ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Güler Turan: grijze wolvin in rode schapenvacht – 't Scheldt

Güler Turan: grijze wolvin in rode schapenvacht

Het Antwerpse gemeenteraadslid Güler Turan bond de kat de bel aan. Zij riep de leden van de SP.A op om ‘nee’ te zeggen tegen het Bourgondisch bestuursakkoord. Ze vond het – kort samengevat – ‘asociaal en repressief’. Het is altijd uitkijken wanneer politici met een Turkse achtergrond de noties asociaal en repressief in de mond nemen.

Het Antwerpse gemeenteraadslid Güler Turan bond de kat de bel aan. Zij riep de leden van de SP.A op om ‘nee’ te zeggen tegen het Bourgondisch bestuursakkoord. Ze vond het – kort samengevat – ‘asociaal en repressief’. Het is altijd uitkijken wanneer politici met een Turkse achtergrond de noties asociaal en repressief in de mond nemen. Güler Turan (° 1975) is in kringen van Grijze Wolven geen onbekende. Weet u nog? Het hele land stond op zijn kop toen Johan Sauwens even goedendag ging zeggen op een feestje van het Sint-Maartensfonds, de geriatrische heimweeclub van de Vlaamse Oostfronters. Maar geen haan – ook geen Waalse – kraait wanneer meer dan een handvol Belgische politici met Turkse roots zich laat fêteren op bijeenkomsten van Grijze Wolven. Geen heimweeclub voor doetjes. De Grijze Wolven situeren zich uiterst rechts van Erdogan (is daar nog plaats?). Wanneer Grijze Wolven het over de Armeense genocide hebben, nuanceren ze honderdduizenden doden tot de ‘zogenaamde’ Armeense genocide. Stel u voor dat Filip Dewinter gewag zou maken van de ‘zogenaamde’ holocaust. Grijze Wolven namen actief deel aan Turkse slachterijen die Grieken, Joden, Armenen, Arameeërs en Koerden moesten decimeren. Dat doet er mij aan denken: Güler Turan onthield zich bij de stemming over het onverdoofd slachten. De wol van haar rode schapenvacht gaat wel overeind staan wanneer de Grijze Wolven haar voor de voeten worden gegooid. ‘Zijt ge daar weer?’, snauwde ze tegen een journalist.

Cumulkloterij

Los daarvan is de herrie omtrent het (nog) niet ingevulde schepenambt wellicht tot een minder prozaïsche waarheid te herleiden. Het decumul-marsorder van de geplaagde SP.A-voorzitter John Crombez dicteert dat SP.A-mandatarissen moeten kiezen. Turan kan niet èn schepen in Antwerpen èn Vlaams Parlementslid zijn. Bovendien moet Turan na drie jaar haar schepenzetel afstaan. En ziet haar nabije toekomst er aan de inkomstenzijde plots heel erg onzeker uit, mocht zij haar stoel in het Vlaams Parlement kwijt spelen. Hetzelfde geldt Yasmine Kerbache, koningin van ’t Coninckspleintje. Wanneer deze intelligente freule ‘ja’ zegt tegen een schepenambt, zegt ze ‘nee’ tegen een zitje in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Medelijden is hier evenwel niet op zijn plaats. Zowel Turan, Kerbache & de socialisten die er straks misschien nog bij zijn, zullen met het één mandaat per persoon-principe nog altijd vorstelijk beter verdienen dan de gemiddelde alleenstaande ploetermoeder in de Seefhoek. Een klein vraagje: zou die zich in het SP.A-gekrakeel, de bubbel van ’t Schoon Verdiep en de Wetstraat nog herkennen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *