Het telefoontje waarop Rutten wachtte….MR verzekert Gwendolyn van ministerpost… – 't Scheldt

Het telefoontje waarop Rutten wachtte….MR verzekert Gwendolyn van ministerpost…

Dat Rutten niet hoog oploopt met het Belang van het Vlaamse volk wisten we al maar dat ze zo aan het koordje van de Franstalige liberalen bengelde overtrof ieders inschatting. Pas op het laatste nippertje kreeg ze het bevrijdende telefoontje van een MR-excellentie dat er in de komende federale regering een vette ministerpost open staat voor haar…

Toen Gwendolyn Rutten de fantastische fietsstad Mechelen aandeed tijdens een blijde intrede tot meerdere glorie van de beide liberale uitslovers Somers en Haarzelf moet een of andere onverlaat de fietspomp van de voorzitster ergens verkeerd hebben aangesloten, want anders kan er toch geen andere verklaring zijn voor haar ongebreidelde opgeblazenheid.

De dikke nek, het gezwollen ego, de vochtophoping, dat kenden we al, maar het uitdijen van de blauwe Avatar baarde zorgen bij menige Wetstraat-watcher. Gwendolyn waande zich in haar leidersrol meer en meer de giganteske Brienne van Tarth uit ‘The Game of Thrones’ die onversaagd de slechte manspersonen te lijf ging.

Dat Rutten niet hoog opliep met het Belang van het Vlaamse volk wisten we al maar dat ze zo aan het koordje van de Franstalige liberalen bengelde overtrof ieders inschatting. Pas op het laatste nippertje kreeg ze het bevrijdende telefoontje van een MR-excellentie dat er in de komende federale regering een vette ministerpost open stond voor haar.

Pas toen stuurde ze Lydia Peeters (wie?) naar de Vlaamse regering om het fiasco der Openbare Werken te helpen maximaliseren. Samen met Bart Somers vormt La Lydia nu den dikken en den dunne van de VLD om voor de komische politieke noot te zorgen.

Iedereen in de partijtop vond Gwendolyn de laatste tijd nog vaker slechtgemutst, geïrriteerd, bleek, opgedraaid, ambetant, tiranniek, opgejut, opvliegend, achterbaks, krijsend en menopauzaal dan gebruikelijk. Nu weet men waarom: het mens zocht desperaat naar werkzekerheid, een bijzonder Vlaamse reflex overigens.

Mocht het laag IQ haar pijn doen zou zelfs Maggie De Block Rutten geen farmaceutisch wondermiddel kunnen aanreiken. Hoe dan ook, we supporteren allemaal voor Gwendolyn opdat ze een klinkende betrekking moge binnenrijven. De zelfhulpgroep voor onschuldigen met een Ruttenallergie wenste niet in de pers te reageren. ‘Buiten de jeuk doet ambitie me goed’, gniffelde de voorzitster recent op een blitse Tupperwareparty voor liberale vrouwen met een vrijheidswens. Alfred Adler, die anders dan Freud het streven naar macht een grotere drijfveer vond dan de seksuele drift, schreef: ‘Het is makkelijker te vechten voor principes dan ernaar te leven’. Minister Rutten vecht er echt voor.

Mo Vanelders

***

Foto: Gwendolyn Rutten, alias Brienne van Tarth en Lydia Peeters in The  Game of Thrones

***

Dit ‘tScheldt artikel staat in de rubriek ‘Al lachend zegt de zot de waarheid’. De goede verstaander begrijpt dat in dit artikel waarheid en satire innig omstrengeld onder hetzelfde laken liggen.

***

Zelfs de Regimepers weet niet van het mysterieuze MR-telefoontje naar Rutten…Maar ‘tScheldt wel. En ‘tScheldt doet het helemaal zonder subsidies. Daarom….steun ‘tScheldt! Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *