Het geheime bladblazerimperium van Vladimir Poetin – 't Scheldt

Het geheime bladblazerimperium van Vladimir Poetin

Vladimir Poetin is een man van staal. Daar kunnen we open over zijn. Als hij iemand op zijn bek slaat, dan hard. Hoe is het nu eigenlijk zo ver kunnen komen, dat een eenvoudige officier van de geheime dienst het tot president van de wereldmacht Rusland heeft kunnen schoppen?

Vladimir Poetin is een man van staal. Daar kunnen we open over zijn. Als hij iemand op zijn bek slaat, dan hard.

Hoe is het nu eigenlijk zo ver kunnen komen, dat een eenvoudige officier van de geheime dienst het tot president van de wereldmacht Rusland heeft kunnen schoppen? Het geheim hiervoor is te vinden in zijn jeugd. Naast de bekende feiten, zoals judo, homoseksualiteit en het verzamelen van bronzen olifantjes, zijn daar ook de minder bekende.

Bijna niemand weet dat Vladimir Poetin altijd al veel tijd doorbracht op de zwarte markt van Kolpino, een beruchte voorstad van Leningrad. Hier werd aan het eind van de jaren tachtig gehandeld in spijkerbroeken, panty’s, auto-onderdelen én bladblazers. Het bladblazen kent in Rusland inmiddels een lange traditie. En het was tegen het einde van het communisme dat deze fraaie toestellen hun intrede deden op de Russische markt door toedoen van… juist!

In 1987 bouwde Poetin in de toenmalige DDR een intensief contact op met de firma Gardena Kress + Kastner GmbH, hét voorkeursmerk op het gebied van tuinverzorging van miljoenen huis- en tuinbezitters wereldwijd. Na zijn terugkeer in Rusland kocht Vladimir Poetin enorme partijen bladblazers in voor minimale prijzen om ze dan voor de drie- en vierdubbele prijs aan de Russische consument door te verkopen. Het bijzondere is daarbij dat hij alles zelf deed. Hij stond zelf achter het kraam, hij zorgde zelf voor de logistiek en zelfs de afpersing van zijn eigen kraam deed hij geheel zelfstandig.

Deze hobby, die hem eigenlijk groot heeft gemaakt, vergezelt hem ook tijdens zijn loopbaan als president. Menig staatshoofd ontving na een bezoek aan Moskou een mooie nieuwe bladblazer in zijn handbagage. Zelfs als men al een bladblazer had, was het in de meeste gevallen toch verstandig de Russische president niet voor het hoofd te stoten. En gewoon te kopen. Door de onrust in Oekraïne en de nieuwe onafhankelijke deelgebieden zag de slimme zakenman Poetin direct de mogelijkheden die deze veranderingen met zich meebrachten. Volgens de blogger en politiek activist Aleksej Navalny zijn er sinds 2015 meer dan 250.000 bladblazers verkocht aan de separatistische regio’s Donetsk en Loehansk (Klein-Rusland). Met behulp van Amerikaanse dronen werden onlangs verschillende blaasbewegingen in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat overtollig blad door de rebellen linea recta wordt doorgeblazen naar Oekraïens grondgebied.

Ardy Beld

***

Volgens verschillende bronnen hebben de Russen de verkiezingen in Vlaanderen beïnvloed. Hoog tijd dus om ‘tScheldt naar Moskou te sturen om deze zaak grondig te bekijken. Steun niet de roebel, maar ‘tScheldt! Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *