ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Garageboxmoskeeën ontmanteld en onteigend – 't Scheldt

Garageboxmoskeeën ontmanteld en onteigend

Onderzoeksjournalist Odo De Vlaeminck leeft mee met paus Franciscus en geeft Erdogan er flink van langs: Turkije Code Rood!

Zelden hebben wij zo’n oprecht-droefgeestige paus gezien als paus Franciscus.

‘Ik ben zeer gekwetst’ sprak de opvolger van Petrus vanop het balkon van het Sint-Pietersplein. Recht uit het gekneusde hart. Dat de Hagia Sophia – icoon van het oosters-orthodoxe christendom – toch weer een moskee ter ere van dictatoriale machtswellusteling Erdogan en de militante islam wordt, verdriet de kerkvader. Niet zo moeilijk te begrijpen. De Hagia Sophia was eeuwenlang het kroonjuweel van het christelijk-byzantijnse rijk en wereldwijd één van de grootste en fraaiste gebouwen in zijn soort en bestemming. Toen de Ottomanen – Turken, zeg maar – Constantinopel veroverden werd deze architecturale en betekenisvolle parel van het christelijke erf- en ideeëngoed halfweg de 15de eeuw binnen de kortste keren omgebouwd tot een moskee.

Zegedronken dictator

Het was tot 1934 wachten op Kemal Atatürk, de eerste Turkse roerganger die van het geloof geen staatszaak meer maakte en voor een religieus neutrale overheid koos. Kemal besliste dat de moskee een museum zou worden waar de hele wereld, elk geloof en miljoenen toeristen welkom zijn. Die waardevolle erfenis is door de machtsgeile en zegedronken – dat kan zelfs op thee! – Erdogan finaal te niet gedaan. Erdogan geeft zijn moskee terug aan zijn moslims. Wanneer de Turkse president de Turkse troepen in Europa toespreekt – ook in Vlaanderen – bezweert hij zijn duizendkoppige, opgewonden, hysterische en vendelzwaaiende aanhang vooral Turkije en de islam trouw te blijven. Turken van eerste, tweede, derde en zelfs vierde generatie hoeven geen Vlaming of Europeaan te worden.

Erdogan bestaat het zijn stoottroepen op te roepen met de rug naar het seculier geworden, vrije en moderne Europa te leven. Een vrij Europa waar kerk en staat van elkaar zijn gescheiden, vrouwen en mannen gelijk zijn, homo’s, lesbiennes en seksueel vreemd geaarde vogels hand in hand uit winkelen en dansen gaan. Zonder met corona bespuugd of met middeleeuwse woestijnkeien bekogeld te worden. Waarom zo’n Erdogan in de kwaliteitspers en op de Europese en internationale fora niet de wind van voren krijgt omdat hij zelfs een minimale integratie en respect voor de waarden van gastcontinent Europa met de ijzeren hand van een dictator wegwuift, is veel brave Vlamingen een raadsel.

Christelijke tegenwind

Dat de byzantijnse basiliek Hagia Sophia opnieuw verplicht wordt toch weer een moskee in plaats van een basiliek dan wel neutraal historisch belangwekkend erfgoed te zijn, zint menig christen helemaal niet. Voor moslims is het trouwens nog altijd laakbaar te bidden in een ruimte waarbinnen zich christelijk geïnspireerde symbolen of artefacten bevinden. Dat belooft voor de muurschilderingen, de mozaïeken en de inscripties die aan de christelijke doopvont van de Hagia Sophia herinneren! Tot in de hoogste kringen van de katholieke, protestantse en anglicaanse kerk wordt hardop de vraag gesteld hoe lang Europa nog moet dulden dat haar spirituele en artistiek waardevolle erfenis wordt vertrappeld en zelfs te niet gedaan.

Wereldwijd is het christendom Anno Domini 2020 de meest vervolgde godsdienst ter wereld. In zwart Afrika worden katholieke kerken door jihadisten in brand gestoken. In het Midden-Oosten zijn christenen vogelvrij verklaard. Hun kerken worden vernietigd, hun vrouwen verkracht, hun scholen en ziekenhuizen in brand gestoken. Geen haan die er naar kraait. Geen internationaal rechtstribunaal, geen ‘Christenlevens doen er toe’, geen breed gedragen onderzoekscommissie, geen NAVO-troepen, geen humanitaire missie, geen Warmste Week of NGO-geldinzamelingsactie.

Dat de onverschilligheid van de kosmopolitische politiek-correcte elites voor sterker wordende tegenwind zorgt, hoeft geen betoog. In de opstandige buik van de christelijke gemeenschap wordt eendrachtig beraadslaagd welke stappen kunnen worden ondernomen om de opmars van de islam passend van antwoord te dienen. Een van de pistes die wordt bewandeld is de ontmanteling en zelfs onteigening van honderden garageboxmoskeeën overal in Europa. Van Malmö tot Malaga. Van Leipzig tot Leicester. Waar haatpredikers de plak zwaaien. Waar wordt opgeroepen het hart en de bakermat van de vrije wereld voor alle mensen van goede wil de doodsteek toe te brengen. Om het Erdogan-virus te bezweren, beslisten Van Ranst & Co gisteren zondagavond laat: Turkije Code Rood.

***

Vandaag de Hagia Sophia, morgen de Basiliek van Koekelberg… Blijf bij de pinken! Kies een abonnement en steun ‘tScheldt als vrijhaven van gedachten en menselijk handelen:

5 reacties op “Garageboxmoskeeën ontmanteld en onteigend

  1. Een reden temeer om Turkije definitief BUITEN de EU te houden. Immers Turkije is NIET Europees, noch geografisch, noch cultureel-religieus. BOYCOT TURKIJE, koop geen Turkse waren noch dienstverlening zoals Toerisme. Turkije is bovendien christofoob.

  2. M’n overburen zijn een Egyptische familie, geen moslims maar Koptische kristenen uit Alexandrië aan de Middellandse Zee…..Hij is al in België sinds 2002 of zoiets, via allerlei asielcentra. Hardwerkende lieden, niks op aan te merken, en dus Koptische kristenen, ongeveer de oudste godsdienst ter wereld, maar flink onderdrukt (volg de actualiteit maar af en toe) door ge-weet-wel-wie (surtout het extreme segment van die ‘vredesreligie’). Nu probeert hij al lang zijn oude moeder van ginds naar hier over te brengen in zijn huis, maar dat lukt nog altijd niet. Terwijl Ghanese schijnasylanten, Nigeriaanse pooiers, Albanese maffiosi, Afghaanse en andere klaplopers hier ongehinderd binnenrollen, met alle financiële tegemoetkomingen, enfin we kennen het ‘asielverhaal’, en wie het nu nog niet kent, zal het nooit (willen) kennen. Gutmenschen, tsss….
    Erdogan, Turkije….: zijn al die sluipschutters op pensioen of wat ? En dan zijn er nog vele anderen, de ene al wat radicaler dan de andere…. Op termijn, en die hoeft niet zo immens lang te zijn, voorzie ik Nieuwe Kruistochten, voor mijn part nucleaire Kruistochten, want met de blanke (sorry witte) sabel alleen gaan we er niet geraken…. Turkije lid van de E.U., met zijn bevolking van pakweg 85 miljoen ? No way, never, nunca.

    1. Mooie wensdromen ; maar met een laf gehersenspoelde meute deugmensen ,kom je nergens de media die is een cordon van politieke “correctheid” gevangen zit ,pookt de angst nog verder op met verhalen over lange gevangenis straffen omdat een linkse gefrustreerde groene trut opriep om dat in wetten te gieten ,het zou wel eens een averechts effect kunnen hebben en haar onbenullig groene gifkikker partij helemaal van de kaart veegt , ook een mooie droom

  3. Mooie wensdromen ; maar met een laf gehersenspoelde meute deugmensen ,kom je nergens ,de media die in een cordon van politieke “correctheid” gevangen zit ,pookt de angst nog verder op met verhalen over lange gevangenis straffen omdat een linkse gefrustreerde groene trut opriep om dat in wetten te gieten ,het zou wel eens een averechts effect kunnen hebben en haar onbenullig groene gifkikker partijtje helemaal van de kaart veegt , ook een mooie droom maar meer reëel

  4. Turkije ? De GROTE baas spelen. En wel degelijk OVERAL. Hierbij de verplichte islam gebruikend als onderwerpend element.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *