ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Groene arrogantie misprijst 6 miljoen Vlamingen – 't Scheldt

Groene arrogantie misprijst 6 miljoen Vlamingen

Suskewiet moest zich hard op de lip bijten bij het bekijken van De Afspraak waarin werd uitgelegd hoe ‘Nederlandskundig’ Mathieu Michel en Sarah Schlitz wel niet zijn…

Goed dat ‘De Afspraak’- presentatrice Phara en praatgast Alain Gerlache bleven doorbijten en argumenteren of in menige Vlaamse huiskamer was maandagavond (23112020) het gloednieuwe televisiescherm van de Knaldi gesneuveld door een rondvliegende staande lamp, een overkokende pan bloedworst of de vierdelige encyclopedie van de Vlaamse Beweging.

Zelden klonk een sonate van Vivaldi zo vals. En dat ligt niet aan de violist en cellist van dienst die daags tevoren teveel hebben gedronken of tot hun verbazing in het verkeerde bed zijn beland. Het ligt aan twee staatssecretarissen uit de keurploeg De Croo-Vandenbroucke.

Geradbraakt

Het ligt aan Mathieu Michel, bevoegd voor o.a. Digitalisering en aan Sarah Schlitz, bevoegd voor o.a. Gelijke Kansen. Michel is blauw, broer van Charles en zoon van Louis. De perfect tweetalige journalist Alain Gerlache merkte op dat de benoeming van MM een cadeautje is van getatoeëerde geschelpte Bouchez aan de clan Michel. Nieuwe politieke cultuur! Sarah Schlitz heet het goudkipje van Ecolo te wezen. De Luikse maakt deel uit van het puikje van de unitair-Belgicistische heimweefractie Groen-Ecolo.

Wat Mathieu Michel bedoelde met zijn digitaliseringsplannen ontging ons volkomen. In onverstaanbaar, geradbraakt Nederlands of gekwaak dat voor Nederlands diende door te gaan, probeerde MM van de MR iets uiteen te zetten. Meer kunnen we er niet over zeggen. Toch was ons leed nog niet geleden. Sarah Schlitz van Ecolo bestond het in de Kamer haar beleidsintenties toe te lichten zonder 1 woord Nederlands te gebruiken. Progressieve tante liet zich wel bijstaan door een doventolk. Een doventolk exclusief ten behoeve van Franstalige doven en hardhorigen. Oude tijden herleven. Et pour les Flamands la même chose!

Ter verdediging voerde flinke krullenbol Petra De Sutter aan dat mevrouw Schlitz wel degelijk Nederlands praat. Waarom ze dat dan niet doet, kwamen we niet te weten. Schlitz zelf kon het niet laten uit te halen naar het Vlaams Belang. Volgens haar de aanjagers van het protest op sociale media. Terecht corrigeerde Phara dat het geen pas geeft àlle Vlamingen in de zak van het VB te douwen. Bovendien is Schlitz bevoegd voor inclusiviteit. Behalve inclusiviteit met de meerderheid der Belgen, de Vlamingen? Ecolo-boegbeeld Khattabi weigert zich in één ruimte met een N-VA’er op te houden. Schlitz reduceert de Vlaamse gemeenschap tot de kiezers van het Vlaams Belang. Als dit een voorafje is op hetgeen Vlaanderen onder Vivaldi nog te versnijden krijgt, lijken het boeiende tijden te zullen worden. Misschien moeten we maar Engels met elkaar praten. Of Arabisch, als we het ongeluk hebben te lang te moeten leven.

Antwerps volkslied

Dichterbij huis, in de schoot van de Antwerpse gemeenteraad, illustreerde het stemgedrag van de lokale Groen-fractie opnieuw dat deze kleinburgerlijke bakfietspartij van gedesemde zemelen als de dood is om ook maar iets met God en klein Pierke te maken hebben. Terwijl Antwerpen de tranen dept om het verlies van Bob Van Staeyen – en de Strangers nooit meer zullen zijn wat ze voor tienduizenden sinjoren zijn geweest en zullen blijven – besliste de Antwerpse gemeenteraad (23112020) dat de klassieker ‘Antwaarpe’ erkend wordt als Antwerps volkslied. Iedereen voor! Zonder onderscheid van kleur, rang, stand of achterban. Eén partij stemde tegen: Groen. Fractieleider Imade Annouri meende dat de beslissing nogal snel moest worden genomen. Tja. Hoeveel lichtjaren kan een linkse, progressieve, inclusieve, verbindende partij van de Antwerpse stadsgemeenschap afgesneden en verwijderd zijn?

**

Illustratie: Sarah Schlitz van Ecolo

***

Verzorg jezelf. Volgens bekende virologen is de werking van ‘tScheldt gelijk aan de werking van de betere aspirine tegen hoofdpijn veroorzaakt door blootstelling aan Politieke Correctheid. Kies een abonnement:

5 reacties op “Groene arrogantie misprijst 6 miljoen Vlamingen

 1. Dat uitgerekend een Michel op digitalisering zit … wie herinnert zich niet de knalrode kop van vader Louis toen uitkwam dat hij een tweehonderdtal amendementen had ingediend over een Europese richtlijn aangaande digitale informatie, rechtstreeks door lobbygroepen aangeleverd. 158 amendementen waren zwaar anti-privacy. Eerst ontkende hij, daarna stak hij de schuld in de schoenen van een medewerker en dwong die tot ontslag.

 2. Ouaroem kij zijt zo kwaat heute? Kij niet bekrijp dees rekerink De Croo? Kij Flamand? Dommie? Michel teveel slim voor kij?

 3. M.M. en salope S.S. eens gaan interviewen met Voorpost of alleszins eens proberen , ik vrees dat er dan een dertigtal combi’s en een honderdtal smurfen ons staan op te wachten ,om deze idioten te beschermen ,de politieke benoemingen waren nog nooit zo provocatief zichtbaar en de anti Vlaamse haat nog nooit zo cassant aanwezig op de po-co media

 4. Groen diende ooit zelfs een motie in om het standbeeld in het Te Boelaerpark van Willem De Meyer (1899-1983) Antwerps volkszanger en promotor van het Vlaamse lied, die in de na-oorlogse tijd talloze kinderen heeft leren zingen, te verwijderen.
  Wikepedia: “In het Te Boelaerpark in Borgerhout staat een monument uitgevoerd door beeldhouwster May Claerhout ter ere van Willem De Meyer. Een voorstel uit 2008 van het toenmalige kartel sp.a-Spirit-Groen! in de districtsraad van Borgerhout om voor de heraanleg van het park het monument af te breken werd onder druk van veelvuldig protest ingetrokken. ”
  Groen is een Stalinistische partij, die moet uitgeroeid worden, zoniet worden wij door hen uitgeroeid.

  1. Met de groene Marij Preneel als district burgemeester, zij en haar vent- die ze ook een betaalde job heeft gegeven- hebben enorm veel gemeenschap geld gegeven aan talloze “verbinding projecten ” meestal van allochtone moslim origine en hebben zo hun stemmen gekocht . Aan het Boelaerpark hebben ze voor enkele miljoenen een kruispunt met lichten laten aanleggen , dat TWEE weken in dienst is geweest , elke tram had voorrang op het verkeer komende uit drie richtingen, wetende dat er om de 5 minuten een of meerdere trams
   in beide richtingen reden was de chaos niet te overzien ,soms stonden de wagens en trams een half uur aan te schuiven , op vraag van de lijn is het “project ” afgeschaft en zijn de groenen moeten gaan lopen toen ze hun miskleun kwamen “evalueren” Preneel op kop ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *