Heeft Maggie mondmaskers besteld bij een liberale Turkse partijgenoot? – 't Scheldt

Heeft Maggie mondmaskers besteld bij een liberale Turkse partijgenoot?

Er komen meer en meer stukjes van de mondmasker puzzel aan de oppervlakte… het zal toch niet zijn dat de politiek bij een politicus mondmaskers heeft besteld?!?

Er komen meer en meer stukjes van de mondmasker puzzel aan de oppervlakte. De overheid zou een tender hebben uitgeschreven voor 5 miljoen chirurgische mondmaskers. Een vijftal firma’s trad naar voor. Het ministerie van Volksgezondheid onder leiding van Maggie De Block koos er vervolgens drie op basis van prijs en snelheid van levering.

De opdracht zou gaan naar de eerste op de lijst, vervolgens naar de tweede indien de eerste zou afhaken, vervolgens naar de derde indien de tweede een probleem kende.

Volgens een niet gecontroleerd gerucht was de top drie:

  • LS Medical uit Genk
  • MOSSA VOF
  • BV Life Solutions

Het eerste bedrijf haakte om onduidelijke redenen af. De opdracht ging naar verluidt naar nummer twee, ‘MOSSA VOF ‘, een obscure VOF, dat is eigenlijk een soort éénmansbedrijf, zelfs geen BV of NV.

‘tScheldt vogelde uit dat M.O.S.S.A eigenlijk staat voor Mahmut OZ Service Support Agency. MOSSA is gevestigd in Temse.

En wie is Mahmut Öz? Het is zowaar een partijgenoot van Maggie De Block! Öz is onder meer jongerenvoorzitter OpenVLD van de afdeling Temse.

M.O.S.S.A. vof is zelfs geen medisch bedrijf. Het is een consultancy bedrijf gespecialiseerd in public relations en communicatie. Klinkt niet onmiddellijk als een bedrijf gespecialiseerd in de productie van 5 miljoen mondmaskers.

Volksgezondheid meldde dat de levering niet werd uitgevoerd zoals verwacht en dat er fraude in het spel is. Er zou een klacht zijn ingediend.

Wordt allicht vervolgd….

als het bovenstaande klopt, met het aftreden van Maggie.

***

Steun ‘Scheldt met een abonnement. Nu meer dan ooit, we moeten houwelen kopen om dieper te kunnen graven in het politieke labyrinth in Brussel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *