ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Geniale Kristof Calvo aan de slag met herbruikbare bamboe beker – 't Scheldt

Geniale Kristof Calvo aan de slag met herbruikbare bamboe beker

We beleven rare tijden. Honden zitten aan tafel in het restaurant. Gloeilampen worden alleen nog clandestien verkocht. Weerloze vrouwen en kinderen op de vlucht zien er bij nader inzien uit als stamgasten van de centrale gevangenissen van Casablanca, Djibouti en Mogadishu

We beleven rare tijden. Honden zitten aan tafel in het restaurant. Gloeilampen worden alleen nog clandestien verkocht. Weerloze vrouwen en kinderen op de vlucht zien er bij nader inzien uit als stamgasten van de centrale gevangenissen van Casablanca, Djibouti en Mogadishu.

En om dit alles in koldergehalte nog eens te overtreffen, is er een enorme opmars van groen. Overal schettert het uit radio en televisie. CO2-neutraal. Milieuvriendelijk. Klimaatdoelen. Milieuheffing. Nu is het natuurlijk een dankbaar, maar ook vooral oneindig en zinloos thema. Het komt namelijk toch nooit meer goed. Stel je voor, in West-Europa worden alle auto’s afgeschaft en stoken we alleen nog maar op onderdelen van windmolens. Dan gooien ze in Rusland toch gewoon een paar extra autobanden op het vuur. En in Albanië zit elk kind dan al vanaf 10 jaar achter het stuur van zijn eigen Mercedes, bouwjaar 1980.

Dan zijn er mensen die zeggen, ja hoor eens, dat is kinderachtig. Naar een ander wijzen om iets zelf niet te hoeven doen. Dat is natuurlijk ook zo. Daarom is het mooi dat Vlaanderen over volksvertegenwoordigers beschikt die het overzicht behouden. En klein durven te beginnen. Tijdens zijn lezing afgelopen zaterdag in het kader van de regenboogluifelactie in Antwerpen kwam Kristof Calvo met het volgende op de proppen: Omdat de meeste daklozen nog steeds gebruik maken van wegwerpbekers om te bedelen, draagt deze bevolkingsgroep (die geen belastingen betaalt!) geheel ten onrechte bij aan de toename van niet-herbruikbaar plastiek afval. Als eyeopener werd een film vertoond waarop wegwerpbekers uit Leuven in de Atlantische Oceaan werden getraceerd door een onderzoeksteam van de VUB. Onder het motto “niet zagen of klagen, maar doen” ontwierp Calvo in samenwerking met het bedrijf Green Picnic een herbruikbare beker van bamboe. De gebruiksmogelijkheden voor de dakloze zijn schier oneindig. Zo kan de beker niet alleen voor het inzamelen van munten worden gebruikt, ook het nuttigen van warme dranken is geen probleem meer.

Ardy Beld

***

Hoe kan ik zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen? Klik hier!

1 reactie op “Geniale Kristof Calvo aan de slag met herbruikbare bamboe beker

  1. Bamboe de levensnoodzakelijke voedingsbron van de panda’s in handen laten van een groene giftkikker (venenum viridi sagittam esse renae ) is desastreus voor deze mooie panda’s , maar dat de groenen het niet hoog op hebben met dieren is al lang geweten ,de reden is dat het IQ van dieren vele malen hoger ligt dan dat van de groene gras duikelaars .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *