ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Geen paniek! De Civiele Bescherming is ok! Ze is veilig! Rustig luierend in het lommerrijke Brasschaat van Jan Jambon – 't Scheldt

Geen paniek! De Civiele Bescherming is ok! Ze is veilig! Rustig luierend in het lommerrijke Brasschaat van Jan Jambon

De Civiele Bescherming. Een Federale Overheidsdienst. Ruim 1.000 personeelsleden. Gebrevetteerde zandzakjesnaaiers voor overstromingen die om de vijftien jaar plaatsvinden. Net zoals Sophie Wilmès grotendeels afwezig in de strijd tegen corona

De Civiele Bescherming. Een Federale Overheidsdienst. Ruim 1.000 personeelsleden. Gebrevetteerde zandzakjesnaaiers voor overstromingen die om de vijftien jaar plaatsvinden. Volgens hun website doen ze heel wat interventies. Of toch niet, kijk maar, want wat lezen we onder hun “statistieken van gespecialiseerde interventies?” Noppes. Nada. Rien de Knots.

Verder beweren ze actief te zijn in van alles en nog wat, doch voorbeelden van wat ze in de praktijk doen ontbreken helaas. Gelukkig is er Facebook. Op hun pagina kan u zien dat ze af en toe schermen zetten als er een ongeluk gebeurd is. Dat ze de processierups bestreden hebben. Een wietplantage helpen opruimen. Een oliespoor helpen vernietigen. Om de drie weken rukken ze uit, de rest van de tijd rukken ze af. Keiveel werk voor 1.000 man.

Wie er politiek verantwoordelijk is voor deze club afwezigen, die momenteel schitterend werk zouden kunnen doen (ondersteunen ziekenhuizen, organiseren voedselbedeling, desinfecteren openbare plekken…)? Wel, de minister van Binnenlandse Zaken.

En dat was? Ene Jan Jambon. Heeft deze NV-A-er iets gedaan? Toch wel. Een grote hervorming. In Januari 2019. Niet veel zaaks, die “hervorming”. Het aantal kazernes verminderd. Nu staat er één in Wallonië, en één in Vlaanderen. De Vlaamse staat in… Brasschaat. Veel volk is daar “samengetrokken”. Veel geïnvesteerd. En wie is daar burgemeester? Inderdaad. N-V-A. Niet Veel Anders.

En dat is? Ene Pieter De Crem. Hij erfde de Civiele Bescherming van zijn voorganger. Eén vraag: Waarom laat Pieter De Crem de Civiele Bescherming op stal staan?

***

In het paleis van de macht stelt de gemaskerde nar soms de vraag die niemand durft stellen… Steun de nar van vandaag, ‘tScheldt. Kies een abonnement:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *