ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Getater aan de toog – 't Scheldt

Getater aan de toog

Aan de toog van Taverne Den Trekker….verzuchtingen over Iljo Keisse, de Afrikaanse pinguïn en de ondeugdenschool van Heinrich von Kleist

“Ik ga niet zo vluggertjes meer achter een vrouw staan”, zeverde een knipogende ouderling aan de toog van Taverne Den Trekker, “Een mens zou nog kunnen eindigen als die coureur Iljo Keisse. Allee, uit de Ronde van San Juan gegooid zonder dat die mens zijn verdiende climax kon beleven. Jammer dat daar nu geen foto’s van zullen bestaan, hè”. Een geërgerd bestuurslid van Natuurpunt keek boos op van zijn artikel over het uitsterven van de Afrikaanse pinguïn. En nu was hij er bijna uit of hij alsnog op de lijst van Groen zou gaan staan zoals de meeste van zijn collega’s of eventueel zou doneren aan de in oprichting zijnde spermabank voor die uitstervers. Dit was een typisch ranzig discours, had men hem leren herkennen tijdens de recente gezinsdag.

“Een beetje respect, mijnheer, vrouwen van tegenwoordig hebben het niet graag meer hard”, oordeelde de dierenvriend met nogal onverzorgde vingernagels. Een kleurling die helemaal alleen aan de grootste tafel zat hield zich gedeisd, bevreesd als hij was te worden aangezien voor iemand die tot een Oegandese besnijdenis-bende behoort. “Ik zie dat U kunt lezen”, ging de ouderling verder, Heinrich von Kleist pleitte ooit voor een ondeugdenschool opdat kinderen van de weeromstuit dan het deugdelijke zouden doen. Met al dat gevinger van die moderne moraalridders gaan we nog talloze balorigheden meemaken”. Het lid van Natuurpunt kwam overeind en begon te spuien zoals alleen een deugmens dat kan. De kleurling zag het verloop zwart in en bestelde alras een uitsmijter. “Ga nog maar wat buiten spelen”, gibberde de tooghanger, “maar ik schrap Natuurpunt direct uit mijn testament”. De natuurmens zocht het nummer van zijn loopbaancoach. “Wat is een twijfelaar?”, informeerde de behoeftige aan de grootste tafel. “Terrorist”, siste de eco-ridder. “Da’s een dooddoener”, klonk het.

Pollie Valent

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun onze Pollie Valent met een steunabonnement!</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *