Het spookbedrijf van Zelfa Madhloum, woordvoerster Open-Vld – 't Scheldt

Het spookbedrijf van Zelfa Madhloum, woordvoerster Open-Vld

Onze ‘tScheldt redacteur zag overal in de kranten opduiken dat de nieuwe woordvoerster van de Open-Vld, Zelfa Madhloum een ‘serial entrepreneur’ is. Hij ging op zoek naar de bedrijven van deze ‘onderneemster’. Hij vond er één. En dat blijkt niet echt te bestaan…

Zelfa Madhloum is de nieuwe woordvoerster van de Open-Vld en PR-verantwoordelijke van Egbert Lachaert, de nieuwe voorzitter. Madhloum profileert zich overal als ‘serial entrepreneur’. ‘tScheldt vroeg zich uiteraard af waar en hoeveel Zelfa dan al ‘serial ge-entrepreneurd’ heeft. Op het wereldwijde internet, en dat is ondertussen duizenden bibliotheken samen, vonden we slechts één verwijzing naar een bedrijf van Zelfa, en dat was op Zelfa’s eigen website.

Wat lazen we op de persoonlijke website van Zelfa Madhloum? “In 2017 richtte ik mijn tradingbedrijf The Belgian Food Company op waar ik als handelsvertegenwoordiger Belgische bedrijven representeer in het buitenland. Ik exporteer en verleen advies voor afzetmarkten als het Midden-Oosten en Afrika en representeer bedrijven in buitenlandse beurzen.” 

Zoiets klinkt natuurlijk goed, want Open-VLD, dat is de partij van de doeners. En de durvers. Duizenden liberalen begonnen spontaan te saliveren bij het grote nieuws van haar aantreden…. eindelijk een echte onderneemster als woordvoerder van onze partij! Eén die durft en doet! Hip Hip Hoera!

Licht achterdochtig zoals we zijn gingen wij op zoek naar dat bedrijf …. Eerst gewoon “googelen”. En ja, een prachtige website duikt op. The Belgian Food Company blijkt zichzelf aan te prijzen als unicum: heb je als Tutsi, Inuït of Pijlstaartamazone indiaan een Belgisch product nodig, slechts één adres. Ergens in Puurs. Ongetwijfeld een megabedrijf. Alhoewel…. Veurtstraat 7. Op loopafstand van de Duvel-brouwerij, een bescheiden woning met gele kindertractor voor de deur…

Spijtig genoeg ontbreekt op de gelikte website van The Belgian Food Company verder elke inhoudelijke informatie. Wie hun klanten zijn bijvoorbeeld. Als je echt eens wil gieren, moet je naar de antwoorden op de FAQ’s gaan zien. Daar staan nog altijd alle ‘proefzinnen’ van de webdesigner. Iets in het Latijn (De Wever, help!) Is er dan niemand van de Open-Vld die de website van Zelfa heeft bekeken vooraleer haar aan te werven als PR-verantwoordelijke?

Het kan toch niet zijn dat alle klanten van The Belgian Food Company latinisten zijn, vroegen we ons af. Nee blijkbaar niet, want op de website staan 4 referenties. Vier mensen schreeuwen hun blijdschap van het dak over de fantastische samenwerking met The Belgian Food Company. Een normale referentie houdt naam en bedrijf in. Bij Zelfa niet. Bij Zelfa staat er alleen een naam en een land.

Zo schrijft Saïd El Talhouai uit ‘Morocco’ dat hij al twee jaar samenwerkt met The Belgian Food Company en dat hij erg onder de indruk is van hun diensten. Er staat niet bij voor welk bedrijf Saïd El Talhouai dan wel werkt, but who cares… een referentie is een referentie.

Even enthousiast is Yasmina Salhaoui uit de Verenigde Arabische Emiraten (UAE). Ze raadt iedereen aan met The Belgian Food Company te werken en ze beweert dat de leveringen altijd punktueel waren. Er staat niet bij voor welk bedrijf Yasmina werkt, but who cares… een referentie is een referentie.

We hopen voor Zelfa dat ze haar geld kreeg van deze referenties want als wij deze referenties opzoeken op het web blijken ze nogal … heu… onbestaande te zijn?

Als je naar onze vrienden Saïd en Yasmina op zoek gaat is er telkens maar één referentie op datzelfde wereldwijde internet met die duizenden bibliotheken van daarstraks, en dat is de website van… Zelfa.

Alhoewel het bovenstaande verwonderlijk is, zijn we bij ‘tScheldt doorgaans geen moeilijke mensen. We beschikken ook niet over de computers van de CIA of de budgetten van de Vlaamse kranten die dit opzoekingswerk eigenlijk zouden moeten doen. Het zou kunnen zijn dat de namen van deze referenties op de website van Zelfa verkeerd geschreven zijn, of een of andere Arabische variant hebben die Google niet kent… kan allemaal. Althans dat hopen we want de enige andere betekenis van het bovenstaande is dat Zelfa deze referenties uit haar duim gezogen heeft… en dat zou een PR-verantwoordelijke van een liberale partij toch nooit doen?

Dus… verder zoeken dan maar. De Kruispuntbank van Ondernemingen eens doorsnuffelen. Daar staat immers elk Belgisch bedrijf op. Mooie zoekmotor hebben ze. Helaas, kijkt u mee: noppes.

Terwijl elke onderneming er toch op moet staan. Wettelijke procedure, bij oprichting moet men zich er registreren.

De Balanscentrale van de Nationale Bank? U raadt het al. Ofschoon elk bedrijf ook hier wettelijk verplicht is haar jaarrekeningen te publiceren, geeft ook hier de zoekmotor geen enkel resultaat.

Koppig als we zijn: het Staatsblad. Op zoek naar de publicaties aldaar. Een oprichtingsakte bijvoorbeeld. Wat vinden we daar? Een bedrijf met dezelfde naam. In Gent. In de Karel van Hyfthenstraat 33. Helaas, ontbonden sinds …1986. Toen was Zelfa nog niet geboren.

Een mysterie dus…

Misschien eens bellen naar die onderneming, daar in Puurs (ja, waar Kris Peeters woont. Ook bekend voor zijn eerlijkheid). De veeltalige secretaresse nam op en zei “tuut tuut tuut….”

Wat wel duidelijk op de pretsite van “The Belgian Non Existing Food Company” staat, zijn de bijna narcistische portretten van de zelfverklaarde eigenaars, MADbloum, en haar schattebout, ene Max Van Coillie die zichzelf op Napoleontische manier de hemel in prijzen. Van Coillie leutert dat hij uit een ondernemingsfamilie komt. Zozo. Wij meteen geïnteresseerd. Wat blijkt die Van Coillie als job te hebben?

Leve LinkedIn, mijnheer werkt bij een bedrijf dat namaak-koffiecapsules maakt (namaken is ook leuk, sorry George Clooney)… Belmio. Sinds … augustus 2018.

Daarvoor was hij eventjes “werkzaam” bij The Belgian Food Company, als “owner”. Eens temeer een bewijs dat de “onderneming” van Madhloumboumboum niet echt een levendig beestje is. Als manlief het al aftrapt om elders wel geld (kindje bijna verhongerd, poes opgehaald door Michel Vandenbossche, alle kamerplanten dood, voedselbank geregeld bezocht, …. allemaal erg hoor) te gaan verdienen…

We hebben dus vermoedelijk een leugenaartje te stekken, met een spookbedrijf als uithangbord. Vinden wij het erg dat Madame Madhloum een liegebeest is? Dat ze beweert een onderneming te hebben, die weliswaar geen oprichtingsakte, jaarrekening, activiteiten of klanten heeft? Neen. Ze heeft de juiste job gevonden, ze zit prima op haar plaats.

Als woordvoerster van de Open-Vld is kunnen liegen een extra troef. Durven en Doen. Inderdaad.

***

U las dit het eerst op ‘tScheldt. Kies een abonnement:

 

15 reacties op “Het spookbedrijf van Zelfa Madhloum, woordvoerster Open-Vld

 1. Volledigheidshalve is er ook nog een flinke ‘like’ van ene Salmo Nella (een man, een vrouw, een travestiet, no f°°°°°° idea). En volgens insiders zou ze ook de discrete Loge-festiviteiten vlot bedienen, Wein-Weiben und Gesang, u kent dat wel. En nog straffer : als affectionado van de (Verz)Open VLD zou zij binnenkort gaan bijscholen als….begrafenisondernemer, specifiek voor politieke partijen, ja vooruitzien zonder om te zien, dolletjes. Overigens zouden de VLD-voorzittersverkiezingen ongeldig verklaard worden ! Ene Margriet H. zou haar kandidatuur (de aanhouder wint !) te laat verstuurd hebben, alhoewel ze haar brief verstuurd had met een ‘goedkope’ postzegel, dus 3 dagen onderweg, dat verklaart natuurlijk veel… Enfin, shame and scandal in the liberal family, en kameraad Lachaert lachte zich een breuk. Was dit een grap, of om te huilen, is er iemand die hen benijdt, wie zou er met hen willen ruilen, dag in dag uit waar ligt De Tijd (op het salontafeltje, oen !;-). En zo is een politieke week weer netjes afgerond, ik dank mijn gasten voor hun deskundige bijdrage en tot volgende week, zou Ivan De Vodder standaardgewijs zeggen. En morgen is het weer De Zwevende Dag (u kijkt toch ook {weg}?) met als onderwerpen De Praktijktesten/annex Wetenschappelijke Monitoring (qué?), de betogingen tegen/resp. voor het corona-rasjiesme, de regering zonder volmachten, de canapé-onderhandelingen door Conner & Paul, de al dan niet trein-10rittenkaart, een diepgaand gesprek met Marc Van Ranst (wie?), een nostalgische terugblik op de Leopold II-standbeelden, de liquidatie van de nertsen, de democratie en andere onzin, de heropening van De Boer van Tienen en het laatste Volkshuis, het débacle van Swissport (en is de NVA daar misschien voor verantwoordelijk, ergens?), en als muzikaal intermezzo die Westvlaamse zanger/beeldhouwer (de naam ontsnapt me) met zijn recente gerecycleerde hit “Doe open, bange blanke man !” {de geldbeugel dus}. Ja, die zondagmorgen, iets om naar uit te kijken, vanop afstand (1,5 meter !) en met de nodige argwaan. Atoutaleur.

 2. The Belgian Food Company?
  Als gretig lezer van Willem Elsschot en vooral zijn boek “Kaas” komt de naam me bekend voor.
  Schrijver begint met deze benaming om zijn firmanaam te bedenken, schrapt en bewerkt en eindigt bij GAFPA, General Antwerp Food Company.
  In het boek bestaat het bedrijf alleen op papier en in de verbeelding van Elsschot.

  Gust Verwerft

 3. Beste, je moet zoeken op adres, zo zal je zien dat de firma wel bestaat.
  Ze noemt Dima Group International, met al handelsbenaming “The Belgian Food Company”
  Dus: 2870 Puurs, Veurtstraat 7. Dan zie je dat er nog een firma op dat adres zit. 2 zelfs
  Zo zie je direct alle bedrijven op elk adres in België via deze functie. Zeer handig.
  Een goede tip van een lezer die vaak op de KBO opzoekingen doet. Mvg

  1. We vonden een quote van Zelfa Madhloum waarin ze schrijft dat ze ‘Dunya’ oprichtte, een feitelijke vereniging met als doel om asielzoekers en nieuwkomers te begeleiden naar een job. (‘tScheldt)

  2. Dat is juist, maar de website geeft geen contactadres. Ik vind wel info op DNS.be. Maar hoeveel van deze spookfirma’s zijn er niet. Neem bv het mondmaskerbedrijf waar M. Freilich zich in heeft vastgebeten ! Avrox

 4. KBO public search: 0671.493.089 = Babel Trading als je zoekt naar the Belgian Food Company, met als vestigingseenheid ‘belgian food company’ op het zelfde adres in Puurs.

  De omzet is ook niet om naar huis te schrijven, en bovendien al gedateerd…

 5. FAQ.

  Lorem ipsum is een opvultekst die drukkers, zetters, grafisch ontwerpers en dergelijken gebruiken om te kijken hoe een opmaak er grafisch uitziet. De eerste woorden van de tekst luiden doorgaans

  “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit …”

  De reden waarom die tekst gebruikt wordt, is dat bij een leesbare tekst de lezer afgeleid zou worden door de inhoud, terwijl het alleen om de vormgeving gaat. Bovendien heeft het Lorem ipsum een redelijk normale afwisseling van de verschillende letters en korte en lange woorden, waardoor het beter bruikbaar is dan bijvoorbeeld.

 6. De vennootschap bestaat wel degelijk, echter onder een andere naam. De officiële benaming is Dima Group International. Op de Kruispuntenbank van Ondernemingen (0671.493.089) wordt The Belgian Food Company opgegeven als handelsnaam. Op zich niets mis mee en toegelaten. Om uzelf, met 1 actieve vennootschap opgericht in 2017 te benoemen als “serial entrepeneur” getuigt van een “air” die men bij Open VLD net nodig heeft om een postje te pakken. Misschien kunnen ze beter pintjes pakken…

  1. Goed gezien! Het maakt het verhaal nog meer ‘spokerig’ omdat Zelfa Madhloum in een oude post op het internet beweert dat ze ‘Dunya’ oprichtte, een feitelijke vereniging met als doel om asielzoekers en nieuwkomers te begeleiden naar een job. We zijn doelbewust van dat thema weggebleven omdat ze anders weer zou gaan kakelen over racisme. (‘tScheldt)

 7. Een blauwe prijsduif zal het wicht nooit worden ,tenzij ze op de ‘broederlijke’ bijeenkomsten als animeermeisje fungeert
  dan zit de kans er misschien een heel klein beetje in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *