ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Guido Van der Schueren, voorzitter beursgenoteerd betaal-terminalbedrijf Keyware aansprakelijk gesteld voor faillissement van beursgenoteerde Think Media – 't Scheldt

Guido Van der Schueren, voorzitter beursgenoteerd betaal-terminalbedrijf Keyware aansprakelijk gesteld voor faillissement van beursgenoteerde Think Media

Als het van de curatoren van het beursgenoteerde bedrijf Think Media NV afhangt worden alle bestuurders, waaronder voorzitter Guido Van der Schueren, burgerrechtelijk en strafrechtelijk aansprakelijk gesteld voor het volledige faillissement van om en bij de 6 miljoen euro.

Antwerpen: eigen bericht: Alle voormalige bestuurders van het beursgenoteerde bedrijf Think Media NV werden gedagvaard en grove bestuursfouten verweten. De door de curatoren vastgestelde bestuursfouten duiden op gesjoemel dat geleid heeft tot het faillissement van de beursgenoteerde groep.

Als het van de curatoren van Think Media NV afhangt worden alle bestuurders, waaronder voorzitter Guido Van der Schueren, burgerrechtelijk en strafrechtelijk aansprakelijk gesteld voor het netto passief van om en bij de 6 miljoen euro.

Van der Schueren investeert naast Keyware tevens in private equityfondsen, onder andere Hummingbird I en II, het fonds van Barend Van den Brande en Frank Maene, in de PE Group en in Hybrid Software. Guido Van der Schueren stond in 2016 op de 299ste plaats in de lijst van Rijkste Belgen. In Think Media was Guido Van der Schueren partner van Maurice De Velder.

Dat een voorzitter van een beursgenoteerd betaalterminalbedrijf als Keyware het niet nauw neemt met de regels van behoorlijk bestuur en zich blijvend weet te associëren met de reeds veroordeelde Maurice De Velder die ondertussen ook enkele tientallen faillissementen op zijn naam heeft staan, is op zijn zachtst gezegd zorgwekkend te noemen.

Vraag is of het FSMA, de autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, wel (kort genoeg) op de bal speelt?

***

Foto: Think Media bestuurders en fans tijdens een team-building moment: om ter snelst een Rubiks kubus (zie tafel) maken met de handen geboeid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *