ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Geen mondmaskers voor de bevolking, wel 42 miljoen € extra voor asielzoekers – 't Scheldt

Geen mondmaskers voor de bevolking, wel 42 miljoen € extra voor asielzoekers

Terwijl de bevolking geen mondmaskers heeft, besliste Maggie De Block gisteren om het budget voor asielzoekers te verhogen met 42 miljoen euro…

Een mens zou er cynisch van worden. Terwijl iedereen ziet dat een miljard Chinezen met mondmaskers op het coronavirus onder controle krijgen, moeten de Vlamingen zelf mondmaskers in elkaar naaien. Het argument van corona-sceptici Maggie De Block en Marc -Pullover- Van Ranst (‘t is maar een griepje) dat mondmaskers niet helpen is een afschuwelijk excuus om te camoufleren dat er gewoon geen mondmaskers zijn voor de bevolking. Natuurlijk helpen mondmaskers in de strijd tegen corona.

Dat minstens de ziekenhuizen en zorgverleners mondmaskers nodig hebben, dat konden Maggie en Marc niet ontkennen. Dus betaalde Maggie 3,5 miljoen euro aan een bevriend politicus met Turkse roots uit Temse. Weg geld en geen mondmaskers.

Om de prioriteiten voor de bevolking duidelijk te maken vroeg Maggie gisteren in het parlement een extra dotatie voor… asielzoekers.

We hopen dat Maggie ondertussen de verhalen al heeft gehoord van door corona besmette buitenlanders die naar hier reizen om hier opgenomen te worden in onze ziekenhuizen omdat de kwaliteit van de medische zorg in hun thuisland veel lager is. Er is toch geen controle aan de grenzen (dank u Maggie en Marc), dus rijden deze zieke mensen gewoon België binnen en gaan ze gewoon naar de spoedopname van een groot ziekenhuis. Het gaat hier zelfs niet om asielzoekers.

Het budget dat naar echte asielzoekers gaat is onder leiding van Maggie De Block geëxplodeerd. Het budget voor Fedasil bedroeg in 2018 262 miljoen euro. In 2019 verhoogde Maggie het budget met 150 miljoen tot 412 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2020 voegde Maggie daar nog eens 87 miljoen euro aan toe.

En gisteren 19 maart 2020 wilde Maggie er voor het tweede kwartaal 2020 nog eens 42 miljoen euro bijdoen.

Alsof het nog niet duidelijk is, de enorme bedragen die in asiel gestoken worden dragen NIET bij tot de ontwikkeling van dit land. Het verhogen van het budget voor asielzoekers in deze corona tijden is NIET de juiste boodschap, laat staan een te appreciëren, intelligente maatregel.

***

‘tScheldt dient niemand en niemand dient ‘tScheldt. Wij werken alleen dag en nacht voor onze lezers. Kies een abonnement:

 

 

 

18 reacties op “Geen mondmaskers voor de bevolking, wel 42 miljoen € extra voor asielzoekers

  1. Die opblaas pop doet gewoon wat ze wild in plaats dat ze dat pompen in de bedrijven dan aan de andere wereld waar we zelf niks kunnen gedaan krijgen kijk maar naar nu waar mensen het land niet uit kunnen de Blockbuster zou een privé toestel sturen als het een migrant zou zijn verte volk eerst

 1. Srry hoor met red nu eens eerst uw eigen volk zij laten ons ook stikken srry maar dit kan niet maggie en regering nu heeft belgie crisis en diend het geld geinvesteerd te worden in belgie en nu in vreemdelingen die hier komen profiteren

 2. Ja geef al het geld maar weg.
  En wij ons maar kapot werken.
  En hier mensen vechten voor hun leven.
  Zorg eerst voor de mensen in Nederland en dat alles weer op de rit is in Nederland.
  Ik blijf niet werken voor katse kut

 3. Wat een droevig artikel vol verwijten en zonder noemenswaardige inhoud. Jammer, je kan perfect tegen een verhoging van het budget voor asielzoekers zijn maar gewoon wat zwanzen zonder bewijzen aan te halen en geen enkele oplossing aan te bieden is natuurlijk het gemakkelijkste

  Populistisch gezwets.

  1. Droefheid is des mensen. We kunnen U alleen maar troosten. Met de gedachte bijvoorbeeld dat we hopen dat U en de Uwen geen corona oplopen doordat de overheid ‘vergat’ mondmaskers te bestellen. Of de mondmaksers bestelde bij een Turkse liberale politicus, partijgenoot van Maggie De Block. Het zal U misschien niet zijn opgevallen maar onze thuisverplegers en thuisverzorgers hebben GEEN beschermende kledij en moeten van de ene naar de andere bejaarde gaan, terwijl de zorgverstrekkers in de asielcentra allemaal beschermende kledij hebben…. populistisch gezwets natuurlijk. (Ben van ‘tScheldt)

   1. Heeft toch helemaal niets met het artikel of de reactie te maken? Nu begin je werkelijk compleet over iets anders.

    Dat er fouten zijn gemaakt, zeker. Dat ze dergelije maskers op een normale manier al in stock moesten hebben in plaats van ze halsoverkop te bestellen bij de eerste de beste, is een schande. Maar dit is niet waar bovenstaande reactie over gaat, noch waar het artikel over gaat.

    De bevolking heeft geen nood aan mondmaskers, het zorgpersoneel wel. En dat staat compleet los van geld vrijmaken voor Asielbeheer (in welke mate dit geld dan ook gebruikt wordt). Staat ook compleet los van de bewering dat men van heinde en ver komt om in onze ziekenhuizen de plaats in te nemen van een “echte Belg” wanneer ze ziek zijn.

    Appelen, peren en complete irrelevantie.

    1. Beste Peter, er zijn een aantal punten in Uw antwoord waarover we het samen eens zijn. Een aantal andere punten niet. U schrijft ‘de bevolking heeft geen nood aan mondmaskers’. Daar zijn we het niet mee eens. Er zijn hier geen mondmaskers voor de bevolking omdat de overheid ze niet voorzien heeft. Moesten er zijn dan zou iedereen nu met een mondmasker rondlopen, net zoals in China. Buitenlanders in Belgische ziekenhuizen: het volstaat naar eender welk ziekenhuis in Limburg te gaan om te constateren dat deze ziekenhuizen vol met ‘buitenlanders’ liggen, voornamelijk Turken. Niet dat we deze mensen geen verzorging gunnen, integendeel, maar de buitenlandse gemeenschappen houden zich volgens verschillende bronnen gewoon niet aan dezelfde regels als diegene waar de gemiddelde Vlaming zich aan houdt. Getuige daarvan de oproep van Zuhal Demir in het TURKS gisteren. De overheid, o ironie, is nu INFLUENCERS aan het betalen om de Turkse gemeenschap via INFLUENCERS op te roepen zich te houden aan de regels. Ons artikel verscheen VOOR België de grenzen sloot, omdat wij getuigenissen hebben van ziekenhuispersoneel dat zei dat bijvoorbeeld zieke Polen de grens over kwamen gereden om opgenomen te worden in Belgische ziekenhuizen, met name Brasschaat. Het spijt ons dat de werkelijkheid soms niet de werkelijkheid is waarvan mensen geloven dat het de werkelijkheid is. (Ben van ‘tScheldt)

     1. Als ze zoveel euro’s in die migranten stopt,zal ze zeker een graantje mee pikken. De block moet uit het parlement,die kost ons veel €uros van ons belasting. Steek een darm in haar lont,en blaas???? haar op tot ze ontploft.

    2. beste,

     jullie vergeten er wel bij te zeggen dat madam de block 15mil mondmaskers heeft laten vernietigen zonder enig uitleg die perfect in orde waren !!!

 4. Ach ja, Europa is Europa niet meer. België is België niet meer. Nederland is Nederland niet meer. Er wonen voortaan meer buitenlanders en asielzoekers in België en Nederland dan eigen volk, de geboren en getogen Belgen en Nederlanders. Haal iedereen maar hierheen, weet je wat geef ze alles wat een hartje begeerd, waarom zouden wij ze niet in de watte leggen. Wat krijgen wij ervoor terug? Terrorisme, ziektes, diefstallen, minder geld. Wij moeten de eindjes zelf maar aan elkaar knopen, weet je wat ons eigen volk zullen wij nog maar eens straffen. Wordt je ziek, krijg je reuma en werk je in de horeca? Wordt je uit de ziektewet gezet en moet je nog maar wat harder werken, misschien tot je erbij neervalt, krijg je er extra voor betaald? Nee tuurlijk niet, wij zullen de kosten voor de artsen en medicijnen nog maar wat duurder maken. Je mag nu de deur niet uit, niet in winkels komen, nee je zit in de risico. Je kunt geen kant uit. Moet zeggen, jullie zijn heel goed bezig. Waarom je eigen volk helpen? Is niet nodig, is een uitstervend ras.

 5. Dat er nog altijd lieden zijn die boos worden omdat het tweebenig nijlpaard kwistig met GEMEENSCHAPSGELD strooit doet mij vermoeden dat zij ook aan het OCMW infuus hangen ,kritiek op Maggie is not done , voor hun , niet voor mij ,ik verzet mij tegen deze blauwe staatsgreep door idioten die ver boven het plebs zweven en nu hun nieuwe “wetten” achter gesloten deuren uitbroeden , om hun falen te maskeren ,nuttige idioten zoals een Mark van Ranzigheid dienen daarbij als handpop
  om alle dagen tegenstrijdige berichten wereldkundig te maken ,de media vindt het dan ook nog nodig om te “verbinden” door allerlei dogma’s en infantiele bezigheden te oreren aan de volgzame deugmensjes die van angst spontane diarree krijgen ,arm Vlaanderen

 6. Nog meer geld in steken, ze moet verlegen zijn. Die asielzoekers houden zich niet aan de regels en blijven voor problemen zorgen. Vliegtuig maatschappijen hebben geen werk, zet ze op het vliegtuig en drop ze terug in hun land. Het was beter dat ze onze mensen in nood helpen. Hier wordt ik gewoon triestig en boos van se

 7. Peter ze zouden u Maggie de Block dumpen in een ziekenhuis zonder bescherming eens kijken of je dan niet anders gaat denken, dat het geld aan de asielzoekers uit te geven in plaatst aan de Belgische bevolking voor mondmaskers, jij vindt dit dus terecht wel dan moet je maar eens goed nadenken als het u overkomt en hoop dan dat je genoeg afziet want je weet niet hoe het voelt om de ziekte te hebben dus hou er mee op om haar gelijk te geven of te wel heb je geen greintje respect voor het Belgisch volk, zo mensen noem ik hersenloos en egoïstisch.

 8. De enige fouten die zijn gemaakt zijn: geen strategische reserve mondmaskers en geen vl scenarios voor aanpak in de wzc. Geld voor mondmskers is er, dus link met vluchtelingen is logisch irrelevant, je kan evengoed de link met het aantal varkensstallen of nonnen in vlaanderen leggen.

  Jullie artikel heeft niks met satire te maken. Integendeel.

  1. Allé moeten we nu weer uitleggen wat satire is…. satire is een kunstvorm die pijnlijke toestanden uitvergroot om te komen tot verbetering in de samenleving. Het is een vorm van overdrijving. Maar als U vindt dat de overheid dat mondmaskerprobleem goed heeft aangepakt… dan zijn onze artikels inderdaad niet aan U besteed, lees ze dan ook niet. Beperk U tot Kerk en Leven of zoiets. Of De Morgen. Of een andere gazet van de Persgroep waar men vindt dat de overheid fantastisch werk verricht in coronatijd. ‘t gaat U veel gelukkiger maken (maar wel zonder mondmasker, want die zijn er niet)(‘tScheldt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *