ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gezocht: zelfverklaarde social media goeroe’s in Vlaanderen – 't Scheldt

Gezocht: zelfverklaarde social media goeroe’s in Vlaanderen

Coronatijden zijn zware tijden voor de bevolking maar gouden tijden voor anderen…

Coronatijden zijn zware tijden voor de bevolking maar gouden tijden voor anderen.

**

De dagelijks leeggekochte supermarkten bijvoorbeeld doen gouden zaken. Turkse politici die mondmaskers verkopen aan Maggie De Block: kassa! Leveranciers van ontsmettende middelen: bingo! Maar ook in de sociale media wordt er geld verdiend omdat iedere winkel die zich verplicht zag de deuren te sluiten ‘iets’ wil doen om online toch nog enigszins geld te verdienen.

In die ‘online’ markt bewegen zich verschillende individuen en bedrijven. Het gaat in de meeste gevallen om zelfverklaarde experts waarvan er sommige effectief ‘expert’ zijn, anderen eerder ‘schijn-expert’. Vele van deze experts bewegen zich ook in de wereld van de seminars en verdienen eigenlijk hun boterham met het geven van speeches, meestal opgeleukt met zware PowerPoint presentaties volgestouwd met symbolische beelden en makkelijk te onthouden oneliners. Typisch is ook dat ze allemaal minstens één boek geschreven hebben, bij voorkeur in het Engels. Typisch is ook dat ze het voortdurend over een of ander soort van ‘leiderschap‘ hebben, omdat ze menen de wereld te kunnen veranderen in een digitale wereld door de CEO’s van grote bedrijven voor hun visie te laten betalen.

Ben je naar zo’n seminar geweest? Stuur ons je bevindingen. Ben je een boek aan het lezen van een Vlaamse social media expert? Meld het ons. Werd je bedrijf benaderd om je te laten begeleiden naar nieuwe digitale vormen van leiderschap? Laat het ons weten via [email protected]

***

‘tScheldt kan zich geen digitale leiderschapsexperts permitteren zoals de grote Vlaamse mediaconcerns. Wij doen het met bescheiden abonnementen van gewone Vlamingen. Kies een abonnement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *