ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Generale repetitie voor de nieuwe coalitie – 't Scheldt

Generale repetitie voor de nieuwe coalitie

Tijdens de ‘Paul Jambers Show’ op VTM zagen we al dat de groene politieke familie ondeelbaar unitair is en blijft. De 3 traditionele partijen kronkelen echter ook steeds meer in elkaars richting. Niet alleen om de NV België overeind te houden, maar vooral zichzelf.

Tijdens de ‘Paul Jambers Show’ op VTM zagen we al dat de groene politieke familie ondeelbaar unitair is en blijft. De 3 traditionele partijen kronkelen echter ook steeds meer in elkaars richting. Niet alleen om de NV België overeind te houden, maar vooral zichzelf. Enkel een klassieke tripartite houdt zo de N-VA, Vlaams Belang, Groen/Ecolo en PVDA/PTB buiten de club. Heerlijk in het midden waar vervaging, verzuiling en verrijking samenklitten. Bij de liberalen over de taalgrens heen wordt al onderhandeld over een regeerakkoord zodat er binnen maximaal 3 maanden na de verkiezingen een federale regering kan worden gevormd. Ook de christendemocraten langs Vlaamse én Waalse kant besnuffelen elkaar naar hartenlust. De feromonen tussen Wouter Beke (CD&V) en Maxime Prévot (CDH) stoten elkaar niet in het minst af. Zij zitten al mee in het bad.

En de PS? Die wil er o zo graag bij dat ze via haar versterkte achterban zowel vakbond als basis gerust kan sussen bij een paar minder populaire ingrepen, indien die nodig zouden zijn, natuurlijk. De pizza tradizionale van Elio komt weliswaar niet uit een houtoven, maar uit een vermolmde doos die al een tijdje onderaan lag. Toch kan dat smaken bij een goede pint om de overwinning te vieren, nietwaar? Geloofwaardige bronnen die dit niet van horen zeggen hebben doch het met eigen ogen hebben kunnen zien bevestigen ons dit geheim aftasten. Stiekem even het land redden, ‘want we hebben het wel gehad met die nare nationalisten’. Dat sfeertje. Nu nog kiezen tussen Wouter, Charles en Elio voor het premierschap. Of waarom geen triumviraat om Bart met zijn Romeinse manieren te pakken. Vuile manieren doen, ja.

Jef Van As

***

‘tScheldt werd recent door een politicus, de luis in de pels van de Vlaamse politiek genoemd. Hoe schattig! Steun de luis! Steun de luis! Klik hier!

1 reactie op “Generale repetitie voor de nieuwe coalitie

  1. Het moet zeer erg gesteld zijn met de gepolitiseerde “betere zenders” van dit onland om nog bekwame journalisten
    te vinden ,daarom maar even terug naar de prehistorie en er Jambers even gaan opgraven om een hoop gedirigeerde
    onzin over de argeloze kijker uit te kieperen.
    Men moet niet Einstein zijn om te weten dat er weer al gekonkelfoesd wordt door de ” verlichte geesten” ten nadele van het plebs dat gesust wordt met brood en spelen ,en wat voetbal schandaaltjes om de aandacht van deze “illuminatie” af te leiden want een wakkere burger is een gevaar voor hen.
    Over hun gemaakte catastrofale fouten mag niks openbaar gemaakt worden door het gerecupereerde journaille ,mensen zouden maar eens boos kunnen worden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *