ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Het lot van ouderen? Aan hun lot overgelaten! – 't Scheldt

Het lot van ouderen? Aan hun lot overgelaten!

De holle slogans dat we onze ouderen niet mogen vergeten en dat ze onze beste zorgen verdienen zijn stuitend. Hoe lang duurt deze lockdown nu al waarbij ons keer op keer verzekerd wordt dat de testen, het beschermend materiaal en de dringende expertise eraan komen in de woonzorgcentra?

De holle slogans dat we onze ouderen niet mogen vergeten en dat ze onze beste zorgen verdienen zijn stuitend. Hoe lang duurt deze lockdown nu al waarbij ons keer op keer verzekerd wordt dat de testen, het beschermend materiaal en de dringende expertise eraan komen in de woonzorgcentra?

**

Intussen zitten ouderen in de rusthuizen en de zorgcentra onrustig te bibberen voor de eeuwige rust die boven hun hoofd hangt. Al doen de animatoren hun best om de boel leefbaar te houden en lopen de verzorgers zichzelf voorbij om de bewoners bij te staan, toch stapelen de sterfgevallen zich op. Familieleden staan machteloos en de senioren vrezen dat ze van hogerhand afgeschreven zijn. Ze staan niet als prioriteit op het ‘to do’-lijstje. Is dit de ‘warme’ samenleving waarin we zijn beland? Het meest schrijnende voorbeeld kwam uit Antwerpen. Inmiddels is er terecht op gereageerd.

De directeur van het Zorgbedrijf Antwerpen Johan De Muynck vond er afgelopen week niets beter op dan de bejaarden in de assistentiewoningen op te sluiten. Codes werden veranderd, sleutels werden vervangen, niemand kon eruit. Ook niet de gezonde bewoners, ook niet mensen met een hondje, ook niet voor een boodschap. Die kon je tegen betaling door een boodschappendienst laten doen. Alles werd gecontroleerd en misbruik bestraft, klonk het berispend als in de papschool.

De Muynck ziet eruit als een geperverteerd engeltje met zijn Harpo Marx-krullenbol en zijn melktanden (zie foto). Hij begon zijn carrière bij de Stad Antwerpen onder Monica De Coninck (sp.a) die schepen van Sociale Zaken en OCMW-voorzitter was. Ook zij had een krullenbol, zij het maximaal verfomfaaid en tanden die zich overal in vastbeten. Deze verbeten oer-socialiste schopte het zelfs tot minister en Johan De Muynck schoof door naar zijn huidige post. Collega’s en Stadhuis-watchers twijfelden al vaker aan zijn inzicht. Het Agentschap Zorg en Gezondheid floot hem gelukkig vrij vlug terug na een lavastroom van verontwaardiging. Natuurlijk had De Muynck het correct bedoeld, lichtte hij redelijk verongelijkt toe. Ze moesten het maar niet in zijn bak willen draaien zal hij gedacht hebben, terwijl ‘zijn’ mensen wel degelijk het gevoel hadden in de bak te zijn gedraaid door hem.

In het oude Perzische wereldrijk onder achtereenvolgens keizers Cyrus, Darius en Xerxes hield de Waarheid de structuur van het gezag overeind. De grootse vijand van de stabiliteit was de Leugen die te allen tijde moest worden tegengegaan. Daar zouden ze in regeringskringen nog een puntje aan kunnen zuigen. Misschien moet Vlaams Minister van Welzijn Wouter Beke het grappige boek ‘A Liar’s Autobiography’ van Graham Chapman (het eerste overleden Monty Python-lid en onder andere de hoofdrolspeler in The Life of Brian) eens lezen. Alles is verzonnen, maar dan wel door een ‘leugenaar’ zodat het misschien allemaal wel waar is. In politieke vertaling: niets is verzonnen maar niets is waar.

***

Sommige politiekers werken duidelijk niet voor U, en zeker niet voor Uw opa of oma. Wij wel. Steun ons met een abonnement:

2 reacties op “Het lot van ouderen? Aan hun lot overgelaten!

  1. haha t is nu wel de moment om gratis Euthanasie te krijgen hee ..zonder doktoors te processen, zonder advokaat kosten , ge gaat binnen in den urgence, ge gaat aan den oxigene liggen en ze spuiten je de coma in en zonder da ge het nog weet en zonder pijn gaat ge zes dagen later buiten in een houten baksken , t is zelf zo goe geregeld da de familie zelfs nie meer mogen komen feesten op de erfenis .T is wel over lachen da het erbij jullie over gaat of nie?? sarcasme? ironie .. nog iet ??

  2. Wat mij gisteren nog maar eens opviel dat alle “directeuren ” m/v van asielcentra , woon-zorg centra jonge links tot extreem linkse partij slaven zijn , van het rood-groene profitariaat , heeft niemand dat zien aankomen ,? wie heeft die benoemd ?
    Flut partijtjes die enkel bestaan bij gratie van onze sociale voorzieningen zitten wél op alle strategische plaatsen ,gelukkig voor dat bazeke dat en niemand van mijn familie daar zat ,corona was nog een milde straf voor hem geweest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *