ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Frankrijk met ballen… – 't Scheldt

Frankrijk met ballen…

Huiszoekingen bij coronaministers in Frankrijk…

Frankrijk met ballen…. eens zien welke macht in België een dergelijk onderzoek stopt, tegenwerkt, onder de mat veegt, verdoezelt, in de kiem smoort, lekt zodat bewijzen kunnen verdwijnen….. dit is tenslotte het land van de Bende Van Nijvel

6 reacties op “Frankrijk met ballen…

  1. Ah la France, avec le jeu de boulles (Frankrijk met ballen dus, Rosse), quel bordel ! Never a dull moment. Van de Franse Revolutie tot de antiquair Macron (què?), met daartussenin Proudhon, N. Bonaparte, Serge G., Brigitte B., Voltaire, Descartes (coïto ergo sum !), J. Hallyday, Manet, Monet, Money, E. Piaf, Richelieu, Louis IIIXXXVVV, Alan Stivell, Madame de Pomp-à-Dour, en uiteraard De Lange-met-de-enorme-neus, Charles De Gaulle. Deze laatste is wel een begrip, een fenomeen, een monument, en nog een notoire loltrapper ook. Ik geef u deze anecdote mee : de ouderen onder ons, en de jongeren kennen hun geschiedenis uiteraard, herinneren zich nog de fameuze Mei’ 68 opstanden van vnl gauchistische studenten (alleman was gauchist in die tijd maar dit terzijde), met als hotspot Parijs…. Heel de stad op z’n kop, stakingen, bezettingen, betogingen, veldslagen tegen de ordetroepen enfin ambiance tot-en-met. Maar al die klereherrie viel niet bij iedereen in goede aarde, de zwijgende meerderheid weetuwel, middenstanders en zo, enfin daarna werden er verkiezingen uitgeschreven (om geen revolutie te riskeren) die gewonnen werden door….onze Charles-de-Neus. En zo ging het naar oudejaarsavond 1968, en zoals ook bij ons gebruikelijk is met een TV-speech van koning of president. Charles stak triomfantelijk van wal en eindigde met een homerische uitroep : “Françaises et Français, je vous souhaite TOUS….. un BON SOIXANTE-NEUF !”…. Heel de natie plat van ‘t lachen natuurlijk, en het land was weer gered. Ja, daar konden Boudewijn, Albert en Filippo nog een puntje aan zuigen, als voorbeeld van de inclusieve samenleving of zoiets.

  2. “Et alors” ? Die smoelmaskers waren ook verrot. Nu ga ik verdere vreten van mijn emmer frit met 8 pollepels mayoNNaise, laat me nu verdere schransen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *