op ‘legale’ wijze ontfutselen .
  Freya met de verwijde neusgaten en klein Jowanneke met imperiale allures beiden kampioenen in het verkopen van wind mogen zonder enige ‘democratische ‘ controle en vooral zonder schroom de burger oplichten straffeloos of wat had u gedacht !,er zijn sujetten die voor minder aan kanaalduiken zijn gaan
  doen na betrapt te zijn met de vingers in de schuif.
  De honderd miljoen dollar loft van de blauwe bende met het alziend oog en de passer willen de ondergang
  van het avond land door te collaboreren met baardapen en tapijtbeffers voor minder gaan ze niet , victoriam alo is hun motto .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *