Gijzelnemer blijkt groene politicus – 't Scheldt

Gijzelnemer blijkt groene politicus

Van onze correspondent op de luchthaven. Op de luchthaven van Zaventem is een grote gijzelingsactie aan de gang. Honderden, zoniet duizenden onschuldige reizigers worden gegijzeld door tot de tanden bewapende bagagisten.

Van onze correspondent op de luchthaven. Op de luchthaven van Zaventem is een grote gijzelingsactie aan de gang. Honderden, zoniet duizenden onschuldige reizigers worden gegijzeld door tot de tanden bewapende bagagisten. De gijzelnemers hebben zich vermomd in rode vuilniszakken. Een beveiligingscamera van de luchthaven kon één van de leiders van de bende capteren. Nader onderzoek leverde de naam op van de man. Het gaat om Bram Van Braeckevelt.

Van Braeckevelt is geen onbekende voor gerecht en overheid. Om zijn ware identiteit te verdoezelen doet hij zich de ene keer voor als een liberale vakbondsafgevaardigde, een andere keer als een politicus van Groen, weer een andere keer als een bestuurder van de Gentse haven, soms zelfs als een zelfstandige in bijberoep, of nog, als gemeenteraadslid van de stad Gent. Volgens bepaalde bronnen zou hij zich bedienen van niet minder dan 55 verschillende identiteiten. Uiteraard gaat het hier om valse identiteiten.

Een onderzoeksjournalist van ‘tScheldt kwam te weten dat Van Braeckevelt niet alleen handelt. Hij legt verantwoording af aan een mysterieuze vrouw van Turkse afkomst, Meyrem Almaci. Zij zou op haar beurt banden hebben met de Bozkurtlar beter bekend als De Grijze Wolven.

De eisen van de gijzelnemers zijn duidelijk…ze willen meer geld, lunchpauzes, regenjassen, warme onderbroeken en een onmiddellijk verbod op het gebruik van valiezen op de luchthaven.

Op de foto: Bram Van Braeckevelt op de luchthaven temidden van de gijzelnemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *