ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Het bevrijdende karakter van een kamp – 't Scheldt

Het bevrijdende karakter van een kamp

Het Thomas Cook Holiday Report bevestigt het met Bijbelse zekerheid: vrijwel niemand houdt er nog een vakantielief aan over, wel sympathieke geslachtsziekten en smartphone-communicaties naar en eerder van het Hotel Mama-thuisfront. Een standje met een nobele wilde kan enkel zonder vervolg en in het properste geval zonder gevolg. De hetero’s zijn het hele romantiekgedoe zat en eindigen gewoon zat. De transgenders daarentegen zien het helemaal zitten om samen op zomerkamp te gaan…

Het Thomas Cook Holiday Report bevestigt het met Bijbelse zekerheid: vrijwel niemand houdt er nog een vakantielief aan over, wel sympathieke geslachtsziekten en smartphone-communicaties naar en eerder van het Hotel Mama-thuisfront. Een standje met een nobele wilde kan enkel zonder vervolg en in het properste geval zonder gevolg. De hetero’s zijn het hele romantiekgedoe zat en eindigen gewoon zat. De transgenders daarentegen zien het helemaal zitten om samen op zomerkamp te gaan.

Een organisator zei daarover op de radio: ‘De deelnemers worden niet blootgesteld aan akelige realiteiten of bedreigende vragen over wie ze zijn in hun diepste aard’. Zulke persoonlijke en intieme gevoeligheden behoren tot de eigenste zielswereld en neerbuigende karikaturen belemmeren het vrij doorstromen van hun fijnere innerlijke tederheid. Er zijn toiletten voorzien die voor één keer niet stigmatiserend inwerken op de darmflora. Een homojongen kan zich ontpoppen tot een Adam in het Aarsparadijs. Een lesbienne mag vrijuit gaan in haar ongehinderde groeischeuten. Een transseksueel moet zich niet verplicht voelen om de hoofdrol te aanvaarden in stereotyperende producties als de Rocky Horror Picture Show.

Een drag queen mag ook mager zijn. Een genderfluïde jongere hoeft zonder levenscoach niet te antwoorden op suggesties wanneer hij/zij/het zich gaat laten ombouwen. Dat soort fascistische praat kan niet op ons zomerkamp. We spreken liever over transitie. Beschaafd en beschermend, vond het Inrichtend Comité. Genderidentiteit moet telkens worden gedefinieerd in het kader van socio-economische omstandigheden zoals we dat tegenwoordig ook doen bij criminele allochtonen. De mentale gezondheid van onze bezoekers moet steeds een stijgingsgrafiek vertonen om ontmoediging niet te laten binnenglijden. Verwijt een hij nooit een zij te zijn. Geboorte-inperking is geen geboortebeperking, want ten eerste bestaan er geen beperkingen en ten tweede verwerpen wij ten stelligste de dictatuur van het verplicht geboren worden met een te expliciet aanwezig geslachtsapparaat.

Problematische en negatieve verslagen over transpersonen leiden regelrecht tot zelfdoding en daar zijn we na intens overleg tegen. Zeg nooit ‘seut’ tegen een glutenvrije belever. Misbruik nooit een transander omdat die een vagina op overschot zou hebben. Breng nooit bloemen mee voor een homo die macho-vuil staat. Iemand met een piemelpiercing moet ook aan het publiek loket kunnen zitten zonder lullige opmerkingen over zich heen te krijgen. Afkolven moet mogelijk blijven voor wie zich daartoe gendergewijs genoodzaakt voelt. A-woorden (abnormaal, a-typisch, affreus, atrofiërend..) zijn taboe tijdens het zomerkamp. Kwetsende humor evenzeer.

Een deelnemer vatte het op de radio perfect samen: ‘Van mij mag men alles weten, behalve wat er in mij broek zit’.

Trui De Swaffelaere

***

Hoe kan ik zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *