Het bepoederde blauwe geheim – 't Scheldt

Het bepoederde blauwe geheim

De liberale fractie in het Vlaams Parlement heeft een geheim dat alles te maken heeft met pannenkoeken en poedersuiker. Schrap nu pannenkoeken.

In de werkplaats van de Loge weet men dat het Geheim inhoudt dat er geen geheim is. In het Vlaams Parlement koestert de liberale fractie een geheim dat er geen (meer) is. Nu het hobbelende Open VLD-voorzitterschap van Gwendolyn Rutten eindigt is het voor niemand een geheim dat dit voor iedereen een bevrijding is. Is ‘tScheldt dan de enige publicatie die nog aan biechtgeheim doet?

We berichtten al van in den beginne over de saga van Rutten en hoe haar persoonsgebonden parcours wrevel en woede-uitbarstingen veroorzaakte binnen het blauwe partijbestuur. Heel haar strategie die wij u indertijd blootlegden is inmiddels wijd en zijd bekend, weggehoond en mislukt.

Recent kwam er weer zoveel lava opborrelen binnen het bestuur dat men niet anders kon dan duchtig onder de gordel te gaan. Los van de spanning die tussen de federale en de Vlaamse fractie van de open VLD heerst is er een bijkomende ergernis opengebarsten. Laten we nu voorzichtig zijn..

Laten we het gewoon vergelijken met een stripverhaal van Marc Sleen: aan het eind van elk Nero-avontuur eindigt iedereen steevast aan een lange tafel met een onoverzichtelijke stapel wafels. Laten we zeggen dat de Vlaamse VLD-fractie van pannenkoeken houdt. Niet van ‘pannekoecken’, het Middeleeuwse woord voor vuile manieren zoals beschreven in het knappe boek ‘Oefeningen in genot’ van Neerlandicus-historicus Herman Pleij. Niet dat de liberalen daarin niet zouden kunnen uitblinken, want dat wordt overvloedig bewezen door hun piekend palmares.

Neen, laten we het erop houden dat ze zich de pannenkoeken laten smaken. Alhoewel die snel smakeloos op de papillen eindigen zonder het nodige poedersuiker. Gelukkig is er bij regelmaat een vriendelijke kabinetschauffeur die de onmisbare poedersuiker gaat ophalen en gul verdeelt onder de smulpapen van de gezelligste fractie. Nog geen fractie later of de parlementaire kapoenen kunnen hun vreugde niet meer op. Sommigen raken enigszins versuft na teveel snoepgoed; anderen voelen zich juist opgepept en meer dan klaar voor felle strijdtirades op het democratische spreekgestoelte.

Al goed dat dit poedersuiker voor de pannenkoeken niets te maken heeft met de zwart getinte bedoelingen van een of andere terrorist. Maar goed, dat is immers een ander wit poeder. Het collectief genieten van zoveel lekkers ligt bij meer dan enkelingen binnen de partij danig op de maag. Bijna hadden bepaalde bevriende media erover bericht, maar eventuele represailles wilden ze er echt niet bijnemen, wat trouwens geheel te begrijpen valt. Dus wordt het pannenkoekenplezier gewoon blauwblauw gelaten. Het blijvende geruzie binnen het blauwe fabriekje toont intussen aan dat het geheim niet zo geheim blijft als werd verhoopt. Als dit stripverhaal met poeder-einde maar goed afloopt.

***

De Regimepers weet ervan maar durft het niet te brengen. Steun daarom het meest onafhankelijke, meest niet gesubsideerde, meest puntige medium in Vlaanderen met een abonnementje. Kies je abonnement:

 

1 reactie op “Het bepoederde blauwe geheim

  1. Heel het mondaine wereldje van BV’s en Cabinettards loopt vlot in elkaar daar waar men zijn neus kan gaan poederen of via de orale weg in hogere sferen kan geraken , dat is een publiek geheim ,veel erger is het nog als het met belastinggeld aangekocht wordt ,zo eventjes uit de zwarte kas.
    Men kan het ook zien aan hun dwaze of opgepepte smoelen na een “vergadering” onder de kameraden ,ook een publiek geheim is dat het een van de redenen is om de moslims goed te vriend te houden die zijn de hofleveranciers van de happy pils en ander lekkers .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *