ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Governator Berx ontslaat speechschrijver – 't Scheldt

Governator Berx ontslaat speechschrijver

Het was tot nu een goed bewaard geheim, maar de redactie van ‘tScheldt kon er de hand op leggen. Dit is de speech die gisterenavond tot het ontslag leidde van de speechschrijver van gouverneur Cathy Berx.

Het was tot nu een goed bewaard geheim, maar de redactie van ‘tScheldt kon er de hand op leggen. Dit is de speech die gisterenavond tot het ontslag leidde van de speechschrijver van gouverneur Cathy Berx.

**

“Vrienden, Antwerpenaars, buitenlui,

Eerst en vooral: iedereen is en blijft de komende tijd welkom in Antwerpen, onze prachtige stad en heerlijke provincie. Weet wel dat u zich aan erg strenge corona-maatregelen zal moeten houden. Onze winkeluitbaters, restauranteigenaars en cafébazen nemen alle nodige voorzorgen opdat u zo veilig mogelijk zal kunnen komen winkelen, eten en drinken. Antwerpen is niet op slot, Antwerpen blijft open.

Toegegeven, het zal anders zijn dan dat u dat bij ons gewend bent, maar we maken er in deze aartsmoeilijke omstandigheden het beste van. Op ons kunt u rekenen. Covid krijgt Antwerpen niet klein. Van u vragen wij met aandrang begrip en respect voor dit tijdelijk ongemak. Nogmaals: wees voorzichtig, maar wees eerst en vooral welkom.

Dankuwel.”

De governator zuchtte hoorbaar toen ze deze tekst onder ogen kreeg. “Nee”, zei ze ferm. “Ik doe het zelf wel. Ik ga hier en daar wat meer peper in deze speech steken. U mag beschikken. Voorgoed.”

De gevolgen zijn bekend….

***

Opnieuw een scoop van ‘tScheldt. Verzorg U zelf! Abonneer U op een grimlach, glimlach of schaterlach. Kies een abonnement:

 

 

6 reacties op “Governator Berx ontslaat speechschrijver

  1. Ik heb dat pretentieus mens gisteren voor de eerste keer gezien (interview op het VTM nieuws) en ik hoop oprecht dat het de laatste keer was.

  2. Maar ik woon in Baarechoem en ik ben al met tram 7 onderweg om een Corona-pils te gaan drinken in de Mexicaanse taverne ‘Los Dos Couillones Gordos de Amberes”, te laat Katrien.

  3. Ik zou verwachten dat een door ons vetbetaalde ambtenaar ons zou toespreken in onze eigen taal,de enige taal die ik MOET verstaan.Niks daarvan,mevrouw denkt indruk te kunnen maken met haar No Mercy! Vergeet het, mens,gebruik verdomme Nederlands.Tussen haakjes,die “social distance” en taskforce ben ik ook al kotsbeu.Denken die lui nu echt op die manier indruk op ons te maken.Ik heb juist het formulier gelezen dat bij
    terugkomst van een reis met ingevuld worden,een regelrechte schande/wat een “wantaal”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *