ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Het Heizeldrama der hooghartige dwazen – 't Scheldt

Het Heizeldrama der hooghartige dwazen

Met de grootst mogelijke tegenzin hebben de gazetten gesignaleerd dat om en bij de 15.000 Vlamingen op zondag 27 september 2020 naar de Heizel zijn getrokken. Niet om Vivaldi na te fluiten maar om de Vlaamse grieventrommel te roeren.

Met de grootst mogelijke tegenzin hebben de gazetten gesignaleerd dat om en bij de 15.000 Vlamingen op zondag 27 september 2020 naar de Heizel zijn getrokken. Niet om Vivaldi na te fluiten maar om de Vlaamse grieventrommel te roeren. Op uitnodiging van het Vlaams Belang.

**

Enkel en alleen Het Laatste Nieuws leek zich ’s anderendaags bij monde van Noël Slangen bewust van de impact, de betekenis en de politiek-maatschappelijke draagwijdte van de grootste Vlaamse manifestatie in tijden. De Standaard – ooit het vlaggenschip Alles Voor Vlaanderen/Vlaanderen voor Kristus – had het over een Trumpiaanse vertoning. Een verslaggever met zondagdienst was toch tot op de Heizel geraakt. Waar met een vergrootglas werd gezocht naar een achterlijke, racistische, ongeletterde en islamdolle Vlaming die alle clichés waarmee Vlaanderen straks een halve eeuw om de oren wordt geslagen, kon bevestigen. Alleen De Morgen deed beter. Niks editoriaal, niks verslag van onze topjournalisten ter plaatse. De links-progressieve kwaliteitskrant meende onder de 15.000 aanwezigen wel iemand zonder mondmasker te hebben ontwaard. En trok, hoe kan het ook anders, dat lijntje door naar de Black Lives Matter betoging in Brussel. Voor de goede orde: bij het ontbinden van de Vlaams Belang-manifestatie zijn geen ramen gesneuveld. Noch winkels en boetieks leeggeroofd. Wel hebben om en bij de 15.000 Vlamingen gehoor gegeven aan een oproep van het Vlaams Belang naar de Heizel af te zakken. Geen enkele politieke partij krijgt dat op een herfstige zondag – terwijl Wout het wereldkampioenschap wielrennen rijdt – voor mekaar.

Een uitverkochte voorstelling van een experimenteel theaterstuk? Stop de persen! Een vernissage waar anderhalve man en een paardenkop te hoop is gelopen? Stop de persen! De druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie van Groen, PVDA of SP.A in een ruim bemeten café of cultuurcentrum Kolruyt? Stop de persen! Vijftienduizend Vlamingen die de leeuw zwaaien en Vivaldi bij voorbaat de wacht aanzeggen? Een veredeld telexbericht, een voorspelbare zure oprisping, een sneer, een opgewarmd cliché.

Misprijzen

Het is domweg onbegrijpelijk dat de zelfbenoemde kwaliteitskranten niet in de gaten lijken te hebben wat er hier aan de hand is. Met ‘hier’ bedoelen we niet alleen de VB-meeting op de Heizel. Niet alleen in Vlaanderen maar overal in Europa wordt de kloof tussen de socio-culturele elites en het volk elke dag groter. Terwijl de socio-culturele bovenlaag zich suf lult over Zwarte Piet, gender, lage-emissie-zones, hippe eettenten, de talloze zegeningen der immigratie, windmolens, dierenrechten en post-corona vliegreizen naar Patagonië, voelt een groeiende groep ploeteraars, overlevers, verarmden, eenzamen en hardwerkende kleine en middelgrote ondernemers zich door datzelfde establishment niet langer vertegenwoordigd. Niet langer in hun eigenwaarde gerespecteerd. Hun stem wordt niet gehoord. Hun bede genegeerd. Hun waar gebeurde verhaal en dagelijks terugkerende ergernissen weggelachen.

Dat het overwegend links georiënteerde, politiek-correcte journaille dat nog altijd niet heeft begrepen, is duizenden lezers, luisteraars, kijkers en kiezers een raadsel.

Dat daags na de Heizelmanifestatie wel plaats wordt gemaakt voor twee volle prutpagina’s ‘De Slimste Mens’ maar niet voor één van de grootste Vlaamse politieke manifestaties sinds vele jaren, kan niet anders dan een foute inschatting van hooghartige dwazen worden genoemd. Volksgazet, De Rode Vaan en Het Volk hadden respect voor de vragen, de problemen en de noden van ‘de gewone man’. De Vlaamse kwaliteitskranten schijten op ‘de gewone man’. Jammer maar helaas: die ‘gewone man’ is veel intelligenter dan in mediacenakels wordt aangenomen. Ten laatste bij de verkiezingen van 2024 lijkt numeriek glashelder te zullen worden wat al jaren in de sterren staat geschreven. Het zou natuurlijk wel kunnen dat Groen, CD&V, SP.A of Open VLD dertig procent van de stemmen haalt. Om vervolgens van regeringsdeelname te worden uitgesloten.

***

‘tScheldt = aspirine tegen de politieke correctheid in Vlaanderen vandaag. Verzorg jezelf. Neem een abonnement:

13 reacties op “Het Heizeldrama der hooghartige dwazen

 1. Weeral een reden TEMEER om geen gazetten meer te kopen ! Betalen voor PoCo-propaganda en desinformatieve “duiding”(sic) gedwangvoederd te krijgen is immers te gek voor woorden. Dat elke PoCo-journaille het in zijn/haar oogbolloos onderste “oog” moge steken, zodat het op circa 36° C. bewaard moge blijven voor het schaterend en dijenkletsend nageslacht.

  1. Uw dienaar is duidelijk -weliswaar gemaskerd -(foei Gwennie leugenachtige pijpslet !!) te zien in mijn Outfit
   fluor VNZ hesje en de onafscheidelijke pet ,zodat niemand kan zeggen dat ik er niet bij was ,zelfs mijn zondagse kroegentocht afgezegd , het was de moeite !

 2. Dit moet verder gaan. volgende stap is het weigeren van federale belastingen te betalen. Als we massaal niet betalen zullen ze niet voldoen mensen hebben om de mensen te vervolgen.

 3. Heb gisteren mijn abonnement hbvl stopgezet dit is er zwaar over ik betaal voor 100 procent nieuws niet voor desinformatie maar informatie

  1. We zijn al lang niet meer ‘vendelzwaaiertjes’. Uw schromelijke onderschatting van at er gaande is gaat nog meer pijn doen zoals een vlaggenstok in uw reet.

  2. Vermoedelijk is dit ludiek bedoeld. Zoniet vrees ik dat het hier een reactie is van een opvreter van de sociale kassen die nog graag wat zou kunnen blijven parasiteren op het zweet van anderen.

  3. Als u het nog niet zo goed begrijpt wat er aan het gebeuren is, mag u ten allen tijden even langskomen in mijn praktijk. Dan zal ik even in uw lege bovenkamer met mijn roestige priem keuteren zodat u dan toch nog het licht zult zien. Deze behandeling is vrij van ereloon. Dan bewijs ik daarmee de samenleving een dienst. Breng dan ook al die vivaldi klojoos mee zodat ik ze permanent van hun waanideeën kan verlossen en ze alsnog de verlichting kan brengen. Er is plaats genoeg in mijn corona vrije praktijk om al diegene die deze protestmars beschimpen te verlossen van hun diepgewortelde angst voor nieuwe verkiezingen waardoor ze al die goedbetaalde postjes zullen verliezen. Na mijn behandeling zijn er genoeg sanatoria beschikbaar waar ze de rest van hun schamele leven kunnen vegeteren.

  4. Duidelijk een reactie van een linkse rat. Ziet liever het BLM gepeupel misdaden begaan, bijna terrorisme. Een succesvolle manifestatie, geordend en met respect voor de wetten stoort natuurlijk een Vlaming hatend sujet. Troost je Marco, het was maar een voorsmaakje van de komende acties.

 4. De reden dat ik begin dit jaar eindelijk het desinformatief HLN heb buiten gesmeten na er jaren geabonneerd geweest op te zijn. Ze zouden het beter “Het Linkse Nieuws” heten want het is al een even links vod als Humo geworden.

 5. Beseffen de groenen NOG niet dat de Vlamingen hard moeten werken om de 10 miljard transfer per jaar op te hoesten EN HIERDOOR HET MILIEU OVER OVER BELAST IS ..
  BEN NIEUWSGIERIG WANNEER DIT AAN BOD KOMT BIJ DE LINKSEN.. dit is onweerlegbaar.. DE HEIZEL .. PRODUCT VAN DE NVA KOELKAST .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *